tettris Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2022 Τακτοποιώ όλο το ακίνητο (κτίριο και περιβάλλων) εντός σχεδίου με ΟΑ μεταγενέστερη της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και η περίφραξη έχει επενδυθεί με πέτρα πάχους 3εκ. με την επένδυση, για τα δεδομένα που έχω, να βρίσκεται εκτός ΡΓ. Διαβάζοντας τα προηγούμενα δεν είμαι σίγουρος ποιά είναι η ορθή αντιμετώπιση και αν δημιουργεί κάποιο θέμα στην τακτοποίηση/μελλοντικές βεβαιώσεις. Κλίνω προς αυτό: Εφόσον η επένδυση βρίσκεται εκτός ΡΓ δεν τακτοποιείται, σχεδιάζεται στο διάγραμμα κάλυψης της αποτύπωσης (οφείλεται και μνία στην τεχνική έκθεση, αλλά και σε όποια μεταγενέστερη μεταβίβαση;) και παραμένει εκτός ιδιοκτησίας (με την δυνατότητα αναφοράς στον Δήμο ή κάτι τέτοιο λόγω αμελητέας κατασκευής). Είναι σωστό αυτό; Έχει εφαρμογή η γιε της κατηγορίας 3; Νομίζω πως όχι.
nik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Εν τέλει εξώστες εκτός Ρ.Γ. ισχύει η Ε/Α του ΤΕΕ Πελοποννήσου ? Συγκεκριμένα έχω σε άδεια του 1975, επέκταση εξώστη > 20% ενετελώς εκτός Ρ.Γ. στον Β όροφο . Το ΤΕΕ Πελοπ λέει τα εξής (τα γράφω συνοπτικά και αφαιρώ τμήματα της Ε/Α που δεν με αφορούν). Παράθεση 2082. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (άδεια του 1971) υπάρχει εντελώς αυθαίρετος εξώστης πάνω από το δρόμο.....Ο αυθαίρετος εξώστης δεν μπορεί να τακτοποιηθεί; .... .....Επίσης, η Εγκύκλιος 3/01.10.2013 του ν.4178/2013 (όμοιες διατάξεις) αναφέρει ότι «Οι περιπτώσεις αυθαίρετων ανοιχτών εξωστών ανεξαρτήτως μεγέθους, που υφίστανται προ του Ν.1577/1985 υπάγονται στο εδάφιο δ της παρούσας Κατηγορίας, δεδομένου ότι δεν ίσχυε περιορισμός της επιφανείας τους από τις τότε ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει η υπέρβαση επιφάνειας των εξωστών, που ορίζεται στο εδάφιο αυτό.» Άρα, ο εξώστης πάνω από κοινόχρηστο χώρο και εφόσον εξασφαλίζεται κάτω από την επιφάνειά του καθαρό ελεύθερο ύψος τουλάχιστον τριών (3) μέτρων τακτοποιείται υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις με τον εξής τρόπο: I. Αν η κατασκευή είναι προ ΓΟΚ 1985 → Κατηγορία 3 ανεξαρτήτως μεγέθους II. Αν η κατασκευή είναι μετά ΓΟΚ 1985 → Κατηγορία 3 για συνολική επιφάνεια εξωστών έως 20% μεγαλύτερη από τη συνολική επιφάνεια των εξωστών των εγκεκριμένων σχεδίων. III. Αν η κατασκευή είναι μετά ΓΟΚ 1985 → Δεν τακτοποιείται για συνολική επιφάνεια εξωστών μεγαλύτερη του 20% από τη συνολική επιφάνεια των εξωστών των εγκεκριμένων σχεδίων. .......
