basgoud Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Από το newsletter της Fibran μου ήρθε ενημέρωση για το νέο προϊόν της το FIBRANxps INCLINE θερμομόνωση και κλίση δαπέδου ταυτόχρονα. Στέλνεις την κάτοψη της πλάκας με τις ρύσεις και στέλνουν τις πλάκες του θερμομονωτικού με το σχέδιο τοποθέτησης τους. Φαίνεται ενδιαφέρουσα τεχνική, μπορεί κάποιος συνάδελφος που το έχει εφαρμόσει σε κατασκευή να μεταφέρει την εμπειρία του στο forum.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Φαίνεται μια γρήγορη κατασκευαστικα λύση, αλλά με τον περιορισμό (όπως αναφέρει το φυλλάδιο) ότι προορίζεται για συμβατικού τύπου μόνωση, η υγρομόνωση θα είναι με αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνης και με συνήθη προορισμό δώματος τη μη βατή επιφάνεια. Θα πρέπει και οι τεχνίτες να δουν κατά πόσο θα έχουν θέματα με συναρμογές και κοψίματα κατά την τοποθέτηση. Συμφωνα με το φυλλάδιο φαίνεται σαν να εφαρμόζεται ένα "παζλ" στο δώμα. Σίγουρα κρίνεται ενδιαφέρουσα. Να δούμε και στην πράξη τι προβλήματα θα δημιουργηθούν.
Meremeti Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 (edited) Αυτό δεν είναι καινούργιο, το βγάζουν αρκετά χρόνια τώρα. Αν λέμε το ίδιο, αντί η πλάκα xps να έχει παντού τα ίδια εκατοστά, την παραγγέλνεις με άνισο πάχος. Δεν βολεύει γιατί δεν είναι σωστό να έχεις μεταβαλλόμενη θερμομόνωση στην επιφάνεια. Το σκεπτικό του συγκεκριμένου είναι να γλυτώσεις τις ρύσεις. Αν είναι να κάνεις στρώση εξομάλυνσης στη συμβατική, δεν γλυτώνεις και τίποτα. ΥΓ: Μάλλον το νέο είναι ότι το παραγγέλνεις, παλιά νομίζω ήταν στανταρντ. Edited Μάρτιος 27 , 2017 by Meremeti
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 (edited) Δεν το χω ψάξει το θέμα με το μεταβαλλόμενο πάχος, αλλά αν η ενεργειακή μελέτη βγάζει ένα πάχος έστω 6 εκατοστά και η εξηλασμένη πολυστερίνη έχει πάχος για παράδειγμα από 6 εκ. έως 12 εκ , θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου; Edited Μάρτιος 26 , 2017 by Pavlos33
basgoud Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Ποιο είναι το πρόβλημα που δημιουργεί; Έχεις παράδειγμα Μερεμέτι; Pavlos33 εάν η στρώση υγρομόνωσης γινόταν με αναπνέουσα μεμβράνη προστατευμένη με γεωύφασμα (πάνω και κάτω) και επικάλυψη με πλάκες πεζοδρομίου για την βατότητα και την υφαρπαγή από τον άνεμο νομίζω ότι θα είναι γρήγορη και οικονομική λύση για δώματα.
