Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Για τον εξώστη η μόνη σου επιλογή είναι να τον υπάγεις στην κατηγορία 3 και θα κάνεις επίκληση της εγκ. 3 για το θέμα αυτό, στην οποία για την τότε κατηγορία 3 του Ν. 4178 διευκρινίστηκε ότι μπορούν να υπαχθούν εξώστες προ ΓΟΚ 85 άνωθεν Κ.Χ πόλης, ανεξαρτήτως επιφάνειας και ποσοστού υπέρβασης. Συνεπώς η κατηγορία 3 δεν θα μπορέσει να συμψηφιστεί με τις Λ.Π άρθρου 100. Τώρα, η 1λ.π που αναφέρεις αν θυμάμαι καλά δεν μπορεί (συστημικά) να ενταχθεί στην κατηγορία1, οπότε αν είναι έτσι θα την βάλεις κατηγορία 2. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε παλαιότερη ρύθμιση που είχα κάνει για αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων και αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης είχα βάλει 1 λπ στην Κατηγορία 1 με παράβολο 250 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

Έχω περίπτωση κτηρίου  που αποτελείται από 7 οριζόντιες ιδιοκτησίες, στις 3 λειτουργούν ιατρεία (στο κτηματολόγιο  φαίνονται ως διαμερίσματα) ,οι άλλες 3 ως κατοικίες και η μια οριζόντια ισογείου ως κατάστημα. Με καλύπτει η επικρατούσα χρήση κατοικία για να εντάξω το κατάστημα ισογείου στην Κατ.1?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Link to comment
Share on other sites

Για μένα ναι. Πιθανώς τα ιατρεία να λειτουργούν σε διαμερίσματα κατοικίας με τις γνωστές διατάξεις  (διαμένοντες ιατροί σε διαμερίσματα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα χωρίς αυτό να συνεπάγεται αλλοίωση της χρήσης κατοικίας) και αφού στο απόσπασμα περιγραφικής βάσης βλέπεις διαμερίσματα κατοικίας, μπορείς να το προχωρήσεις.

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@fotsiak για να χρησιμοποιηθούν χώροι κατοικίας ως ιατρεία πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας διάταξης που είναι το άρθρο 1 (παρ/φος II, 1ο εδάφ.) του Π.Δ. 59/18, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 73 του Ν 4986/22:
Κατοικία Κατ' εξαίρεση, χώροι της κατοικίας επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος συμβατού προς την κύρια χρήση του κτηρίου, όπως ιατρού (που δεν διαθέτει νοσηλευτική κλίνη ή μονάδα εφαρμογής ισοτόπων ή ακτινολογικό εργαστήριο ή εγκαταστάσεις φυσικοθεραπείας), δικηγόρου, μηχανικού, λογιστή, οικονομολόγου, συγγραφέα, αναλυτή προγραμματιστή Η/Υ, ψυχολόγου, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και δημοσιογράφου.
Η εξαίρεση αυτή ισχύει εφόσον η άσκηση επαγγέλματος είναι επιτρεπτή από τον κανονισμό του κτηρίου, δεν απαγορεύεται από ισχύουσες διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας και βρίσκεται εντός κατοικίας αυτού που ασκεί το ελευθέριο επάγγελμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, 

ένα ακίνητο σε εκτός σχεδίου περιοχή, το οποίο έχει ενταχθεί στον νόμο Τρίτση, στις 2 πρώτες φάσεις, θεωρείται ότι έχει άδεια όταν τακτοποιείται με το Ν.4495/17?

ένα ακίνητο προ του 1975 χωρίς ΟΑ σε εντός σχεδίου περιοχή, μπορεί να μπει ως κατηγορία 1 στο 4495/17?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.