akis73 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 Καλησπέρα, στην επικρατούσα χρήση θα βάλεις της ιδιοκτησίας που ρυθμίζεις, δηλ 'υπηρεσίες'. Το ίδιο και στο ΦΚ με παλαιότητα προ του '75 και κατ.1. Έτσι δεν στο προχωράει; 1
akis73 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 Αντιλαμβάνεσαι ότι οι όροι λογική και σύστημα αυθαιρέτων δεν πάνε μαζί... 😛 Επί της ουσίας, γράψε στην τεχνική έκθεση ότι έχει κάνεις χρήση της κατηγορίας 1 επειδή στο κτίριο η προέχουσα χρήση είναι κατοικία και είσαι οκ έτσι. 1
sikyonios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν. Pavlos 33) Καλησπέρα, Έχω ισόγειο με άδεια του 52 αλλά θέλω να το δηλώσω όλο ως αυθαίρετο αφού είναι προ του 75. Ξέρω πως γίνεται και το έχουν κάνει πολλοί συνάδελφοι αλλά δεν θυμάμαι πως. Αναφέρω την άδεια και απλά λέω ότι είναι προ του 75 ή δεν αναφέρω καθόλου την άδεια και λέω ότι είναι όλο αυθαίρετο; Edited Νοέμβριος 5 by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 @sikyonios Προφανώς δεν αναφέρεις τίποτα. Ο ιδιοκτήτης στην Υ.Δ μεταξύ άλλων θα σου δηλώσει ότι δεν υφίσταται Ο.Α. Εσύ το υπάγεις ως αυθαίρετο κατηγορίας 1.
the_topo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 Συνάδελφοι επανέρχομαι στο τελευταίο ερώτημά μου σχετικά με την απαίτηση ή μη σύνταξης ΤΔ για να ενημερώσω ως προσ τα εξής και να ζητήσω τη βοήθειά σας.. @Pavlos33 o ιδιοκτήτης δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για τη σύνταξη ΤΔ, επομένως αφού δεν απαιτείται στη κατηγορία 1 και για να μην χάσω και τη δουλειά δεν θα τον υποχρεώσω - εγώ του εξήγησα ως όφειλα πως θα το βρει μπροστά του γιατί θα απαιτηθεί έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Όσον αφορά τη τακτοποίηση, όχι, δεν έχει σκοπό να προβεί σε δικαιοπραξία, ώστε να απαιτηθεί τόσο άμεσα - θέλει όμως να μπει στο πρόγραμμα εξοικονομώ (που βέβαια και για ΕΕΔΜΚ στο μέλλον πάλι θα χρειαστεί ΤΔ). Κατά τα λοιπά, θέλω να ρωτήσω το εξής: Επειδή η κατασκευή της 2όροφης οικοδομής (η κατοικία στο ισόγειο χτίστηκε το '60 και ο ημιτελής α' όροφος το '70) δεν έχει καθόλου το ίδιο περίγραμμα με αυτό της Ο.Α. (η οποία ορίζει 146τμ στο ισόγειο και άλλα τόσα στον όροφο ενώ στη πραγματικότητα είναι 110τμ το ισόγειο και 99 ο όροφος) πως μπορώ να τακτοποιήσω την αυθαιρεσία αυτή? Έχω λιγότερα τετραγωνικά και στους δυο ορόφους - Ως κατηγορία 1 'αλλαγή περιγράμματος' αλλά σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να θέσω και επιφάνειες που όμως έχω μικρότερες άρα πως? Τι πρέπει να κάνω? Και τέλος, στον ακάλυπτο έχω ανεξάρτητα κτίσματα 1) ισόγεια αγροτική αποθήκη του '70 και 2) καθιστικό/κουζίνα με λουτρό - αυτά μπορώ επίσης ως κατηγορία 1 ΥΔ/ΥΚ ή όχι επειδή δεν είναι κατοικίες? Να υπενθυμίσω δεν υπάρχει σύσταση Ο.Ι. στο οικόπεδο και το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 Καταρχάς όταν επανέρχεσαι σε προηγούμενα ερωτήματα είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να περιγράφεις έστω και περιληπτικά ποιο ήταν το αρχικό ερώτημα για να το θυμηθούμε. Στο τρέχον ερώτημα τώρα. Αν έχουμε αυτοτελή ιδιοκτησία χωρίς σύσταση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γενικώς η μη κατασκευή δεν συνιστά αυθαιρεσία. Αυτό έχει διευκρινιστεί στην εγκύκλιο 3 Ν. 4178/13, εκτός βεβαίως και αν από την μη κατασκευή παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις (χαρακτηριστικό το παράδειγμα μη κατασκευής στέγης σε περιοχή στην οποία επιβάλλεται από τους ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης). Έτσι λοιπόν θα ελέγξεις αν τα διαφορετικά περιγράμματα παραβιάζουν πολεοδομικές διατάξεις, όπως πχ πλάγιες αποστάσεις. Στην περίπτωση όμως της κατηγορίας 1 καμία σημασία δεν έχει καθώς όλες οι αυθαιρεσίες καλύπτονται από το παράβολο της κατηγορίας. Για τα σύνοδα κτίρια μπορείς και αυτά να τα εντάξεις στην κατηγορία 1 καθώς οι βοηθητικές χρήσεις δεν αλλοιώνουν τις κύριες παρά μόνο τις επικουρούν. Ως εκ τούτου, το κριτήριο που αφορά την επικρατούσα χρήση να είναι κατοικία δεν επηρεάζεται. 1 1
the_topo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 Ευχαριστώ πολύ Παύλο. Αφού δεν αποτελεί αυθαιρεσία να κατασκευαστεί πολύ μικρότερο το περίγραμμα της οικοδομής, τότε λογικά δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα ΦΚ για να το περιγράψω, σωστά? Απλώς να το αναφέρω στη ΤΕ δηλαδή?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα