Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομική άδεια ως ΕΝΤΟΣ σχεδίου, που τώρα είναι ΕΚΤΟΣ σχεδίου.


Recommended Posts

Κτήριο με οικοδομική άδεια του 1985, με τοπογραφικό το οποίο το παρουσιάζει ως οικόπεδο και συνεπώς η άδεια βγήκε ως ΕΝΤΟΣ σχεδίου.

 

Κατά τη διαδικασία υπολογισμού του προστίμου για κάποιες αυθαιρεσίες που έχει και ψάχνοντας την τιμή ζώνης, από το χάρτη που έχει η περιοχή, μου προκύπτει ότι τώρα είναι ΕΚΤΟΣ σχεδίου. Βασικά τα όρια σταματάνε ακριβώς πριν το γήπεδο.

 

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση???

 

Δεν πιστεύω απλά να το περνάς ως εκτός σχεδίου με τιμή ζώνης εκτός σχεδίου και τέλος. Πιστεύω ότι έχει "θέμα" όλη η άδεια και πρέπει κάπως να λυθεί...

Link to comment
Share on other sites

Δες το παράρτημα του 4178

Για τα ακίνητα που προκύπτει οτι βρίσκονται εκτός σχεδίου παρά τα αναφερόμενα στην οικοδομική άδεια επιλέγεις "χωρίς άδεια"

Link to comment
Share on other sites

....Βασικά τα όρια σταματάνε ακριβώς πριν το γήπεδο.

 

...

 

 

Πριν το αντιμετωπίσεις σαν να μη έχει οικοδομική άδεια, δες με προσοχή την άδεια που έχει το τοπογραφικό και το διάγραμμα κάλυψης.

Γεωτεμάχια σε όρια ή σε επαφή ή στην έναντι πλευρά δρόμου Οικοδομικών τετραγώνων που είναι εντός σχεδίου είχαν ειδικούς όρους δόμησης και εξέδιδαν νομότυπα οικοδομική άδεια.

 

Οπότε αν έκανε χρήση αυτών των διατάξεων (που είναι και το πιο λογικό) τότε ελέγχεις μόνο τις όποιες υπερβάσεις έχει (αν έχει) από την οικοδομική του άδεια.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Εάν τελικά είναι όντως ΕΚΤΟΣ σχεδίου, τότε στη δήλωση εννοείται ότι θα μπει ως ΕΚΤΟΣ. Το θέμα είναι μήπως η άδεια που βγήκε τότε, βγήκε "εσφαλμένα" ως εντός σχεδίου. Σε αυτήν την περίπτωση, τι γίνεται? Θεωρείται όλο αυθαίρετο? Η άδεια δεν έχει ανακλιθεί!

 

ΥΓ: Το ψάχνω με τοπογράφο της περιοχής προς το παρόν και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.