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 να δεις σημερα πώς ισχυει το αρθρο 96, κατ. 3 στο "γγ"
nik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Το έχω δει. Εννοείς ότι η διάταξη αυτή έχει γενική ισχύ για εξώστες ? Ότι εξώστης είναι μέχρι το κράσπεδο τακτοποιείται γενικά και αόριστα ? Το ΤΕΕ Πελοπ λέει κάτι άλλο. Ότι εξώστες προ ΓΟΚ 85 ανήκουν στην κατηγορία 3 ανεξάρτητα από το 20%.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Νικ η απάντηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου έχει βασιστεί στην εγκ. 3 Ν .4178 σε συνδυασμό με τα κριτήρια της κατηγορίας 3 για την υπέρβαση επιφάνειας εξωστών, σύμφωνα με το τι ίσχυε στο νόμο, την ημερομηνία της απάντησης. Σήμερα, δεν ισχύουν τα 3 μ καθαρό ύψος κάτω από τον εξώστη, ενώ παραμένει σε ισχύ -κατ΄ αναλογία-η σχετική ερμηνεία της εγκ. 3 Ν. 4178. Άρα, σήμερα, μπορείς να ρυθμίσεις υπέρβαση εξώστη (ακόμη και εντελώς αυθαίρετο εξώστη), προϋφιστάμενου του ΓΟΚ 85, ανεξαρτήτως μεγέθους, με την μόνη προυπόθεση που ορίζει σήμερα ο νόμος, δηλαδή η προβολή του να μην ξεπερνάει το κρασπεδόρειθρο. Κατά τη γνώμη μου εννοεί το κράσπεδο του πεζοδρομίου και όχι και το ρείθρο, αλλά αφού ο νόμος το διατυπώνει έτσι, μας δίνει δωράκι και το πλάτος του ρείθρου (δημιουργική ασάφεια). Οπότε, μπορείς να ρυθμίσεις τον εξώστη σου άφοβα, υπάγοντάς τον στην κατηγορία 3, ακόμη και αν αυτός βρίσκεται μισό μέτρο πάνω από το πεζοδρόμιο. 2
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2022 οπως το λεει ο παυλος και, οσον αφορα τους προ 85 εξωστες, αυτο αφορα για εξωστες ανωθεν κοινοχρηστων [ακαλυπτου] της οικοδομης ενω το ερωτημα αφορουσε καθαρα περιπτωση πανω απο κοινοχρηστο χωρο της πόλης,,για την κατ. 3, οπως σημερα ισχυει.
ΕΡΣΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 On 22/6/2022 at 9:37 ΜΜ, Pavlos33 said: Νικ η απάντηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου έχει βασιστεί στην εγκ. 3 Ν .4178 σε συνδυασμό με τα κριτήρια της κατηγορίας 3 για την υπέρβαση επιφάνειας εξωστών, σύμφωνα με το τι ίσχυε στο νόμο, την ημερομηνία της απάντησης. Σήμερα, δεν ισχύουν τα 3 μ καθαρό ύψος κάτω από τον εξώστη, ενώ παραμένει σε ισχύ -κατ΄ αναλογία-η σχετική ερμηνεία της εγκ. 3 Ν. 4178. Άρα, σήμερα, μπορείς να ρυθμίσεις υπέρβαση εξώστη (ακόμη και εντελώς αυθαίρετο εξώστη), προϋφιστάμενου του ΓΟΚ 85, ανεξαρτήτως μεγέθους, με την μόνη προυπόθεση που ορίζει σήμερα ο νόμος, δηλαδή η προβολή του να μην ξεπερνάει το κρασπεδόρειθρο. Κατά τη γνώμη μου εννοεί το κράσπεδο του πεζοδρομίου και όχι και το ρείθρο, αλλά αφού ο νόμος το διατυπώνει έτσι, μας δίνει δωράκι και το πλάτος του ρείθρου (δημιουργική ασάφεια). Οπότε, μπορείς να ρυθμίσεις τον εξώστη σου άφοβα, υπάγοντάς τον στην κατηγορία 3, ακόμη και αν αυτός βρίσκεται μισό μέτρο πάνω από το πεζοδρόμιο. Καλησπέρα. Σε περίπτωση αυθαίρετου εξώστη, ο οποίος υπέρκειται οδού (πρώην ιδιωτική, νυν εντός σχεδίου-τοπική) που δεν διαθέτει κρασπεδόρειθρο, σε ποια κατηγορία μπορεί να ενταχθεί; (Δεν ξέρω αν θεωρείται χρήσιμο, απλά αναφέρω πως πρόκειται για προϋφιστάμενο του ΓΟΚ '85)
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 (edited) τι σημαινει "πρώην ιδιωτική, νυν εντός σχεδίου-τοπική"; τί χτισθηκε και σε ποιο οικοπεδο; Edited Ιούνιος 25 , 2022 by dimitris GM
Πλήθων Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 (edited) @ΕΡΣΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Εάν η οδός είναι κοινόχρηστη, ο εξώστης δεν ανήκει σε καμμία κατηγορία και δεν μπορεί να τακτοποιηθεί. Edited Ιούνιος 25 , 2022 by Πλήθων 1
ΕΡΣΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2022 45 λεπτά πριν, dimitris GM said: τι σημαινει "πρώην ιδιωτική, νυν εντός σχεδίου-τοπική"; τί χτισθηκε και σε ποιο οικοπεδο; Στα σχέδια της Ο.Α. αναγράφεται ως "Ιδιωτική Οδός" , ωστόσο στο ρυμοτομικό υπάρχει κανονικότατα. Πρόκειται για οικογενειακή πολυκατοικία με οριζόντιες ιδιοκτησίες ανα όροφο. Στον Α' και στον Β' όροφο έχουν χτιστεί αυθαίρετοι εξώστες (με όμοιο τρόπο) στην πλάγια όψη, όπως σας περιγράφω, εκ κατασκευής.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα