Spoafnooss Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 "με τον νέο, δίνεται δύο χρόνια προθεσμία." Τα δύο χρόνια προθεσμία αφορούν την νομιμοποίηση με τον παλιό νόμο ή εννοεί την ισχύ του νέου; (χάθηκα στην μετάφραση)
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Παπαριές του Γρυλλάκη είναι, μην δίνετε πολύ σημασία....
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δύο χρόνια για νομιμοποιήσεις με τον νέο. Αυτό τουλάχιστον ήταν από πριν την διαβούλευση και μάλιστα με τα πρόστιμα να αυξάνονται όσο περνάνε τα εξάμηνα.
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Γνωρίζει κανεις σε τι φάση θα πρέπει να είναι μια δήλωση στον Ν4178 ώστε να μην περάσει στον νέο νόμο? Στον Ν4014 νομίζω οσες δηλώσεις ήταν σε υπαγωγή οριστική ή μη δεν ήταν υποχρεωτική η μετάβαση στον Ν4178. Οι δηλώσεις του 4014 έπρεπε συνολικά να περάσουν στον 4178 για να πάρουν το χρίσμα της συνταγματικότητας αλλιώς η δήλωση 4014 μπορεί να σου έμενε σαν κατοχικό εκατομμύριο. Τώρα δεν υφίσταται πρόβλημα αντισυνταγματικότητας του προηγούμενου νόμου για να πρέπει να μεταχθείς και στον νέο, εκτός αν αυτό ρητά ορισθεί από συγκεκριμένη διάταξη του (πιθανώς για την στατική επάρκεια), ή αν προαιρετικά επιλέξει ο ιδιοκτήτης.
Charlie Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Τρέχω σαν παλαβός να τελειώσω ανοιχτές δηλώσεις του 4178, για τον φόβο της στατικής επάρκειας. Έχω υποθέσεις που απλά δεν ανέβηκαν τα αρχεία από το 2013 ακόμη και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να βρεθώ απέναντι σε έναν πελάτη να λέει: Γιατί μηχανικέ tympe δεν ολοκλήρωσες τις υποχρεώσεις σου και τώρα πρέπει να κάνω μελέτη στατικής επάρκειας υπαιτιότητά σου, αφού υποχρεωτικά περνάω στον 4ΧΧΧ/2017 νόμο? Εκεί θα υπάρχει θέμα. Φρονώ ότι θα πρέπει να ισχύσει καμιά 2ετία ακόμη ώστε να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις του 4178, ειδικά στο θέμα "ανέβασμα αρχείων".
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δεν πρέπει να έχεις απολύτως τίποτα να σε φοβίζει..... Δεν θα σε υποχρεώσει ουδείς να πας τις δηλώσεις στο νέο νόμο.....
nik Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Μου αρέσει ότι όποιο μέτρο αρέσει και βολεύει στο σύστημα π.χ. αποδοχή κληρονομιάς χωρίς βεβαίωση, το βαυτίζουμε αναπτυξιακό και υπέρ της αγοράς παρόλο που είναι κατάφορα άδικο και συντηρεί εντελώς την εκτός σχεδίου πόλεως αυθαίρετη δόμηση εις βάρος όσων χτίζουν νόμιμα σπίτια σε πολύ πιο ακριβά οικόπεδα. Το ίδιο και για τους πλειστηριασμούς. Είναι λέει αίτημα των ανθρώπων της αγοράς....Συμβολαιογράφοι, τραπεζίτες και μεσίτες δηλαδή.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 (edited) nik, said "Το ίδιο και για τους πλειστηριασμούς. Είναι λέει αίτημα των ανθρώπων της αγοράς....Συμβολαιογράφοι, τραπεζίτες και μεσίτες δηλαδή." Με τους πλειστηριασμους, ετσι οπως το ειχαν προτεινει στο σχεδιο νομου, θα υπηρχε προβλημα "λειτουργιας" της διαταξης. Σωστα επεσημαναν το προβλημα οι εμπλεκομενοι -και γνωστες του θεματος... διοτι, ο μεν ιδιοκτητης δεν εδινε εντολη σε μηχανικο για να κανει τακτοποιηση ο δε επισπευδων τον πλειστηριασμο [τραπεζα/ιδιωτης] δεν ειχε κανενα δικαιωμα να δοσει τετοια εντολη σε μηχανικο. Επομενως, προκριθηκε η -μονη- λυση να βγαινει στον πλειστηριασμο οπως περιγραφεται στο συμβολαιο, τα δε εξοδα της τακτοποιησης, θα φερει ο υπερθεματιστης, σαν ιδιοκτητης πλεον και θα μπορει να τακτοποιησει. Προφανως, καθε ενδιαφερομενος εχει δυνατοτητα να δει και να ελεγξει με δικο του μηχανικο το ακινητο, την αδεια του και τις αυθαιρεσιες που τυχον εχει και να σταθμισει τα σχετικα εξοδα, υποβαλλοντας αναλογη προσφορά. Edited Μάιος 23 , 2017 by dimitris GM
Anton_civeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Συμφωνώ απόλυτα, αλλιώς το να θέλει να πάρει ο υπερθεματιστής σπίτι από πλειστηριασμό με έτοιμη βεβαίωση μηχανικού είναι σαν να πάρει π.χ σαράβαλο από τον ΟΔΔΥ περασμένο από ΚΤΕΟ .....
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2017 Η επάρκεια φαίνεται ότι θα απαιτηθεί κατά περίπτωση κατά την ταυτότητα, άσχετα με ποιο νόμο τακτοποιήσαμε, οπότε δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα