Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα,

 

Συνοπτικά και συμπερασματικά :

 

Εάν κάποιος συνάδελφος έχει πλέον δύο εργοδότες με σχέση εξαρτημένης εργασίας (Κόβεται δελτίο κάθε μήνα και στους δύο) εκ των οποίων ο ένας καλύπτει το 90% του εισοδήματος του και του έχει κάνει πρόταση να το κάνει μισθωτό, συμφέρει να κρατήσει το ΔΠΥ και να κόβει και στον άλλον ?

 

Η απορία μου βασίζεται στην ελάχιστη εισφορά. (βάση τα 7.033 ευρώ ετησίως). Εάν αποφασίσει δλδ να διατηρήσει και το μπλοκάκι, με τη λογική ότι μπορεί να πάρει μελλοντικά καμιά έξτρα δουλειά, ισχύει το πλαφόν κατώτερης εισφοράς για τη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών αν π.χ. κόβει 600-700 ευρώ το χρόνο ?

 

Ή εφόσον η μισθωτή του εργασία καλύπτει τη βάση υπολογισμού τότε αποδίδει την ανάλογη εισφορά που αντιστοιχεί σε εισόδημα από μπλοκάκι, όπως προείπα της τάξης των 600-700 ευρώ/έτος ?  

 

Πότε τελικά συμφέρει να διαθέτει μόνο μπλοκάκι και να καλύπτει εξ' ολοκλήρου τις εισφορές ? 

 

Αν η ερώτηση έχει απαντηθεί στο παρελθόν, παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

Edited by maximos75
Δημοσιεύτηκε

Καμία γνώμη ? Ιδιαίτερα από λογιστή θα ήταν πολύ χρήσιμη. Διότι όπως το βλέπω εγώ το μπλοκάκι καταντάει βάρος όπως και να το συνδυάσεις.

 

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Εάν από τη μισθωτή εργασία καλύπτει το ελάχιστο 7.033€/έτος, τότε στο μπλοκάκι έχει μόνο αναλογικές εισφορές: εάν δεν κόψει κάνενα ΤΠΥ, δε θα έχει επιπλέον εισφορές.

Βέβαια αν μιλάς να κόβει 600-700€/έτος, τότε ίσα που καλύπτει το τέλος επιτηδεύματος...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Νομίζω σε διευκρινιστικές ερωτοαπαντήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κανένα ΔΠΥ να μη κόψεις, ισχύει η καταβολή της ελάχιστης εισφοράς. Συνεπώς είσαι ζημιογόνος εκ των προτέρων.

 

Αυτά τα ζητήματα είναι που πρέπει να ξεκαθαριστούν άμεσα για να δούμε πως θα πορευτούμε και τι συμφέρει περισσότερο.

Edited by maximos75
Δημοσιεύτηκε

Έχουν ξεκαθαριστεί. Δεν πληρώνεις ελάχιστες εισφορές στο ελ. επάγγελμα εάν έχεις καλύψει τις ελάχιστες από μισθωτή εργασία.

 

Ν. 4387/2016

Άρθρο 17 Παράλληλη ασφάλιση
1. Ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, για τους οποίους προκύπτει βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υποχρεωτική ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς ή τομείς ασφάλισης που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., καταβάλλουν για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές καθορίζονται από τον παρόντα νόμο. Στην περίπτωση αυτή για τη δεύτερη αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα δεν εφαρμόζεται η υποχρέωση καταβολής ελάχιστης μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς του άρθρου 39 παράγραφος 3.

Άρθρο 36 Παράλληλη ασφάλιση
1. Ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, για τους οποίους προκύπτει βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υποχρεωτική ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς, τομείς, κλάδους και λογαριασμούς ασφάλισης που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., καταβάλλουν για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές καθορίζονται από τον παρόντα νόμο. Στην περίπτωση αυτή για τις πλέον της πρώτης αναληφθείσες επαγγελματικές δραστηριότητες δεν εφαρμόζεται η υποχρέωση καταβολής ελάχιστης μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς.

 

Επίσης δες τη Φ.10043 / οικ.14226 / 431 / 24.3.2017 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.