Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από γραφείο σε ΚΥΕ


Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Σε κτίριο γραφείων που έχει κατασκευστεί με οικοδομική άδεια του 1959 (λεπτομέρεια: όλες οι αρχιτεκτονικές μελέτες της άδειας είναι σε ένα σχέδιο), εντός σχεδίου, έχω την εξής περίπτωση:

 

Σε ισόγειο ενιαίο χώρο (γραφείο) του κτιρίου, που αποτελεί ξεχωριστή ιδιοκτησία, εμβαδού 27μ², χωρίς W.C., ο ιδιοκτήτης θέλει να προβεί σε αλλαγή χρήσης από γραφείο σε ΚΥΕ. Θα μπορούσατε να μου πείτε επακριβώς ποιες μελέτες και ποια διαδικασία (άδεια δόμησης ή μπορεί να γίνει και ενημέρωση του φακέλου?) θα χρειαστούν για την αλλαγή χρήσης?

 

1) Θα χρειαστεί νέο τοπογραφικό και νεο διάγραμμα δόμησης? Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάποιο πολεοδομικό μέγεθος του αρχικού διαγράμματος κάλυψης και ούτε υπάρχει αλλαγή στο αρχικό τοπογραφικό.

2) Αν ναι, σε αυτά θα πρέπει να αποτυπώνονται επακριβώς και οι λοιποί χώροι του κτιρίου με τις πιθανές αυθαιρεσίες τους?

3) Θα πρέπει να γίνει στατικός έλεγχος? Και αν ναι, σύμφωνα με τι? Η αρχική στατική μελέτη είναι υποτυπώδης, με ένα σχέδιο θεμελίωσης μόνο.

4) Θα χρειαστεί συνέναιση και των υπολοίπων ιδιοκτητών του κτιρίου?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.