Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη καθ΄ ύψος


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την κοινότητα και καλώς σας βρήκα.

Ελπίζω να ποστάρω στο σωστό μέρος το θέμα μου.

Λοιπόν, έχω μια ερώτηση σχετικά για μια προσθήκη καθ ΄υψος σε παραθαλάσσια περιοχή.

Υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο 350,0 τετραγωνικών μέτρων το οποίο ύστερα από σύσταση χωρίστηκε σε 2 ίδια οικόπεδα από 175 τετραγωνικά μέτρα το καθένα.

Στο δικό μας οικόπεδο υπάρχει ισόγειο κτίσμα πριν 83 το οποίο νομιμοποιήθηκε με τον νόμο 1337/83 περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων όπου σε αυτό επάνω θέλουμε να κάνουμε μια προσθήκη. Δεν υπάρχει πλάκα οροφής αλλά ξύλινη οροφή με ξύλινη στέγη και κεραμίδια. Το κτίσμα απέχει αριστερά και απ την πίσω μεριά περίπου 1 μέτρο απ το όριο του οικοπέδου και εδώ θέλω να σταθώ. Υπάρχει η περίπτωση αφού έχει γίνει σύσταση και το 1 οικόπεδο χωρίστηκε σε 2 μικρότερα να μην απαιτείται το κτίσιμο ενός τοίχου ακριβώς πάνω στο όριο οικοπέδου για να κερδίσουμε επιπλέον μέτρα? Ο Σ.Δ είναι 40%. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα μέτρα μπορούν να κτιστούν από επάνω εάν δεν διευκρινίσω αυτό το ζήτημα. Τοπογραφικό πρόσφατο Δεν υπάρχει παρά μόνο του 2007 οπου δεν αναφέρει επιπλέον στοιχεία.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας... 

Edited by Κωνσταντίνος Τσακίρης
Link to comment
Share on other sites

Προσδιόρισε πιο συγκεκριμένα αν είναι πράγματι οικόπεδο (δηλαδή εντός σχεδίου) ή γήπεδο ή άλλο.

Τσέκαρε επίσης με προσοχή αν πράγματι έγινε διαχωρισμός της αρχικής έκτασης σε δυο ξεχωριστά και αυτοτελή γήπεδα ή οικόπεδα… διότι τα μεγέθη που αναφέρεις είναι ιδιαίτερα μικρά ώστε να μη χάθηκε η αρτιότητα τους.

Μπας και έγινε σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και το ονομάζεις διαχωρισμό δηλαδή.

 

Τον τοίχο που ρωτάς τι αφορά? Τοιχίο διαχωρισμού στον ακάλυπτο πχ? Ή στην προσθήκη ο τοίχος του όμορου συνιδιοκτήτη στην ίδια ευθεία με το κοινό σας όριο στην ίδια στάθμη?

Link to comment
Share on other sites

αρχικά ήταν  ένα οικόπεδο 350 τετραγωνικά και ύστερα από σύσταση χωρίστηκε σε 2 ίσα μικρότερα.

Φαντάσου πως τα όρια του οικόπεδου σχηματίζουν ένα Γ και το κτίσμα είναι 1 μέτρο δεξιά και ένα μέτρο απόσταση από το πίσω όριο.

Αν γνωρίζω καλά απ την νομοθεσία μπορείς να κτίσεις ή ακριβώς πάνω στο όριο η σε απόσταση 2,5 μέτρα από αυτό! Εαν όπως στην δικιά μας περίπτωση έχουν κτίσμα στο 1 μέτρο απ το όριο οικοπέδου θα πρέπει να γίνει τοίχος ακριβώς πάνω στο όριο και η προσθήκη να γίνει ακριβώς στην περασιά του(ουσιαστικα το κενό απ το υπάρχων κτίσμα και αυτού του τοίχου που θα κάνουμε πάνω στο όριο θα γίνει μια αποθήκη). Απλά αυτό που δεν γνωρίζω αν στην περίπτωση της σύστασης ισχύει αυτό η όχι.

Εαν ισχύει θα χάσουμε κάποια τετραγωνικά μετρά επειδή θα πρέπει να μπει στην δόμηση( ο νέος τοίχος που θα γίνει στο όριο).

Link to comment
Share on other sites

Aπό τα γραφόμενά σου υποθέτουμε ότι αναφέρεσαι σε σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας και όχι σε αυτοτελή οικόπεδα. Επιβεβαίωσε το.

Επιπλέον, αναφέρεις ότι υπάρχει συντελεστής δόμησης 0,40. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο σχέδιο πόλης ή είναι υπό ένταξη και παραμένει εκτός σχεδίου;

Μήπως αυτός ο ΣΔ είναι ο μέσος ΣΔ περιοχής ΣΧΟΟΑΠ ή ΓΠΣ η οποία προβλέπει πολεοδομική επέκταση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.