Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι που προέκυψε. Σε μία κατασκήνωση που βρίσκεται σε δασική και προστατευόμενη έκταση θέλουμε να εγκαταστήσουμε γεννήτρια που θα τροφοδοτεί κάποιες καταναλώσεις που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν από την παροχή της εγκατάστασης. Η γεννήτρια θα είναι 120KVA και θα χρειάζεται να λειτουργεί τουλάχιστον 10 ώρες την μέρα. Δεδομένου του ότι δεν είναι εφεδρική αλλά για κύρια χρήση θεωρώ δεδομένο πως θα χρειαστεί μία δεξαμενή πετρελαίου τουλάχιστον 1 τόνου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα

1ον Με την εγκατάσταση της γεννήτριας λόγω του προστατευόμενου της περιοχής;

2ον Υπάρχει κάποια νομοθεσία που αφορά την εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων σε δασική έκταση; Όσες πληροφορίες κατάφερα να συλλέξω αφορούν χρήση γεννήτριας ως εφεδρική και όχι ως κύρια πηγή ηλεκτροδότησης. 

Edited by project.breeze
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Τα περισσότερα ορεινά καταφύγια σίγουρα έχουν γεννήτρια. Αλλά σε μεγάλα υψόμετρα δε γνωρίζω αν φτάνει το δίκτυο της ΔΕΗ ώστε να θεωρήσουμε ότι η χρήση της είναι κύρια και όχι εφεδρική. Επιλογή σου είναι να το λειτουργήσεις σαν αυτόνομο εκτός αν αυτό απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης της υπάρχουσας παροχής τςη ΔΕΗ? Δεν συμφέρει οικονομικά?

Δες και τα παρακάτω

http://www.opengov.gr/minenv/?p=5309   (βρες τον αντίστοιχο νόμο)

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/578-91.1112093699841.pdf

http://www.elinyae.gr/el/category_details.jsp?cat_id=1726

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ stet, αρχίζω να βγάζω μία άκρη μετά από λίγο χάσιμο μέσα στην νομοθεσία.

Δημοσιεύτηκε

Αν βγάλεις καμιά άκρη πες μας:)

Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια απαγόρευση όσον αφορά τη χρήση αλλά από ότι είδα στα γρήγορα θα πρέπει να πληρούνται κάποια μέτρα ασφαλείας για τη δεξαμενή πετρελαίου.

Επίσης επειδή η γεννήτρια σου θα λειτουργεί ως κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας εξέτασε το σενάριο να βάλεις δύο των 60KVA να λειτουργούν παράλληλα και να διαχωρίσεις τα κρίσιμα φορτία και τα δευτερεύοντα. Στο λεώ αυτό γιατί σε περίπτωση βλάβης της μια γεννήτριας το να έχεις 120KVA εκτός δεν είναι και λίγο ενώ είναι καλύτερα να έχεις μόνο 60kVA εκτός. Δες το και τεχνοοικονομικά με καταναλώσεις, κόστος προμήθειας, πίνακας παραλληλισμού(ενδέχεται να έχουν πα΄νω οι γεννήτριες) κλπ

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Επίσης πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ενίσχυση του δικτύου πυρόσβεσης καθώς με την προσθήκη της όλης εγκατάστασης αυξάνεται το συνολικό πυροθερμικό φορτίο. Για να μην μιλήσω για την εγκατάσταση νέου συστήματος πυρόσβεσης αποκλειστικά για την δεξαμενή αφού ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς υγρών καυσίμων και το υπάρχον δίκτυο δεν προσφέρει τίποτα.

Edited by miltos
  • 6 months later...
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί γεννήτρια πετρελαίου για την υποστήριξη ενός καταστήματος, η λειτουργία της οποίας θα είναι εφεδρική.

Επειδή θα τοποθετηθεί σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής, έχει εξασφαλιστεί καταρχήν η συναίνεση των άλλων ενοίκων.

 

Χρειάζεται κανενός άλλου είδους άδεια από Πολεοδομία ή δεν ξέρω και γω από που αλλού;

Η δεξαμενή πετρελαίου θα είναι εσωτερική, εντός του κουβουκλίου της γεννήτριας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.