iromich Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 (edited) Καλησπέρα, Έχω κατασκευή εξώστη σε Άδεια του 2008 στην θέση αρχιτκεκτονικής προεξοχής σε ακάλυπτο κτιρίου (δεν υπάρχει καθόλου εξώστης στην Άδεια). Τον τακτοποιώ με ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κατηγορία 3, παρ γγ) ή με αναλυτικό προϋπολογισμό? * προσπάθησα να βρω απάντηση αλλά μερδέυτηκα στα threads, αν έχει απαντηθεί ήδη, παρακαλώ παραπέμψτε με. Edited Φεβρουάριος 4 by iromich
iromich Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 6 ώρες πριν, iromich said: Καλησπέρα, Έχω κατασκευή εξώστη σε Άδεια του 2008 στην θέση αρχιτκεκτονικής προεξοχής σε ακάλυπτο κτιρίου (δεν υπάρχει καθόλου εξώστης στην Άδεια). Τον τακτοποιώ με ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κατηγορία 3, παρ γγ) ή με αναλυτικό προϋπολογισμό? * προσπάθησα να βρω απάντηση αλλά μερδέυτηκα στα threads, αν έχει απαντηθεί ήδη, παρακαλώ παραπέμψτε με. Βρήκα μια ανάρτηση του @Pavlos33 που απαντά στο ερώτημα
Κάλχας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 (edited) @iromich Συγκρίνεις τη συνολική επιφάνεια των εξωστών που έχουν κατασκευαστεί με τη συνολική επιφάνεια των εξωστών της άδειας. Εάν υπάρχει υπέρβαση της επιφάνειάς τους μέχρι 20% και η προβολή του αυθαίρετου εξώστη δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο, είναι κατηγορία 3. Edited Φεβρουάριος 10 by Κάλχας 2
John61Kf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 (edited) Καλησπέρα συνάδελφοι, Πελάτης μου, μου ζήτησε να εντάξουμε την κατοικία στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2025. Έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησα διαπίστωσα ότι η μοναδική παράβαση - αυθαίρετη κατασκευή που έχει το σπίτι, είναι μια επέκταση εξώστη και η αλλαγή ενός παραθύρου σε πόρτα. ( παρακάτω επισυνάπτονται φωτογραφίες της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και του σχεδίου της οικοδομικής αδείας). Ο πελάτης μου, μου έδωσε ένα σχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται σωστά η υφιστάμενη κατάσταση, αλλά έπειτα από έρευνα που έκανα στο αρχείο της πολεοδομίας διαπίστωσα ότι εκεί αποτυπώνεται διαφορετικά. Αν και εφόσον γίνει η ένταξη του σπιτιού στο πρόγραμμα θα χρειαστεί να βγει ΗΤΚ για να προχωρήσει. Θεωρείται ότι πρέπει να προηγηθεί η τακτοποίηση της παρακάτω αυθαιρεσίας, πριν ξεκινήσω την διαδικασία ή μπορώ να βγάλω και ΗΤΚ και να προχωρήσω το πρόγραμμα, δηλώνοντας βέβαια στην ΗΤΚ την παραπάνω αυθαιρεσία; Επισυνάπτω Φωτογραφίες. Με συγχωρείτε για την ανάλυση. Η άδεια είναι του 1995. Η επέκταση του εξώστη, επειδή υπάρχουν και άλλοι εξώστες στην κατοικία, είναι <20% του συνολικού εμβαδού των εξωστών. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Edited Φεβρουάριος 14 by John61Kf
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 @John61Kf Καλησπέρα. Θα πρέπει να τα ρυθμίσεις. Ο εξώστης βρίσκεται άνωθεν ακαλύπτου χώρου ή δρόμου; 1
John61Kf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Είναι πάνω από τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Μπορείς με κατηγορία 3 αν έχεις μεταβολή επιφάνειας εξώστη έως και 20% 1 1
steve100 Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Σε 4ώροφη οικοδομή έχει απόκλιση στην διάσταση της πρόσοψης. Άνω στην κάτοψη της Ο.Α. είναι 11μ. έχει γίνει 10,7μ. ήτοι μικρότερη κατά 0,3μ. (2,7% < 5%) ,λογικά η όμορη παλαιότερη οικοδομή μπήκε στο οικόπεδο Θα το εισάγω ως κατ.3 περ.γιε Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά ανά οριζόντια ιδιοκτησία ή μια φορά για ολόκληρη την οικοδομή
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα