Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Από το "download center" της ArcelorMittal θα πας στην ενότητα "Sales Programme" και θα κατεβάσεις σε excel το πρώτο που έχει πίνακες κυψελωτών διατομών με εξαγωνικές οπές.

 

Άλλος τρόπος είναι να κατεβάσεις τη δοκιμαστική έκδοση του Robot και να ορίσεις εσύ όπως ακριβώς θέλεις τις οπές και να σου υπολογίσει το πρόγραμμα τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της διατομής.

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

και το instant έχει πάρα πολλές επιλογές για κυφελωτές, είτε με κυκλικές οπές, είτε με πολυγωνικές.

Αν θέλεις κάτι μπορώ να σε βοηθήσω μέχρι να βρεις κάτι ανάλογο

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, στην παλιά έκδοση του Ευρωκώδικα 3 υπήρχε παράρτημα ειδικό για την μελέτη κυψελωτών δοκών. Στην τρέχουσα έκδοση όμως δεν έχω βρει αντίστοιχο μέρος, κεφάλαιο ή παράρτημα σχετικό με το θέμα. Γνωρίζετε τι γίνεται;

Δημοσιεύτηκε

Αν βάλεις την δοκό στο sap μετα χαρακτηριστικά της και μόνο το χασες το παιχνιδι. Εχεις αγνοήσει τις τεμνουσες - διατμητικές , εχεις χάσει την τοπική κάμψη και γενικά δεν προσομοιόνεις σωστά την δοκό.

Δημοσιεύτηκε

Εφόσον μιλάμε για μεγάλα ανοίγματα (l>10*h) το έργο των τεμνουσών είναι αμελητέο και η δοκός μπορεί να προσομοιωθεί με την δυσκαμψία της πλήρους δοκού (που είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από την πραγματική δυσκαμψία) και την διατεμνόμενη επιφάνεια της πλήρους δοκού.

 

Το πρόβλημα είναι στους ελέγχους. Δυστυχώς, δεν έχω υπόψη μου που βρίσκονται οιι σχετικές οδηγίες του ΕΚ-3.

Δημοσιεύτηκε

Στα Παραδείγματα του ΕΚ3 τόμος ΙΙ των Βάγια, Ερμόπουλου, Ιωαννίδη νομίζω υπάρχουν παραδείγματα λυμένα με κυψελωτές δοκούς. Εάν θες ψάξε αυτό το βιβλίο. Σε κάποιον Παπασωτηρίου ή στις εκδόσεις Κλειδάριθμος (Στοά του Βιβλίου) υπάρχει σίγουρα.

Δημοσιεύτηκε

Ή εάν θέλεις να το κάνεις αλά παλαιά (old school) θεώρησε ότι έχεις ένα δικτύωμα (για την ακρίβεια είναι ένα Vierendeel truss) όπου:

1. Η πάνω διατομή (top chord) είναι τύπου "Τ" (θεώρησε την χειρότερη περίπτωση, ήτοι στην κορυφή του εξαγώνου)

2. Η κάθετη διατομή (post) είναι ορθογωνική διατομή (θεώρησε την χειρότερη περίπτωση εκεί που το πλάτος της γίνεται ελάχιστο)

3. Η κάτω διατομή (bottom tchord) είναι τύπου ανάστροφου "Τ" (θεώρησε την χειρότερη περίπτωση, ήτοι στην κορυφή του εξαγώνου)

 

Στην πράξη, σε επίπεδο ανάλυσης αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το Ε, το Ι και το Α. Οπότε εάν τα βάλεις αυτά θα βγάλεις τα εντατικά μεγέθη και θα διαστασιολογήσεις "στο χέρι" με τον παραπάνω τρόπο.

 

Αν βέβαια έχεις το Robot ή άλλα προγράμματα που έχουν τις διατομές αυτές σε database, τόσο το καλύτερο.

Δημοσιεύτηκε

AlexisPap,

 

Καμιά φορά κάποιος μπορεί να εκπλαγεί από το πόσο τελικά διαφέρει μια συντηρητική προσέγγιση από μια ακριβής... Θα σου έδινα ένα παράδειγμα αλλά τώρα δεν έχω τα στοιχεία μαζί μου. Ίσως αργότερα το βράδι.

 

Όπως είπα, η παραπάνω μέθοδος είναι αλά παλαιά, τότε που δεν υπήρχαν έτοιμες κυψελωτές διατομές στις databases των προγραμμάτων ή ακόμα και πιο παλαιά...

 

Σε πρώτη φάση τουλάχιστον, κάποιος μπορεί να έχει μια εκτίμηση για τι διατομή θα χρειαστεί.

 

 

Old school rules man!

Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι ότι για τις δοκούς μεγάλου ανοίγματος -στις οποίες κρίσιμο εντατικό μέγεθος είναι η ροπή κάμψης- ο έλεγχος σε διάτμηση δεν επηρεάζει την εκλογή διατομής. Οπότε ας είναι συντηρητική η μέθοδος, κανείς δεν χαλιέται...

Κι εδώ που τα λέμε, κυψελωτή δοκός μπαίνει συνήθως σε πολύ μεγάλα (μεγάλος λόγος l/h) ανοίγματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.