Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέλμα πεδιλοδοκού.


 
nik

Recommended Posts

Στην Α) δείχνεις αυτό που λέει η 18.6.1. Η Β) είναι διαφορετική περίπτωση και επίσης την βλέπω σωστή.

Ερώτηση: εκεί που "πατά" το τοιχείο υπογείου στην Α) περίπτωση, δεν μορφώνεις δοκαράκι με τσέρκι, άνω-κάτω οπλισμό;

Link to comment
Share on other sites

acnt, η Α είναι μελέτη του 1994-5 (από τι πρώτες μου μελέτες) και από τότε έχω να εφαρμόσω ξανά αυτήν την μέθοδο. Οι δύο μελέτες έχουν διαφορά 3 μήνες.

Αλλά αν θυμάμαι καλά, δεν κατασκευάζονταν δοκός, σκυροδετούνταν πέδιλα και θεμελίωση τοιχείου, έμπαιναν αναμονές για τα τοιχεία και μετά καλοπώνονταν τα τοιχεία.

Η μελέτη βέβαια γίνονταν με συνδετήρια (25/60) και στο σχέδιο σβήναμε τα συνδετήρια και κάναμε την διαγράμμιση των τοιχείων. Πατέντες της εποχής.

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη καλημέρα. Εσύ δηλαδή στα τοιχώματα υπογείου βάζεις την διπλή εσχάρα οπλισμού, στο πεδιλακι τους το Φ12/15 και τίποτα άλλο? Στην κορυφή τους? Βάζεις κάτι?

Το τοιχείο είναι υψίκορμο ανεστραμένο πεδιλοδοκάρι. Δεν έχει νόημα η συγκέντρωση τόσου οπλισμού στο κάτω μέρος, αφού τοι τοιχείο δεν κρατάει επιπεδότητα και ο οπλισμός αυτός πιθανόν να μην αναλάβει καθόλου δύναμη! Έχω κάποια σχέδια εφαρμογής για αυτά που έλεγα. Αν κάποιος θέλει ας στείλει πμ με το mail του να του τα στείλω και αν κρίνει σκόπιμο να ανεβάσει κάποια (δεν με πειράζει).

Link to comment
Share on other sites

erling στην Β μελετη ειναι σωστό να μην αγκυρωνουν τα σιδερα των τετράγωνων υποστυλωμάτων ?

Link to comment
Share on other sites

Ας πάρουμε το πράγμα απο την αρχή...

 

'Οσων αφορά θεμελιώσεις με πέδιλα και συνδετήριες δοκούς και τοιχεία υπογείου, νομίζω η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: εφαρμόζουμε την 18.6.1.

 

Σε εσχάρα πεδιλοδοκών τί λέτε πως ισχύει; Και η ερώτηση πάει περισσότερο στον Giannis. Η φράση σου "Το τοιχείο είναι υψίκορμο ανεστραμένο πεδιλοδοκάρι" σε ποιά περίπτωση αναφέρεται; Μάλλον στην πρώτη... Συμφωνώ εν μέρη... Η μόρφωση "δοκού" κάτω με τσέρκια και διαμήκη οπλισμό παίζει ευεργετικό ρόλο στην αποφυγή του "σχισίματος" παράγων πολύ σημαντικός για να αγνοηθεί τόσο άνω όσο και κάτω.

'Ομως η θεώρηση ενιαίου σώματος, στην προσομοίωση, πεδιλοδοκού και τοιχείου υπογείου, δεν προϋποθέτει το ομοιόμορφο πλάτος των δυο διατομών; Δεν προϋποθέτει να μήν υπάρχει μπαζόπλακα η οποία με κατάλληλη μόρφωση ίσως και να δημιουργεί διάφραγμα σε ένα ύψος Η πάνω απο την βάση αυτής της υψίκορμης δοκού;

Link to comment
Share on other sites

Τεχνικά Χρονικά 4/96

ISSN 0376-2211

Θέμα:Αναλυτική έρευνα για την αξιοποίηση των περιμετρικών τοιχωμάτων των υπογείων των οικοδομών ως υδίκορμων πεδιλοδοκών και πρόταση κατασκευαστικής οπλίσεως τους

Εισηγητής: Ι. Α. Τέγος, ΠΜ, Καθηγητής ΑΠΘ

 

Στην παραπάνω μελέτη θα βρείτε ίσως απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Link to comment
Share on other sites

Η φράση σου "Το τοιχείο είναι υψίκορμο ανεστραμένο πεδιλοδοκάρι" σε ποιά περίπτωση αναφέρεται; Μάλλον στην πρώτη...
Αναφέρομαι σε οποιαδήποτε περίπτωση στην οποία το τοίχωμα είναι μονολιθικά συνδεδεμένο με το πέδιλό του και με τα υποστυλώματα.

 

'Ομως η θεώρηση ενιαίου σώματος, στην προσομοίωση, πεδιλοδοκού και τοιχείου υπογείου, δεν προϋποθέτει το ομοιόμορφο πλάτος των δυο διατομών;
Όχι! Η πλακοδοκός δηλ. που είναι ουσιαστικά διατομή που δεν έχει σταθερό πλάτος θα έπρεπε να οπλίζεται σαν δύο διατομές; Οι διατομές Ι της γεφυροποιίας και των μεταλλικών; Και άπειρα ακόμα παραδείγματα διατομών...
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δείς πού διαφωνούμε Giannis. Αναφέρομαι στις δυνατότητες ενός μέσου προγράμματος. Απ' όσα (μέσα) προγράμματα έχω δει, κανένα δεν μπορεί να κάνει αυτή την προσομοίωση που περιγράφεις. 'Αρα, για να βοηθήσουμε τον μέσο χρήστη αυτού του τόπου, κινούμαστε και εμείς ανάλογα.

 

Βρίσκω τον διαχωρισμό αυτής της υψίκορμης δοκού που περιγράφεις σε πεδιλοδοκό και τοιχείο υπογείου πιο ακριβή από άποψη προσομοίωσης. Στο κάτω-κάτω κι εγώ θεωρώ υψίκορμη δοκό με την διαφορά πως ενισχύω το πέλμα της.

 

Τέλος, η υψίκορμες δοκοί και κυρίως τα τοιχεία υπογείου, θέλουν μεγάλη προσοχή. Συμβάλουν και στην κατακόρυφη μεταφορά φορτίων; Ναι. Εάν ένα τοιχείο υπογείου πλάτους 25εκ. και μήκους 3,5μ συνδέει δύο κολώνες 25/50, τότε τί είναι το όλο σύστημα;

 

Και τέλος πάντων, ανέβασε μια φώτο αφού σου ζητάμε πολλοί να μας δώσεις τα φώτα σου επί του θέματος!!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.