Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα και οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Το τεμάχιο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ βρίσκεται σε εκτός σχεδίου αχαρτογράφητη περιοχή. Η επαρχιακή οδός είναι πράγματι χαρακτηρισμένη επαρχιακή, η δε αγροτική οδός δεν εμφανίζεται σε κανένα διάγραμμα διανομής (προφανώς λόγω αχαρτογράφητου).

Αν υποθέσουμε ότι δεν παίρνουμε βεβαίωση από το δήμο περί συντήρησης της οδού είναι το υπ' όψιν τεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο?

Έχει μεν πρόσωπο στην επαρχιακή οδό ΑΛΛΑ δεν έχει βάθος 50μ. Αλλά πώς νοείται το βάθος? Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι έχει βάθος λόγω ότι "στρίβει" προς Ανατολάς?

 

2η ερώτηση: Σε περιπτώσεις τεμαχίων σε αγροτικές οδούς όχι αναδασμού και σε μεγαλύτερη απόσταση από επαρχιακές και εθνικές οδούς από τα όρια που θέτει ο νόμος, ΑΝ δεν έχουμε βεβαίωση συντήρησης της οδού από το δήμο λέμε ότι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Γιατί ρωτάω? Αν γίνει σήμερα συμβόλαιο και φανεί ως μη άρτιο και μελλοντικά προκύψει θέμα οικοδόμησης θα υπάρχει θέμα με την υπηρεσία δόμησης.

Επίσης μου φαίνεται παράξενο ένα τεμάχιο να μην είναι σήμερα και αύριο να είναι... Μήπως πρέπει να ζητάμε βεβαίωση για κάθε τοπογραφικό που κάνουμε? Αν είναι έτσι τότε θα περιμένουμε 5-6 μήνες...

Επίσης αν θεωρήσω ότι σήμερα δεν είναι και πληρωθεί φόρος μεταβίβασης ως μη άρτιο και αύριο πάρω βεβαίωση τότε θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Δεν ξέρω αλλά δεν μου αρέσει η νομοθεσία η οποία μεταβάλει τέτοια χαρακτηριστικά με μια βεβαίωση...

 

Ευχαριστώ για τυχόν σχολιασμούς - απαντήσεις.

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τον πωλητή. Δεν είμαι σε θέση να δω αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες για το χρόνο δημιουργίας. Θα ενημερώσω το απόγευμα που θα είμαι στο γραφείο.
 
Λοιπόν: Το παραπάνω τεμάχιο περιήλθε στον δωρητή εκ χρησικτησίας, δεδομένου ότι από το έτος 1965 και μέχρι σήμερα, τα νέμεται κτλ τκλ.
Αυτό λέει το συμβόλαιο της γονικής παροχής του 2014.
 
Να πω ότι ανεξάρτητα από το χρόνο δημιουργίας τους, τα ερωτήματά μου είναι πιο γενικά και έχουν να κάνουν με αγροτεμάχια που δημιουργούνται π.χ. σήμερα.
Δηλαδή
1) Τι νοείται βάθος, για την αρτιότητα? Στο παράδειγμά μου αποκλείεται να θεωρηθεί βάθος το προς τα ανατολικά τμήμα?
2) Τι γίνεται με την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα? Αλλάζει με μια βεβαίωση του δήμου αν συντηρείται ή όχι? Και αν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο πάρει απόφαση να μην συντηρεί το δρόμο χάνεται η αρτιότητα?


Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

"Αυτό λέει το συμβόλαιο της γονικής παροχής του 2014."

 

εγω θεωρω οτι μαζευτηκαν τρια αδελφια και μοιρασαν την κληρονομια

και καθε ενας εδωσε σε παιδια του το κοματι που συμφωνησαν με τιτλο "εκ χρησικτησιας"

 

ετος δημιουργιας το 2014

 

κατα τα λοιπα εχεις προσωπο πανω απο 45 μ.

και βαθος πανω απο 50...εστω και σε "ζικ-ζακ"

 

[αν  ο δρομος ειναι επαρχιακος...και δεν μοιαζει...]

 

εχεις ενα προβλημα "τοποθετησης" του κτιριου..

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε tetris δεν θέλω να αποδείξω ότι ο αγροτικός δρόμος είναι προ του 1923. Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την ουσιαστική τοποθέτησή σου.

Σχετικά με το βάθος, με μια πρώτη ανάγνωση, δεν κατάλαβα αν τελικά το εν λόγω τεμάχιο είναι ή δεν άρτιο και οικοδομήσιμο. Κάνοντας αυτό με το offset, ναι έχω δυνατότητα τοποθέτησης κτηρίου.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.