Meremeti Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 Δεν το χω ψάξει το θέμα με το μεταβαλλόμενο πάχος, αλλά αν η ενεργειακή μελέτη βγάζει ένα πάχος έστω 6 εκατοστά και η εξηλασμένη πολυστερίνη έχει πάχος για παράδειγμα από 6 εκ. έως 12 εκ , θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου; Αυτή την εύλογη απορία είχα και εγώ όταν εξέταζα τη συγκεκριμένη λύση! Μάλιστα, το είχα θέσει και στο φόρουμ αλλά απάντηση δεν πήρα. Μετά από εκτενή αναζήτηση στο ίντερνετ είχα καταλήξει πως δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν έχω παράδειγμα εφαρμογής με μεταβαλλόμενη θερμομόνωση πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο για να σας πω αν έβγαλε προβλήματα, όπως συμπύκνωση υδρατμών σε συνθήκες extreme ψύχους για παράδειγμα. Έστω ότι δεν πειράζει αφού το ελάχιστο των 6εκ το εξασφαλίζουμε. Οικονομικά συμφέρει; Ουσιαστικά πληρώνεις ρύσεις με πολυστερίνη που είναι ακριβότερο υλικό. Ίσως σε εξαιρετικές περιπτώσεις να συμφέρει, όταν τα εργατικά είναι πολλά ή οι επιφάνειες πολύ μικρές κλπ. Επιπλέον, επικρατεί η άποψη και εδώ στο φόρουμ ότι η διογκωμένη πολυστερίνη είναι προτιμητέα της εξηλασμένης για λόγους διαπνοής. Pavlos33 εάν η στρώση υγρομόνωσης γινόταν με αναπνέουσα μεμβράνη προστατευμένη με γεωύφασμα (πάνω και κάτω) και επικάλυψη με πλάκες πεζοδρομίου για την βατότητα και την υφαρπαγή από τον άνεμο νομίζω ότι θα είναι γρήγορη και οικονομική λύση για δώματα. Έχω παραδείγματα με μεμβράνη διαπνοής σε ανεστραμμένες μονώσεις, αλλά πάντοτε βάζω και κανονική υγρομόνωση πάνω σε ρύσεις κάτω από τη θερμομόνωση. Ο ρόλος της μεμβράνης στις δικές μου υλοποιήσεις είναι να διώχνει το μεγαλύτερο μέρος των ομβρίων πριν φτάσουν κάτω από τη θερμομόνωση και πάρουν τη ζέστη μαζί (γλυτώνεις αυτό το 20% υπερδιαστασιολόγηση θερμομόνωσης που προτείνουν μερικοί εξαιτίας αυτής της απώλειας U). Ίσως με μεβράνη PVC σε μη βατά δώματα να ήταν καλύτερα να γίνει αυτό που λες, γρήγορα και πρόχειρα (δεν είμαι σίγουρος για το οικονομικά).
Charkiolakis Kostas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2017 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2017 Δεν είναι καινούργιο το incline, απλά τώρα βγήκε το φυλλάδιο και διαφημίζεται. Στέλνεις κάτοψη με ρύσεις και σου στέλνουν αριθμημένα κομμάτια με σχεδιάγραμμα για το που μπαίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι η υγρομόνωση γίνεται μόνο με αυτοκόλλητο ασφαλτόπανο (που δύσκολα πλέον βρίσκεις ποιοτικό) ή μεμβράνες PVC, TPO (που είναι δύσχρηστες για μονώσεις κατοικιών). Ο μοναδικός λόγος για να το επιλέξεις είναι η μεγάλη εξοικονόμηση βάρους σε σχέσει με συμβατικές στρώσεις ρύσεων.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2017 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2017 Προσωπικά, αλλά και σε συζητήσεις με συναδέλφους στην περιοχή, κανείς δεν το έχει δουλέψει. Μπορεί να είναι πολύ καλό, αλλά αν δεν το χεις δουλέψει και δεν έχεις αναφορές από εμπειρίες εφαρμογής, τηρείς και μια επιφυλακτική στάση.
GOLEGOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2017 (edited) Το χρησιμοποιώ το incline της Fibran εδώ και κάποια χρόνια σε ιδιώτες και είναι πολύ καλό με TPO μεμβράνες και με EPDM και το φτιάχνουν με δυνατή εξηλασμένη και για βάρος. Θέλει σωστά υψόμετρα από την αρχή για πεσμένα μπαλκόνια κτλ. Το εφαρμόζει μόνο επαγγελματίας μονωτής γιατί θέλει κοψίματα προσαρμογής και κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και δεν παίρνει λάθη και βιασύνη. Edited Ιούλιος 29 , 2017 by GOLEGOS
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2018 Έχει κάποιος συνάδελφος να μας δώσει παραπάνω πληροφορίες για το παραπάνω θέμα, δηλαδή την κατασκευή ρύσσεων με θερμομονωτικές πλάκες μεταβαλλόμενου πάχους? της fibran ή άλλης εταιρείας? Κόστος? Προβλήματα κατά την εφαρμογή? Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρήσιμη!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα