Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)
8 ώρες πριν, κονκακου said:

Στο 20% και 40% αντίστοιχα της επιφάνειας που αναφέρεται, μετράνε και τα στέγαστρα?

Καλημέρα, τα στέγαστρα και οι ανοικτοί Η/Χ θα υπολογιστούν με αναλυτικό. Μην συγχέεις τις διατάξεις υπολογισμού προστίμων με τις διατάξεις του ΝΟΚ, καμία σχέση και σίγουρα θα μπερδευτείς στο τέλος. Για την ΜΣΕ υπάρχουν αλλά νήματα.

22 λεπτά πριν, biniss said:

για την κατηγοριοποίηση των μετά το 1983 αυθαίρετων εξετάζω το κλάσμα (Εμβ αυθ μετα το 1983 μόνο εξαιρούμενων των προ 1975 υπαρχόντων  / επιτρεπόμενη δόμηση)<>40% ?. Το ίδιο και αν τα μετά το 1983 αυθαίρετα είναι   Ε=48 μ2<50 μ2 πάω Κατ4

Καλημέρα, ναι έτσι θα το έκανα αφού τα προ του '75 είναι σε ειδικό καθεστώς (παράβολο) και δεν έχει νόημα όνα τα ξαναυπολογίζεις. Για την διάταξη των έως και 50 τμ της κατ.4, θα ήμουν επιφυλακτικός γιατί δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ αν αφορά ανά κτίριο ή ιδιοκτησία.

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε

Στο ακίνητο υφίσταται ΣΟΙ; Κι αν ναι, στο αυθαίρετο στο δώμα έχουν αποδοθεί χιλιοστά; 

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Στο ακίνητο υφίσταται ΣΟΙ; Κι αν ναι, στο αυθαίρετο στο δώμα έχουν αποδοθεί χιλιοστά; 

Υφίσταται μόνο κάθετη ιδιοκτησία επί οικοπέδου το οποίο έχει μοιραστεί στα 2 με ποσοστα 57% και 43%. Το κτίριο δεν έχει οριζόντια, ανήκει όλο σε ένα άτομο κατά 100% ψιλή κυριότητα (την επικαρπία την έχει άλλος).

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, akis73 said:

Καλημέρα, τα στέγαστρα και οι ανοικτοί Η/Χ θα υπολογιστούν με αναλυτικό. Μην συγχέεις τις διατάξεις υπολογισμού προστίμων με τις διατάξεις του ΝΟΚ, καμία σχέση και σίγουρα θα μπερδευτείς στο τέλος. Για την ΜΣΕ υπάρχουν αλλά νήματα.

Καλημέρα, ναι έτσι θα το έκανα αφού τα προ του '75 είναι σε ειδικό καθεστώς (παράβολο) και δεν έχει νόημα όνα τα ξαναυπολογίζεις. Για την διάταξη των έως και 50 τμ της κατ.4, θα ήμουν επιφυλακτικός γιατί δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ αν αφορά ανά κτίριο ή ιδιοκτησία.

Ευχαριστώ κατ αρχήν για τις απαντήσεις .Το ερώτημα για τα 50 μ2 αφορά την ιδια περίπτωση και είναι ιδιοκτησία μου.Δηλαδή συνυπάρχουν αυθαίρετη κατοικία Ε=90 μ2  προ 75 και αυθαίρετη αποθήκη 48 μ2 το 2003 σε τμήμα κάθετου .Τα 48 μ2 σαν <50 μ2 πάνε Κ4 αγνοώντας τα προ 75  η να πάω με το κλάσμα 48/(επιτρ δόμηση=170μ2)=28%<40% άρα Κ4 ?

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
On 5/8/2024 at 4:37 ΜΜ, akis73 said:

Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση κατ.5. Αν επιχειρείς τώρα να κάνεις την δήλωση, έχε υπόψη σου ότι η κατ.5 δεν επιτρέπεται. Επιπρόσθετα, επειδή είσαι εκτός σχεδίου, δεν μπορείς να κάνεις χρήση της διάταξης περί μη προσμέτρησης χώρων εντός κτιριακού όγκου στην κατηγορία.

