Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ και θέλω να κάνω αιτήσεις για μεταπτυχιακά πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη. Σκέφτομαι έντονα για σκανδιναβία. Εχει κάποιος κάτι να προτείνει? Κάποιο πανεπιστήμιο? Με ενδιαφέρει και η αγορά εργασίας που υπάρχει εκεί που θα πάω καθώς θα φύγω με σκοπό να μείνω εκεί για δουλειά. 

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Στη Σκανδιναβια τα μεταπτυχικα για φοιτητεσ απο Ευρωπη ειναι δωρεαν ενω για international ειναι καπου στα 13000. Προκειται για τα καλυτερα πανεπιστημια στην Ευρωπη οπως ανακοινωθηκε και η φετινη λιστα με τα κορυφαια. Πιο συγκεκριμενα εχουμε και λεμε . Σουηδια : KTH(Stockholm), Chalmers (Gothenburg). Δανια : DTU(Copenhagen), Aarhus University (Aarhus) . Υπαρχουν και στη Νορβηγια και Φινλανδια φυσικα αλλα σου προτεινα τα καλυτερα και με πολλους Ελληνες. Ειναι 2 χρονια μεταπτυχιακα (120 ECTS). Οι ατησεισ ξεκινανε συνηθως Οκτωμβρη με Φλεβαρη. Καλη τυχη!!

Δημοσιεύτηκε

Oλες οι χώρες αυτές είναι καλές. Τη Νορβηγία ίσως να μην αγγίξει καθόλου η κρίση λόγω φυσικού αερίου. Αν και όλες οι χώρες αυτές επενδύουν πολύ στις ανανεώσιμες...

Δημοσιεύτηκε

Μιας και μιλάμε για Σκανδιναυία τι γίνεται με την γλώσσα στα μεταπτυχιακά προγράμματα? Γνωρίζει κανείς? Χρειάζεται εκμάθηση της ντόπιας γλώσσας για το ξεκίνημα? Ή μπορείς και με Αγγλικά?

Δημοσιεύτηκε

Τα μεταπτυχιακα ειναι στα Αγγλικα προφανως αλλωστε ειναι και στο τοπ 10 Ευρωπη τωρα για δουλεια καλο ειναι να ξερεισ τι γλωσσα βεβαια εξαρταται και το τομεα και που δουλευεισ και εξηγω. Αλλο ο προγραμματιστης που δεν ειναι ασ το πουμε και του διαλογου με πελατη οπως καποιοσ που κανει construction management και πρεπει να γνωριζει πολυ πολυ καλα τη γλωσσα. Επισης αλλο να δουλευεις σε μια ευρωπαικη -παγκοσμια εταιρεια που προφανως μιλανε ολοι αγγλικα και αλλο σε τοπικη εταιρεια που μιλανε τη γλωσσα της χωρας.

Δημοσιεύτηκε

Μιας και μιλάμε για Σκανδιναυία τι γίνεται με την γλώσσα στα μεταπτυχιακά προγράμματα? Γνωρίζει κανείς? Χρειάζεται εκμάθηση της ντόπιας γλώσσας για το ξεκίνημα? Ή μπορείς και με Αγγλικά?

Σε Σκανδιναβικές χώρες και Ολλανδία η συντριπτική πλειοψηφία των μεταπτυχιακών είναι στα αγγλικά (βασικά δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόγραμμα που να είναι στην τοπική γλώσσα, απλά δεν το αποκλείω).

Αυτό τους δίνει τεράστιο πλεονέκτημα ώστε να προσελκύουν αλλοδαπούς φοιτητές (άρα ξένο χρήμα) και ταυτόχρονα ο φοιτητής όταν τελειώσει θα έχει τεράστια άνεση με τα αγγλικά που πολύ πιθανο να μην την είχε πριν κάνει το μεταπτυχιακό του.

 

Για δουλειά όπως είπε και ο συνάδελφος τα πράγματα είναι πιο περίεργα. Πολύ πιθανό να σε πάρουν σε πολλές θέσεις μόνο με αγγλικά, ιδίως αν έχεις και καλό βιογραφικό ή βαθμούς. Λίγες εταιρίες μπορεί να σου ζητήσουν να μάθεις την τοπική γλώσσα στην πορεία, αλλά είναι σπάνιο. Πάντως αν έχεις να κάνεις με μεγάλη εταιρία ή πολυεθνική, σίγουρα θα υπάρχουν θέσεις όπου τα αγγλικά θα είναι αρκετά

Αλλά τα πάντα είναι σχετικα. Αν ας πούμε είναι μια θέση που χρειάζεται να συμβουλεύεσαι νομοθεσίες ή να έχεις επαφή με τοπικούς πελάτες, σίγουρα θα ζητούν να μιλάς την τοπική.

Το σίγουρο είναι (απο την δική μου εμπειρία) πως σε Ολλανδία και Δανία, μιλώντας μόνο αγγλικά μπορείς να συνεννοηθείς σχεδόν με όλους στην καθημερινότητα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.