Tim22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 Μια πολύ γενική ερώτηση. Στο σχέδιο υπαγωγής σε Κατηγορία 2 απαιτούνται υπολογισμοί συντελεστών τετραγωνιδίων βάσει επιτρεπόμενης δόμησης, κάλυψης κλπ.;
ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 (edited) (Μεταφέρθηκε στον παρόν θέμα. Pavlos 33) Χαίρετε. Αγαπητοί συνάδερφοι θέλω τη βοήθεια σας. Έχω την εξής περίπτωση: Ισόγειο (κατοικία) το οποίο είχε άδεια λυομένου αλλά κατασκευάστηκε με οπλισμένο σκυρόδεμα και έγινε και μεγαλύτερο από ότι το περιγράφει η άδεια. Από ότι γράφει το Παράρτημα Α του 4495/17 στην επιλογή της οικοδομικής άδειας βάζουμε όχι μιας και δεν κατασκευάστηκε όπως περιέγραφε η άδεια. Να σημειώσω πως η άδεια είναι προ του 1982. Το ερώτημα είναι αν πλέον λόγω του ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η άδεια πιάνεται σαν Κατηγορία 5 ή αν λόγω του ότι κατασκευάστηκε πριν το 1982 (αφού το τριπλοτσεκάρω πρώτα) μπορεί να πάει σαν Κατηγορία 2; Επίσης θέλω να αναφέρω ότι το οικόπεδο που βρίσκεται η οικοδομή είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο σε εκτός σχεδίου περιοχή. Edited Ιούνιος 19 by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 Οι κλασσικές ιστορίες λυομένων.... Χωρίς Ο.Α. Κατηγορία 2 (αφού έχεις τεκμήρια για έτος κατασκευής προ 83). Κάνεις κάτοψη αποτύπωσης και τελειώνεις. 2
ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός ξέρετε αν το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση αυθαιρέτου χωρίς οικοδομική άδεια αυτή τη φορά που είναι όμως χτισμένο πριν το 1975. Αυτό θεωρείτε Κατηγορία 1;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 Πολύ σωστά. Με απλά λόγια η κατηγορία 5 αφορά ακίνητα μετά το 1983, είτε λόγω υπέρβασης των ποσοστών 40-40-20 ή λόγω παραβίασης προκηπίου, είτε λόγω έλλειψης οικοδομικής άδειας.
ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 (edited) (Μεταφέρθηκε στον παρόν θέμα. akis73) Χαίρετε θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που σε οικοδομική άδεια του 1983 έδειχνε ότι υπήρχε υπόγεια αποθήκη αλλά πλέον έχει ξεμπαζωθεί και θεωρείται ισόγειο τι κάνω για να το τακτοποιήσω; Edited Αύγουστος 30 by akis73
akis73 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Καλησπέρα, θεωρώντας ότι το ξεμπάζωμα του υπογείου έχει γίνει πριν τις 1/1/83, θα χρεώσεις μία λοιπή παράβαση του άρθ.100, παρ.5. Αν επίσης έχει γίνει αλλαγή χρήσης του υπογείου από χώρο βοηθητικό σε κατοικία τότε ενδεχομένως να έχεις και υπέρβαση δόμησης. Με τα στοιχεία που παραθέτεις δεν μπορεί να γίνει πιο λεπτομερής εκτίμηση των προστίμων.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 12 ώρες πριν, ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ said: (Μεταφέρθηκε στον παρόν θέμα. akis73) Χαίρετε θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που σε οικοδομική άδεια του 1983 έδειχνε ότι υπήρχε υπόγεια αποθήκη αλλά πλέον έχει ξεμπαζωθεί και θεωρείται ισόγειο τι κάνω για να το τακτοποιήσω; Συμφωνώντας με την ορθότατη απάντηση του συναδέλφου Άκη, με τη σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω εάν η στάθμη θεμελίωσης έχει μεταβληθεί και υφίσταται υπερύψωση και όχι μη επιχωμάτωση. Έχεις και μια κρίσιμη ημεροχρονολογία (1983) την οποία πρέπει να μελετήσεις. Όπως ανέφερε ο Άκης, πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία.
ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Καλημέρα συνάδερφοι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η χρονολογία είναι μετά την 1/1/1983 καθώς η άδεια βγήκε τον 2/1983. Τώρα δε γνωρίζω αν έχει γίνει υπερύψωση το μόνο που είδα εγώ είναι ότι σε σχέση με την τομή που θα παραθέσω το ύψος στο μπροστινό τμήμα δεν είναι 1,50 μ αλλά 2,50 και η διαμόρφωση του εδάφους δεν είναι έτσι όπως φαίνεται στην τομή. Επίσης η άδεια το λέει αποθήκη και παραμένει αποθήκη όποτε θεωρώ ότι δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή χρήσης.
AnnaPtrk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 Καλησπέρα συνάδελφοι, Για αυθαίρετες κατασκευές προ του '83 που αφορούν διαφορές και μετατοπίσεις κουφωμάτων και εξωστών τα βάζω σε λοιπή παράβαση?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα