steelman2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Χαίρετε συναδελφοι. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία απο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΄΄Αντισεισμικός σχεδιασμός τεχνικών έργων'' του ΑΠΘ,έχει αλλάξει λίγο ο τίτλος φέτος. Ποια η άποψη σας σχετικά με τη ποιότητα του προγράμματος, την σύνδεση του με την αγορά εργασίας και τον αντίκτυπο που έχει για εύρεση δουλειάς στο εξωτερικό δηλαδη ελκυει ο τιτλοσ του eathquake engineering and design μαζι με το MSc Civil Engineering. Ευχαριστώ.
spiros Qce Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2017 Από φίλο που το κάνει τώρα και μερικούς γνωστούς αυτό που έμαθα είναι ότι έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπορείς να κάνεις κάποια δουλεία παράλληλα αν τίθεται τέτοιο θέμα. Από εκεί και πέρα έχει αρκετή εμβάθυνση και σημαντική κατανόηση στα αντισεισμικά και γενικά ακόμα καλή ποιότητα. Τώρα ως προς το εσωτερικό δυστυχώς δεν προσφέρει κάτι λόγω της κατάστασης του κλάδου. Ως προς το έξω ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος.
Earl Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 (edited) Ως προς το έξω ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος. Οι εταιρείες δίνουν βάση πρωτίστως στην εργασιακή εμπειρία, επαφή με τη χώρα, και όχι στους τίτλους σπουδών. "Έλκει" το να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σωστά, στην ώρα της, και να βγάλεις κέρδος.... Μία κάποια εμπειρία - έστω και μικρή - σε συνδυασμό με συναφές μεταπτυχιακό ως προς τη θέση, είναι πολύ θετικό για εύρεση εργασίας (έξω). Από την άλλη, ρίξτε μία ματιά στις σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. Σεισμοί, όπως και οικονομική κρίση, εμφανίζονται στον νότο. Κεντρικά και βόρεια δεν υπάρχει υποχρέωση αντισεισμικού σχεδιασμού. Δηλαδή, το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο. Πολύ καλό - αλλά και μερακλίδικο - μεταπτυχιακό για Ελλάδα άλλων εποχών . [Όμως, ένα γενικότερο μεταπτυχιακό σε δομοστατικό σχεδιασμό καλύπτει λίγο από seismic engineering - δυναμική ανάλυση, κάτι που εφαρμόζεται πχ σε σιδηροδρομικές γέφυρες (παντού), ψιλά κτήρια (άνεμος - δονήσεις), εργοστάσια ενέργειας. Όπως και FEA (απολύτως βασικότατο) αλλά και μη-γραμμικές αναλύσεις (εφαρμογή σε πολύ ειδικές περιπτώσεις). ] Edited Σεπτέμβριος 3 , 2017 by Earl
georgios_m Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Για σεισμούς υπάρχει και η Ιαπωνία. Ξέρω παιδί που βρήκε δουλειά εκεί, αφού ολοκλήρωσε το αντίστοιχο μεταπτυχιακό στην Πάτρα.
Earl Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Για σεισμούς υπάρχει και η Ιαπωνία. Ξέρω παιδί που βρήκε δουλειά εκεί, αφού ολοκλήρωσε το αντίστοιχο μεταπτυχιακό στην Πάτρα. 完璧な (δηλαδή, τέλεια.)
spiros Qce Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2017 Συνάδελφε earl ακριβώς το ίδιο έλεγα και στο φίλο που έκανε το μεταπτυχιακό αλλά δε με άκουγε και κάπου στην πορεία άλλαξε γνώμη για το κατά πόσο του άρεσε σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα πάντα. Ως προς εμένα τώρα που ξεκίνησα να κοιτάω για έξω και κατά βάση Γερμανία(για δουλειά στον τομέα) μια ερώτηση. Θέλω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να πει μία γνώμη για το μεταπτυχιακό σε υπολογιστική μηχανική(computational mechanics). Σκέφτομαι να φύγω και να το κάνω από του χρόνου με βασική προϋπόθεση να έχω full time δουλειά. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό....εννοώ παίζει να έχω γκρίνια από τη δουλεία αν αφιερώνω πχ τα απογεύματα/βράδια αλλού και επίσης από φόρτο εργασίας θα είναι τόσο χάλια όσο το ΕΜΠ? Με αυτούς μίλησα φέτος μου είπανε καλό είναι το πρόγραμμα αλλά μετά θα φύγεις έξω εδώ μην περιμένεις πολλά και επίσης αν δεν έχω τους οικονομικούς πόρους να μην το σκεφτώ ούτε για part time. Τέλος κάποιος που το έχει κάνει ας μας πει τι ευκαιρίες είχε μετά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να μην κούρασα.
Earl Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2017 Καλημέρα, Computational mechanics είναι επίσης πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Υπάρχουν πολλές εταιρείες λογισμικού έξω (και 1 στην Ελλάδα) που παράγουν υπολογιστικά προγράμματα και αναζητούν επιστήμονες με γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. => Τεχνική υποστήριξη σε πελάτες, παρουσίαση των προγραμμάτων σε πελάτες, δημιουργία των patches, βελτίωση των προγραμμάτων (συνήθως software engineers το κάνουν αυτό). Από εκεί και έπειτα, εταιρείες που κάνουν πολύ συγκεκριμένα υπολογιστικά μοντέλα => τμήματα αεροσκαφών, αυτοκινήτων, τμήματα πολύ ειδικών κατασκευών, κτλ.. (Όχι στατικές μελέτες πάντως) Για Ελλάδα δεν ξέρω, εκεί που είμαι με τους συναδέλφους που κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, η αντιμετώπιση της εταιρείες είναι η αντίθετη από αυτό που φαντάζεσαι. Υπάρχει υποστήριξη. Τώρα, να κάνεις computational mechanics (που είναι πολύ δύσκολο αντικείμενο), και να έχεις τον μεσίτη να σου παζαρεύει το ΠΕΑ και τον πελάτη να το θέλει τώρα, με σκοπό να βρεις δουλειά στη Γερμανία ή στην Ιαπωνία όταν κάποτε τελειώσεις, ε... πάει πολύ. Αν μπορείς να φύγεις φύγε, αλλιώς να το κάνεις εδώ και η ζωή θα σου δείξει τον δρόμο αργά η γρήγορα (στο εύχομαι).
spiros Qce Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2017 Ευχαριστώ πολύ earl για την απάντηση!!! Την Ελλάδα την έχω βγάλει από το μυαλό μου.....αν είναι να το κάνω ελπίζω να φύγω φέτος και να τα κάνω όλα εκεί με σκοπό να μείνω μόνιμα φυσικά εκεί...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα