Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όχι υποχρεωτικά.
Άποψη μου καλύτερα σε ξεχωριστές δηλώσεις.
Λιγότερη πιθανότητα λάθους (μικρότερη επιφάνεια / δήλωση), καλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης τιμής.

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 459
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

...και μάλλον και λιγότερα μπλεξίματα/πισωγυρίσματα με δημόσιους οργανισμούς

πχ κτηματολόγια, ΔΕΗ κλπ που μπορεί να σκαλώσουν αν δεν δούν ξεχωριστά

για κάθε Ο.Ι. ότι αναλογεί...

  • Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

δεν παύουν να υπάρχουν προβλήματα theone πχ αν πας σε συμβολαιογραφο, ενοώ αν παει δήλωση που έχεις κάνει εσύ, ο συμβολαιογράφος μπορεί να ζητήσει 1 δήλωση ανά ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία μάλιστα μέσα στην περιγραφή, τίτλος, πρώτο τετραγωνάκι δήλωσης θα πρέπει να γράψεις την ονομασία του ακινήτου όπως αναφέρεται στην Συστ. Οριζ. Ιδιοκτ. με τα παρακολουθήματα της να γράφονται. Να ξέρεις ότι σε περιπτώσεις πχ μεταβίβαση οριζ. Ιδιοκτ. ο Συμβολαιογράφος θα σου ζητήσει ξεχωριστή βεβαίωση ανά ιδιοκτησία, οπότε και ωραίο είναι να έχεις μια ιδιοκτησία ανά δήλωση, εγώ με το πέρασμα του χρόνου βλέπω ότι αυτός ο τρόπος μόνο θετικά έχει. 

  • Like 2
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Κ εγώ πρόσφατα αλλαξοπίστησα, όταν κατάλαβα ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά από όγκο δουλειάς (και για τα υπόλοιπα που προείπα).

Εννοείται κοινά σχέδια για όλες τις δηλώσεις, απλά σε κάθε 'κοκκινάδι' εκτός από ΦΚ προσθέτουμε και αριθμό δήλωσης (και τα ανάλογα στην υπεύθυνη δήλωση επί του σχεδίου).

  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Εξώστης ισογείου ήταν στην άδεια εντός πρασιάς κατά 1 μ και στην πράξη έγινε 1,20 μ.

Συμφωνα με την νέα παράγραφο μπορεί να μπει κατ.4 :

Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου κατά περισσότερο από είκοσι (20) εκατοστά.


Εννοεί φαντάζομαι 20 εκ παραπάνω από αυτό που επιτρέπεται.
Επίσης δεν είναι παράλογο να υπάγονται στην κατ.3 και άρα να εξαιρούνται της κατεδάφισης αυτοί που είναι εκτός ΡΓ αλλά όχι αυτοι που είναι εντός πρασιάς!!

Συμπεριλαμβάνονται και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετοι ανοικτοί εξώστες ή τμήματά τους, που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), υπό την προϋπόθεση, ότι η προβολή τους δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο,

 

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Σε ακίνητο με άδεια του 76 υπάρχει στα σχέδια της άδειας ισόγειο κατάστημα με πατάρι. Το πατάρι όμως κατασκευάστηκε με είσοδο μόνο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Το ερώτημα μου είναι το εξής: πέραν της ΥΔ που πρέπει να χρεώσω για τα τετραγωνικά του παταριου, θα πρέπει να χρεωσω με ΥΔ και την επιφάνεια του κεντρικού  κλιμακοστασίου που φαίνεται στην κάτοψη; Να σημειώσω πως το κλιματοστασιο είναι το ίδιο με εκείνο της άδειας, ομως λόγω του γεγονότος ότι το πατάρι ήταν πακέτο με το ισόγειο χωρίς είσοδο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο, δεν υπολογίζονταν καθόλου τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου στον ημιόροφο. Ποια η άποψη σας;

ΥΓ είναι κατασκευασμένο σε συνεχές σύστημα βάσει γοκ 73.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Δέσποινα!Έχει σημασία στην περίπτωση σου αν το ισόγειο κατάστημα με πατάρι,αποτελεί αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία ή αν δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών.Τι εννοώ:αν ρυθμίζεις μόνο την αυτοτελή Ο.Ι. (κατάστημα με πατάρι), δεν μπορείς να συμπεριλάβεις στην δήλωση σου ως υπέρβαση δόμησης το κεντρικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής σε αυτό το επίπεδο (ημιορόφου),καθώς είναι κοινόχρηστος της οικοδομής(ακόμη και αν εξυπηρετεί την πρόσβαση προς το πατάρι,ωστόσο αποτελεί το κεντρικό κλιμακοστάσιο που εξυπηρετεί και τους υπερκείμενους ορόφους,σωστά?).Αν πάλι,στο ακίνητο δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών,και δημιουργήθηκε κλιμακοστάσιο του επιπέδου του ημιορόφου,το οποίο δεν υπήρχε στην οικοδομική άδεια,θα πρέπει να το δηλώσεις ως υπέρβαση δόμησης του ενιαίου ακινήτου.:)

  • Upvote 3
Δημοσιεύτηκε (edited)

Από την στιγμή που το πατάρι υπήρχε στην αρχική άδεια , τότε και το κλιμακοστασίο αυτής της στάθμής υπήρχε από την αρχή, ανεξάρτητα της ύπαρξης ΣΟΙ.  Έτσι δεν είναι;

Τώρα από όσο θυμάμαι με τον ΓΟΚ του 73 το πατάρι ήταν "δώρο" , ίσο με το 50% του καταστήματος.

 Όσο για το κλιμακοστάσιο που αντιστοιχούσε στην στάθμη του παταριού, δεν υπολογιζόταν στην δόμηση.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με το σκεπτικό σου.

Edited by karanus
Δημοσιεύτηκε

βλεπουμε εδω

https://www.michanikos.gr/forums/topic/55326-πατάρι-βοηθητικός-χώρος-η-εφορία-λέει-κύριος-χώρος/

και σε αυτη τη συζητηση

https://www.michanikos.gr/forums/topic/52335-ν4495-aλλαγή-χρήσης-παταριού-καταστήματος-σε-κύριο-χώρο-με-ανεξάρτητη-πρόσβαση/

το ερωτημα ειναι

εχει γινει συσταση ΟΙ...εχει παρει ηδη χιλιοστα το παταρι σαν ανεξαρτητη ΟΙ?

με τις καλησπερες μου

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Ναι στο ακίνητο υπάρχει ΣΟΙ από το 1976 στην οποία τοσο το ισόγειο όσο και το "πατάρι" αποτελούν ξεχωριστές ορίζοντιες ιδιοκτησίες. 

Edit: Να σημειώσω πως θα τακτοποιήσω όλες τις οριζόντιες ιδιοκτησίες του κτηρίου σε μια υπαγωγή. Από αυτό προκύπτει το ερώτημά μου σχετικά με την τυχόν χρέωση του κλιμακοστασίου στην ΥΔ

Edited by despoina_pa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.