Panayiotis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 ΕΚΟΣ 18.3.2 λέέι ότι 75% του οπλισμού δοκού που λαμβάνεται υπόψη στον έλεγχο της καμπτικής αντοχής στη στήριξη, πρέπει να περνά στο πλάτος του υποστυλώματος. 1. Εδώ δεν αναφέρει εάν αυτός ο οπλισμός του 75% πρέπει να περνά μέσα από την περισφυγμένη περιοχή του υποστυλώματος. Είναι ξεχωριστά ο θλιβόμενος οπλισμός 75% και ο εφελκυόμενος οπλισμός 75%? Μάλλον για τον εφελκυόμενο οπλισμό ισχύει έτσι? 2. Δεν αναφέρει εάν ο η επικάλυψη του υποστυλώματος μετρά σαν πλάτος υποστυλώματος. Βλέπετε κάτι μεμπτό εάν έχουμε μία ράβδο άνω και κάτω της δοκού εκτός περισφιγμένης περιοχής υποστυλώματος (δηλ. μέσα στην επικάλυψη του υποστυλώματος) αλλά εντός περισφυγμένης περιοχής εγκάρσιας δοκού? Κάποια γνώμη?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 βλέπω μια ράβδο να λυγίζει, αν το υποστύλωμα είναι μεγάλο
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Mια γρηγορη απαντηση... Η επικαλυψη του υποστυλωμτος σου ποσο θα ειναι??? 3-4εκ.....Εκει μεσα τι να βαλλεις???Ενα Φ20 σιδερο και σου μενουν στην κάλυτερη περιπτωση 2εκ επικαλυψη για τη ραβδο αυτη...Θα το εκανες????Τα 2εκ αυτα ειναι αρκετα για να αναπτυξουν τασεις συναφειας μεταξυ οπλισμου και σκυροδεματος και η αγκυρωση σου να δουλεψει οπως την εχεις υπολογισει???( θα αναπτυξουν τασεις αλλα μολις ζοριστουν λιγο θα ρηγματωθει το σκυροδεμα)Εγω παντα μεσα στο περισφυγμενο σκυροδεμα αγκυρωνουν τις ραβδους των δοκων...Εχεις παραδειγματα που δεν σου αρκουσε η περισφιγμενη περιοχη για να αγκυρωσεις τις ραβδους??? Αρη τη θλιμομενη ραβδο της δοκου ή του υποστυλωματος εννοεις ???
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Με όλο το σεβασμό, εσύ αγκυρώνεις όλες τις ράβδους δοκών εντός συνδετήρων υποστυλωμάτων? Δεν μπορούν να αγκυρωθούν και μέσα σε περισφιγμένη περιοχή δοκών? Πάντως με 3 εκατοστά επικάλυψη και των οπλισμών δοκών και οπλισμών υποστυλωμάτων χωρίς τσάκιση των 2 εξωτερικών οπλισμών της δοκού στην μία πλευρά αυτό δεν είναι δυνατόν. Στην πράξη αυτό είναι δύσκολο και δημιουργεί και προβλήματα συνδετήρων εντώς κρίσιμων περιοχών. Αλήθεια γιατί βλέπεις λυγισμό? Terry Φ14 και Φ16 δεν έχω μεγαλύτερες ράβδους σε δοκούς. Για τις κάτω ράβδους συμφωνώ ότι χάνεις επικάλυψη στο σημείο πριν το υποστύλωμα. Terry λογικά τα επιχειρήματα σου. Από ότι κατάλαβα εννοείς ότι αγκυρώνεις τις δοκούς εντός περισφιγμένης περιοχής των συνδετήρων υποστυλωμάτων σωστά? Εάν αγκυρωθεί η μία άνω και η μία κάτω ράβδος εντός περισφιγμένης περιοχής εγκάρσιας δοκού έστω εάν χάνουμε λίγη επικάλυψη πειράζει? Ο λόγος της ερώτησης μου είναι οι συνδετήρες των δοκών στις κρίσιμες περιοχες πρέπει να γίνουν πιο μικρές σε πλάτος και η ανάγκη τσάκισης των δύο ράβδων της δοκού για να μπουν εντός συνδετήρων των υποστυλωμάτων.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 tery ευνοώ τις ράβδους της δοκού που δεν θα έχουν μέχρι να φτάσουν στην εγκάρσια δοκό συνδετήρες. Κατά τα άλλα μια χαρά τα λες. Panayiotis. Αυτό που λες γίνεται καμιά φορά αν το πλάτος της δοκού είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του υποστυλώματος, αλλά σε αυτήν την περίπτωση οι συνδετήρες της δοκού συνεχίζουν απαραιτήτως και μέσα στο υποστύλωμα. Αυτό που δείχνεις στο σχέδιο είναι ένα πρόβλημα όταν bδοκού = b υποστυλώματος.
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Αυτό που δείχνεις στο σχέδιο είναι ένα πρόβλημα όταν bδοκού = b υποστυλώματος. Σωστά γι αυτή την περίπτωση εννοώ.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 και από έξω να τα περάσεις τα σίδερα θα έχεις απόκλιση από την ευθυγραμμία.
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Σωστό και αυτό. Αλλά πιο εύκολο στην πράξη διότι η κάμψη αυτή έρχεται σιγά σιγά με τους αποστατήρες.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 μα τι λες βρε panajiotis? Θα συνθλίβεις τους αποστατήρες, θα τεντώνεις τους συνδετήρες, θα "αγκυρώνεις" στην επικάλλυψη μόνο και μόνο επειδή έρχεται σιγά σιγά? Όταν το περάσεις το σίδερο από έξω: 1) Το θλιβόμενο είπαμε τι θα πάθει και πότε θα το πάθει 2) Το εφελκυόμενο, θα έχει την τάση να ευθυγραμμιστει και υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει ζημιά στον συνδετήρα τον οποίο εσύ και θα έχεις ήδη ψιλοκαταστρέψει (για να περάσεις τα σίδερα απέξω). Επισης είναι πιθανό να μην έχεις τοποθετήσει τον συνδετήρα μεχρι την παρειά του υποστυλώματος επειδή πολύ απλά δεν θα χωράει πια
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Φίλε μου Ρωτάω διότι εδώ σε όλες τις κατασκευές που βλέπω αυτό συνηθίζετε και όταν το ζητώ εγώ στις δικές μου επιβλέψεις από τους σιδεράδες μένουν άναυδοι και καχύποπτοι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Η λεπτομέρεια που ανέβασα είναι από τα σχέδια που επισυνάπτω σε όλες μου τις δουλειές για να μπορώ να το ζητώ από τους σιδεράδες. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό πιο σωστός. Απλά συνάδελφοι μου με χρόνια εμπειρίας στις μελέτες αυτό πράττουν για ευκολία του σιδερά αλλά και διότι πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι λάθος. Απλά ρωτάω με τα επιχειρήματα των σιδεράδων γιατί δεν είναι σωστό αυτό ώστε να έχω και εγώ επιχειρήματα στο εργοτάξιο. Το εφελκυόμενο, επιτρέπεται να είναι εκτός συνδετήρα υποστυλώματος (ΕΚΟΣ 18.3.2 λέέι ότι 75% του οπλισμού δοκού που λαμβάνεται υπόψη στον έλεγχο της καμπτικής αντοχής στη στήριξη, πρέπει να περνά στο πλάτος του υποστυλώματος).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα