Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι νέες εισφορές για μηχανικούς, δικηγόρους και υγειονομικούς του Δημοσίου


dimitris GM

Recommended Posts

7
Περαιτέρω οδηγίες σε ΚΥΑ
Οι νέες εισφορές για μηχανικούς, δικηγόρους και υγειονομικούς του Δημοσίου

 

 

Αθήνα
Περαιτέρω οδηγίες παρέχονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που για την ίδια απασχόληση υπάγονταν στην υποχρεωτική ασφάλιση δύο φορέων κύριας ασφάλισης ή ενός φορέα κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου (π.χ. μηχανικός του Δημοσίου που υπαγόταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ή ιατρός του ΕΣΥ που υπαγόταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Δημοσίου και του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ).

    Η κοινή υπουργική απόφαση

Καθορισμός ύψους ασφαλίστρου για την κύρια σύνταξη

Το ύψος της ασφαλίστρου για την κύρια σύνταξη καθορίζεται σε 20%, επιμεριζόμενο κατά 6,67% και 13,33% μεταξύ ασφαλισμένου και εργοδότη, αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που, κατά την 31/12/2016, προβλέπονταν υψηλότερα ή χαμηλότερα ποσοστά ασφαλίστρου, προβλέπεται σταδιακή προσαρμογή τους, ώστε, από 01/01/2020, να ανέρχονται στα ανωτέρω ποσοστά.

Με βάση την ανωτέρω πρόβλεψη, σε περίπτωση πολλαπλής ασφάλισης για την ίδια απασχόληση και για την οποία ο ασφαλισμένος κατέβαλε μία τουλάχιστον εισφορά, ύψους 6,67%, εξακολουθεί να καταβάλλει και, από 01/01/2017, μηνιαία εισφορά, ύψους 6,67%, χωρίς σταδιακή προσαρμογή του ασφαλίστρου.

 

 

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500137047

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.