maryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2009 Καλησπέρα Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος/α σχετικά με το τι ισχύει για την πετρινη μεσοτοιχεία κατασκευής 1950.Δίπλα από το σπίτι μου υπάρχει οικοδομή και επιμένουν να γκρεμίσουν τον πέτρινο τοιχο που "μπαίνει " στο οικόπεδο τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Νομίζω ότι αν βλάπτεται η στατική επάρκεια του σπιτιού σου δεν μπορούν να το κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Ο κτιριοδομικός αναφέρει ότι απαγορεύεται να γκρεμιστεί χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών των κτιρίων. Επίσης θα πρέπει το νέο κτίριο να μη μεταβιβάζει φορτία στον συγκεκριμένο τοίχο έτσι ώστε όταν αποφασίσει να κατασκευάσει οικοδομή ο δεύτερος ιδιοκτήτης το πρόβλημα της μεσοτοιχίας να εξαλειφθεί. Αυτό για τοίχο οικήματος που κατοικείται. Για ακατοικητα παραρτήματα και περιφράξεις ο τοίχος μπορεί να γκρεμιστεί χωρίς τη συγκατάθεση του όμορου ιδιοκτήτη. Φυσικά όλα αυτά κατόπιν ειδοποίησής του και όχι "νύχτα". Κτιριοδομικός κανονισμός, άρθρο 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Ομως χτες εκβιαστικά γκρέμισε τη μιση μεσοτοιχεία και η πολεοδομία αδιαφορούσε παρόλο που κάναμε έγγραφη καταγγελία. Φοβάμαι για το σπίτι μου είναι παλιό ( ισόγειο πέτρινο 1950 και 1ς οροφος χωρίς κολώνες.Τι να κάνω? Η πολεοδομία δεν έχει προιστάμενη αρχή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Αν δεν είχαν νόμιμη οικοδομική άδεια για την κατεδάφιση εγκεκριμένη από την πολεοδομία, πηγαίνεις στην Αστυνομία. Αν διαφωνείς με την άδεια που εξέδωσε η πολεοδομία πηγαίνεις στον εισαγγελέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 ευχαριστώ , θα πάω στην εισαγγελία. Να πάω και στο ΤΕΕ να ζητήσω πολεοδομική πραγματογνωμοσύνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ss_sk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Ναι, αν και στο ΤΕΕ ίσως αργήσουν. Νομίζω πρέπει να συμπληρωθεί ομάδα εργασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Ασφαλιστικα μετρα γιατι δεν εκανες; Σε περιπτωσεις επικινδυνοτητας βγαινουν αυθημερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 να διευκρινίσουμε οτι μιλάμε για μεσοτοιχία κτιρίου όχι για μάντρα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Ναι είναι ο τοιχος του σπιτιού μου σε όλο το μήκος.Έχω απελπιστεί κανένας δεν είναι αρμόδιος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα