Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασκεπές ερείπιο-κατεδάφιση-απομάκρυνση υλικών-περίφραξη-αδειοδότηση.


Recommended Posts

Γεια σας.

Λυπάμαι που ανοίγω νέο θέμα, έχω μια περίπτωση λίγο περίπλοκη, κατ'εμε και πάντοτε σε αναμονή για το νέο νόμο,για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, μη παραδοσιακό, θέλει ένας να κατεδαφίσει ένα ασκεπές ερείπιο, λιθόχτιστο κατασκευασμένο προ του '55, αναγραφόμενο σε αποδοχή κληρονομιάς .

Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τότε που έπεσε, οι 3 τοίχοι είναι περίπου στο 1μ. ύψος. Επειδή το σπίτι βρίσκεται υπερυψωμένο δίπλα σε δρόμο,ο 4ος τοίχος έχει διατηρηθεί και έχει περίπου 4μ. ύψος, ο ιδιοκτήτης θέλει να τον συντηρήσει γενικώς.

Αφού γκρεμίσει  τους 3 τοίχους και απομακρύνει τα μπάζα, θέλει να χρησιμοποιήσει τις πέτρες από την κατεδάφιση για να χτίσει ένα τοιχίο στις απερίφραχτες πλευρές του οικοπέδου του. Του είπα να περιμένει 2 εβδομάδες να δει αν θα ψηφιστεί ο νέος νόμος, όπου έχω την εντύπωση πως επιτρέπει χωρίς άδεια την κατασκευή λιθόχτιστου τοιχίου 1μ. εντός οικσμού. Τον έβαλα να βρει κάποια απόδειξη για την χρονιά που έπεσε το σπίτι.

Τώρα για την κατεδάφιση,έχω μπερδευτεί λίγο. Αλλού διαβάζω ότι θέλει τοπογραφικό και όψεις, αλλού ότι δεν θέλει άδεια, αλλού ότι πρέπει να έρθει το Σ.Α. για να δει αν είναι διατηρητέο.Μπορεί να βγει μια άδεια 48ωρή για απομάκρυνση ευτελών υλικών;

Και γενικά βάση της νομοθεσίας που ισχύει σήμερα:

  Πρέπει να βγει μια άδεια εργασιών μικρής κλίμακας χωρίς χρήση ικριωμάτων για την συντήρηση του 4ου τοίχου; Και να βρει έναν διπλωματούχο μηχανικό για να του βγάλει άδεια περιφράξεως εντός οικισμού;
   Ενώ με τον νέο νόμο, αν κατάλαβα καλά, δεν θέλει άδεια για τη συντήρηση του τοίχου,δεν θέλει άδεια για περίφραξη, και δεν αλλάζει κάτι με την κατεδάφιση;

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.