ElissavetB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 Ναι, με συγχωρείτε, προσπαθώ να καταλάβω πώς το χειριζόμαστε όλο αυτό. Πρόκειται πράγματι για κοινό μεσότοιχο μεταξύ όμορων κτιρίων διαφορετικών οικοπέδων. Το κτίριο που εξετάζω έχει ανεγερθεί βάσει ο.α. του 1989. Σύμφωνα με το εγκεκριμένα σχέδια της ο.α., έχω υπέρβαση στην εξωτερική διάσταση κατά 4,96% (εγκεκριμένη διάσταση 2,42μ. // διάσταση αποτύπωσης 2,54μ.), που μου δίνει διαφορά στην συνολική επιφάνεια του κτιρίου 1,13%. Λόγω των ποσοστών που προέκυψαν, θεώρησα ότι εντάσσεται στην κατ. 3. Η απορία μου αφορά το συνολικό εμβαδόν του διαμερίσματος, το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα το εμφανίσω στο φύλλο καταγραφής ως ΥΔ, αφού έχω επιλέξει κατ. 3. Ευχαριστώ.
steve100 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 On 2/21/2025 at 11:20 PM, steve100 said: Σε 4ώροφη οικοδομή έχει απόκλιση στην διάσταση της πρόσοψης. Άνω στην κάτοψη της Ο.Α. είναι 11μ. έχει γίνει 10,7μ. ήτοι μικρότερη κατά 0,3μ. (2,7% < 5%) ,λογικά η όμορη παλαιότερη οικοδομή μπήκε στο οικόπεδο Θα το εισάγω ως κατ.3 περ.γιε Θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά ανά οριζόντια ιδιοκτησία ή μια φορά για ολόκληρη την οικοδομή Έχει κανείς συνάδελφος περ.γιε κατ.3 σε μία οικοδομή. Αντιμετωπίζεται ανά οριζόντια ή μία δήλωση για όλη την οικοδομή;
jbosdas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 (edited) @steve100 Κανόνας δεν υπάρχει. Αν έχεις όλη την οικοδομή τότε δηλώνεις μία φορά. Αν έχεις κάποιες από τις οριζόντιες τότε μία ανά ιδιοκτησία (και εφόσον αυτή επηρεάζεται...) Edited Μάρτιος 13 by jbosdas
steve100 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 (edited) Η αλλαγή έχει συντελεστεί στην μία πλευρά της οικοδομής. Είναι οικογενειακή οικοδομή, με 4 οροφοδιαμερίσματα και στο ισόγειο που σύμφωνα με την άδεια ήταν πυλωτή, το ήμισυ άλλαξε χρήση σε κατάστημα με τον ν.3843 Επηρεάζονται από την αλλαγή όλα τα οροφοδιαμερίσματα και το ρυθμισμένο κατάστημα του ισογείου. Επιπλέον στο οροφοδιαμέρισμα του 4ου που είναι σε εσοχή έχει γίνει παλαιότερα τακτοποίηση με τον ν.4495 για προσθήκη δωματίου σε τμήμα της εσοχής. Υποστηρίζω ότι λόγω του ότι η περ.γιε κατ.3 αφορά όλη την οικοδομή δεν χρειάζεται να ανοίξει η παλιά δήλωση του 4495 αλλά να κάνω μια νέα Edited Μάρτιος 13 by steve100
jbosdas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 8 λεπτά πριν, steve100 said: Υποστηρίζω ότι λόγω του ότι η περ.γιε κατ.3 αφορά όλη την οικοδομή δεν χρειάζεται να ανοίξει η παλιά δήλωση του 4495 αλλά να κάνω μια νέα Αφού έχεις δήλωση υπαγωγής για μία από τις ιδιοκτησίες και όχι για όλο το κτήριο και εφόσον αυτή η οριζόντια επηρεάζεται από το 5%, τότε θεωρώ ότι θα πρέπει να αναφερθεί ρητά στην δήλωση υπαγωγής της αφού τροποποιείται το εμβαδόν της και στη συνέχεια θα πρέπει αποτυπωθεί και με τροποποίηση της σύστασης. Με το "μία νέα δήλωση" φαντάζομαι αναφέρεσαι σε μία δήλωση που θα περιλαμβάνει όλες τις αυθαιρεσίες των κοινοχρήστων και όχι σε μία νέα δήλωση της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας... Κάτι όμως που θα προκύψει είναι ότι θα μειώσεις την διάσταση του κτιρίου για στη δήλωση των κοινοχρήστων και ταυτόχρονα δεν θα επηρεάζεται το εμβαδόν της ιδιοκτησίας. Κι όλα αυτά τα βεβαιώνεις ο ίδιος... ! Άποψή μου να ανοίξεις την παλιά δήλωση και να περάσεις την αυθαιρεσία.
steve100 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Ανεβάζω ένα σκαρίφημα για καλύτερη κατανόηση της περίπτωσης Η τακτοποίηση ως κατ.3 περ.γιε πρέπει να γίνει ξεχωριστά για κάθε όροφο ή μία για όλη της πολυκατοικία;
NIKOS-EGKLANT SOFTA Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας για μια περίπτωση αυθαιρεσίας. Στο ακίνητο υπάρχουν: 1️⃣ Αλλαγές στις διαστάσεις των κουφωμάτων, που σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν. 4495/2017 εμπίπτουν στην Κατηγορία 3 2️⃣ Διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση, η οποία δεν αποτελεί αυθαιρεσία (αφού δεν αλλάζουν δόμηση, κάλυψη, ύψος ή χρήση), αλλά θα ήθελα να την δηλώσω για πληρότητα και για να μην μπλέκουμε με ενημέρωση της αδείας στη Πολεοδομία. Να τα δηλώσω σα μια λοιπή και τα 2 κατ. 4, να δηλώσω μόνο τις αλλαγές στις διαστάσεις κατ. 3 ή να κάνω 2 φύλλα καταγραφής κατ. 3? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Εγώ θα έκανα υπαγωγή στον 4495 ως Κατηγορία 4 (εφόσον υφίσταται ΟΑ) και θα έβαζα 1 λοιπή παράβαση στην οποία θα τα συμπεριλάμβανα. Βεβαίως θα υπέβαλα και νέα επικαιροποιημένη κάτοψη.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 @NIKOS-EGKLANT SOFTA Συμφωνώ με την αντιμετώπιση που προτείνει ο Ιάσονας. Δυο φύλλα καταγραφής στην κατηγορία 3, είναι άστοχο να κάνεις πρώτον διότι μια διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση δεν καλύπτεται από την κατηγορία 3 και δεύτερον, με τον τρόπο αυτό, θα διπλασίαζες το πρόστιμο.
dimidomo Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν (edited) Καλημέρα. Το ποιο πιθανόν να έχει απαντηθεί... αλλά θα ρωτήσω. Το εμβαδόν της αποθήκης κατηγορίας 3 συνυπολογίζονται στον υπολογισμό στον υπολογισμό των ποσοστών δόμησης κ κάλυψης; Καθώς και στον υπολογισμό της κατηγορίας 4 ή 5; Επίσης πρόσφατά φίλος μηχανικός που είπε ότι μπορούμε την αποθήκη της κατηγορίας 3 να την δηλώσουμε και σαν αναλυτικός. Εγώ πίστευα ότι αυτό δεν γίνεται.... Σας ευχαριστώ. Edited 13 ώρες πριν by Pavlos33
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα