Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα, έχω έχω πάρει προέγκριση πριν κανά μήνα, οπότε μου είπαν από το Δήμο ότι δεν απαιτείται να πάρω Βεβαίωση, πάω κατευθείαν για γνωστοποίηση. Οι απορίες μου τώρα στο σύστημα είναι οι εξής:

1)Συντελεστής μεγέθους: σου λέει γράψε την κατηγορία βάσει  παρ.4.2 αρθρου 14, μα εγώ έχω μαζικής εστίασης οπότε παίρνω κατηγορία από παρ. 4.1, έτσι δεν είναι?

 

2) εκεί που επιλέγεις αριθμό επιπέδων: εγώ έχω ισόγειο και 1ο όροφο (που στην άδεια καλείται πατάρι)

άρα συμπληρώνω σαν ΟΡΟΦΟ --->τα τετραγωνικά του ισογείου

και σαν ΠΑΤΑΡΙ---> τα τετραγωνικά του παταριού

σωστα?

Edited by Roukat
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την γνωστοποίηση μεταβίβασης άδειας λειτουργίας Κ.Υ.Ε..Η άδεια λειτουργίας που έχει το κατάστημα (ψιλικατζίδικο) είναι αρκετά παλιά και από ότι μου λένε οι πελάτες δεν υπάρχουν στον φάκελο της άδειας διάγραμμα ροής και σχέδια καταστήματος. Από τον Δήμο μου είπανε ότι αφού πρόκειται για μεταβίβαση θα πρέπει για να γίνει γνωστοποίηση και να κατατεθούν κατόψεις, τομές και διαγράμματα ροής του καταστήματος από τον φάκελο της άδειας του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Τι γίνεται στην περίπτωση που αυτά δεν υπάρχουν?

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχη περίπτωση για μεταβίβαση άδειας ΚΥΕ που έχει εκδοθεί αρκετά χρόνια πριν?

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Κάνω προσπάθεια να υποβάλω την πρώτη μου γνωστοποίηση για ένα οπωροπωλείο. Στην καρτέλα με την πυρασφάλεια στο πεδίο "Αριθμός ορόφων Κτιρίου στους οποίους εκτείνεται η δραστηριότητα" το κατάστημά μου είναι ισόγειο βάζω 1?

Και από κάτω στο πεδίο "Αριθμός ορόφων – επιπέδων που καταλαμβάνει η επιχείρηση – εγκατάσταση"  επιλέγω πάλι Όροφος?? Και από κάτω στην επιφάνεια βάζω την συνολική του καταστήματος. Όμως στην ωφέλιμη επιφάνεια και στον θεωρητικό πληθυσμό τι πρέπει να βάλω?

 

Όποιος συνάδελφος έχει κάνει την διαδικασία και θα μπορούσε να βοηθήσει τον ευχαριστώ!!

  • 5 months later...
Δημοσιεύτηκε

1  αν ειναι ισόγειο

 

και θεωρητικό πληθυσμό   0  (μηδέν αριθμό)

 

ωφέλιμη επιφάνεια αυτήν που έχεις

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

γνωρίζει κάποιος ποιές ειδικότητες μηχανικών μπορούν να υπογράψουν το διάγραμμα ροής της επιχείρησης και την τεχνική περιγραφή;

Έχω κάνει τη γνωστοποίηση για ένα ουζερί και ο υπάλληλος της υγειονομικής υπηρεσίας μου είπε ότι δεν μπορώ να τα υπογράψω γιατί δεν έχω συναφή ειδικότητα, είμαι Πολιτικός Μηχανικός..... Μπορεί για παράδειγμα ο Χημικός Μηχανικός; Ο κάθε υπάλληλος είχε διαφορετική άποψη και μπερδεύτηκα! 

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει! 

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσιεύτηκε

Διάγραμμα ροής με την Τ.Ε. που το συνοδεύει κανονικά τα υπογράφει άνθρωπος που έχει ειδικότητα επόπτη υγείας - υγιεινολόγος. Δεν ξέρω αν οι Χ.Μ. είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Νομίζω κανένας μηχανικός δεν πρέπει να τα υπογράφει.

 

Πάντως συνήθως σε μικρά μαγαζιά που δεν έχουν πλήρη κουζίνα βάζουμε τους ιδιοκτήτες και υπογράφουν που είναι και υγειονομικοί υπεύθυνοι του καταστήματος. Για να σου θέτει θέμα μάλλον έχεις πολύπλοκα συστήματα - κουζίνα ? Έχεις συστήματα HAACP ? 

Δημοσιεύτηκε

1  αν ειναι ισόγειο

 

και θεωρητικό πληθυσμό   0  (μηδέν αριθμό)

 

ωφέλιμη επιφάνεια αυτήν που έχεις

Στον θεωρητικό πληθυσμο δεν διαιρούμε την ωφελιμη επιφάνεια δια του συντελεστη ατόμων της χρήσης, ή κανω λάθος ? 

Δημοσιεύτηκε

Το ΚΥΕ αφορά ουζερί-καφενείο, έχει 10 τραπέζια μέσα, γύρω στα 50 τ.μ. άδεια για εξωτερικά τραπεζάκια και σερβίρει καφέδες, αλκοόλ, κρύα και ζεστά πιάτα. Απ' ότι ξέρω δεν χρειάζεται συστήματα HAACP. Πουθενά δεν βρήκα ποιες ειδικότητες μπορούν να υπογράψουν σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία .... αυτό το συναφείς "να υπογραφεί από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας" είναι διαφορετικό για τον καθένα...!

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Το ΚΥΕ αφορά ουζερί-καφενείο, έχει 10 τραπέζια μέσα, γύρω στα 50 τ.μ. άδεια για εξωτερικά τραπεζάκια και σερβίρει καφέδες, αλκοόλ, κρύα και ζεστά πιάτα. Απ' ότι ξέρω δεν χρειάζεται συστήματα HAACP. Πουθενά δεν βρήκα ποιες ειδικότητες μπορούν να υπογράψουν σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία .... αυτό το συναφείς "να υπογραφεί από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας" είναι διαφορετικό για τον καθένα...!

Εγω που μιλησα τηλεφωνικά με το υγειονομικο σε περιοχη του δήμου Αθηναίων μου απάντησαν οτι απαιτειται υπογραφη απο τεχνολογο τροφίμων

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Από ότι έχω καταλάβει τα διαγράμματα ροής συντάσσονται και εγκρίνονται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης ή από επιστήμονα με την απαιτούμενη εμπειρογνωμοσύνη στους τομείς που συσχετίζονται με την δραστηριότητα της επιχείρησης. Για αυτό το λόγο ο υπεύθυνος της επιχείρησης πρέπει να έχει Πιστοποιητικό εκπαίδευσης στην υγιεινή & ασφάλεια τροφίμων ή να πρόκειται να αποκτήσει στο μέλλον μετά από παρακολούθηση των αντίστοιχων μαθημάτων-σεμιναρίων. Προφανώς ένας αντίστοιχος επιστήμονας θα μπορούσε να είναι ένας Τεχνολόγος τροφίμων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.