Θα ήθελα και γω να κάνω μια ερώτηση γιατί το κεφάλι μου έχει πάρει φωτια! Εχω οικόπεδο διώροφο κτίσμα (άδεια το 1994) στον περιβάλλον χώρο υπάρχει (χωρίς άδεια) γκαράζ και αποθήκη (κλειστοι χώροι) δίπλα από το γκαράζ υπάρχει ένας χώρος κλειστός από τις τρεις πλευρές και ανοικτός από τη μία. Πολεοδομικά δεν πληροί τους όρους του Η/Χ. Μπορώ να τον πάω με αναλυτικό; και αν πάω με αναλυτικό την επιφάνειά του μη μετράω σε κάλυψη και δόμηση για τον υπολογισμό της κατηγορίας; Ευχαριστώ πολύ..

Δημοσιεύτηκε

Δεν σε νοιάζει εαν δεν πληροί τους όρους του Η/Χ εκτός εαν πας για άδεια νομιμοποίησης. Βεβαια με τόσα αυθαίρετα χλωμο το κόβω....

Με αναλυτικό πας όποιον χώρο δεν αντιστοιχεί σε επιφάνεια, οπότε όχι αυτο.

Επίσης μην ξεχνάς ότι ο 4495 δεν ακολουθει το διαχώρισμο σε κύριους βοηθητικους ηχ κλπ κλπ 

οποτε όλα μέσα με επιφάνεια και αντιστοιχους συντελεστές για κάλυψη αποστάσεις κλπ

Και βεβαια προσοχή εαν ειναι σε κοινόχρηστο, να συμφωνούν οι συνιδιοκτήτες

Δημοσιεύτηκε
35 λεπτά πριν, cvlengnr said:

Δεν σε νοιάζει εαν δεν πληροί τους όρους του Η/Χ εκτός εαν πας για άδεια νομιμοποίησης. Βεβαια με τόσα αυθαίρετα χλωμο το κόβω....

Με αναλυτικό πας όποιον χώρο δεν αντιστοιχεί σε επιφάνεια, οπότε όχι αυτο.

Επίσης μην ξεχνάς ότι ο 4495 δεν ακολουθει το διαχώρισμο σε κύριους βοηθητικους ηχ κλπ κλπ 

οποτε όλα μέσα με επιφάνεια και αντιστοιχους συντελεστές για κάλυψη αποστάσεις κλπ

Και βεβαια προσοχή εαν ειναι σε κοινόχρηστο, να συμφωνούν οι συνιδιοκτήτες

Δυστηχώς είμαι οριακά στην κατηγορία 4 με άλλες αυθαιρεσίες, γι' αυτο το ψάχνω.. γιατί λέει ο νόμος ότι μπορώ να υπολογίσω με αναλυτικό τους Η/Χ, και έλεγα αφού πάει με αναλυτικό ότι η επιφάνειά του δεν υπολογίζεται για τον καθοριμό της κατηγορίας... 

26 λεπτά πριν, Alexander Manolopu said:

Δυστηχώς είμαι οριακά στην κατηγορία 4 με άλλες αυθαιρεσίες, γι' αυτο το ψάχνω.. γιατί λέει ο νόμος ότι μπορώ να υπολογίσω με αναλυτικό τους Η/Χ, και έλεγα αφού πάει με αναλυτικό ότι η επιφάνειά του δεν υπολογίζεται για τον καθοριμό της κατηγορίας... 

26 λεπτά πριν, Alexander Manolopu said:

Εννοείται ότι για στην Κάλυψη θα μετρηθεί. Στη δόμηση έχω το θέμα

Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Δημοσιεύτηκε (edited)
18 minutes ago, Alexander Manolopu said:

Συνάδελφε, μην κάνεις "αλχημείες". Δεν αξιζει να βαζεις το κεφάλι σου στον ντορβα για μια ρυθμιση 4495

Ο νόμος ειναι (παραδόξως) σαφης στο τι μετράει για την κατηγορία 4. Εαν δεν βγαινει κατηγορία 4 ειναι πρόβλημα του ιδιοκτητη και όχι δικο σου. Ας ειχε φροντίσει νωριτερα να τα τακτοποιήσει.

Edited by cvlengnr
Δημοσιεύτηκε
31 λεπτά πριν, Alexander Manolopu said:

... δίπλα από το γκαράζ υπάρχει ένας χώρος κλειστός από τις τρεις πλευρές και ανοικτός από τη μία. Πολεοδομικά δεν πληροί τους όρους του Η/Χ.....

είναι υπέρβαση Σ.Δ κσι Σ.Κ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.