Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@ΙΑΣΟΝΑΣ @Pavlos33Να ρωτήσω κάτι για το παραπάνω....Λέμε δεν μπαίνουν τα υπόγεια αν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους.

Δηλαδή αν έχω ένα ισόγειο με ένα υπόγειο και το υπόγειο γίνει αυτοτελές διαμέρισμα μπαίνει στην κατηγορία 4. 

Αν όμως είναι μεζονέτα ισόγειο - υπόγειο και το υπόγειο πάλι γίνει σπίτι δεν μπαίνει κατηγορία 4. Αυτό μου φαίνεται κάπως...χαζό δεδομένου το αποτέλεσμα οικιστικά, περιβαλλοντικά κτλ κτλ είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις έχω ένα διαμέρισμα. Οκ απλά στην πρώτη περίπτωση ίσως μείνουν παραπάνω κάτοικοι τέλος πάντων.

Ρωτάω εγώ τώρα. Ααααααν βαφτίσω ισόγειο με το υπόγειο "μεζονέτα", λέω δηλαδή ότι υπάρχει σήμερα εσωτερική σκάλα και δείξω στη δήλωση μου μία μεζονέτα και στα σχέδια και τακτοποιήσω σαν κατηγορία 4. Δεν μπορώ μετά να πάει άλλος "φίλος" μηχανικός (δεν θα είμαι εγώ δηλαδή τυπικά) και να βγάλει μία ωραιότατη άδεια διαχωρισμού στην πολεοδομία της μεζονέτας σε δύο διαμερίσματα και να τα παρουσιάσει όπως είναι στην πραγματικότητα ? Δεν υπάρχει "παραθυράκι" ή κάνω κάπου λάθος ?

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, nik said:

Δηλαδή αν έχω ένα ισόγειο με ένα υπόγειο και το υπόγειο γίνει αυτοτελές διαμέρισμα μπαίνει στην κατηγορία 4. 

Όχι.

5 ώρες πριν, nik said:

Αν όμως είναι μεζονέτα ισόγειο - υπόγειο και το υπόγειο πάλι γίνει σπίτι δεν μπαίνει κατηγορία 4....

Μπαίνει, μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη (μόνο δηλαδή η εσωτερική κλίμακα) έξοδος προς το διαμορφωμένο έδαφος από το "υπόγειο" Αν υπάρχει, δεν μπαίνει.

5 ώρες πριν, nik said:

....Αυτό μου φαίνεται κάπως...χαζό δεδομένου το αποτέλεσμα οικιστικά, περιβαλλοντικά κτλ κτλ είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις έχω ένα διαμέρισμα. Οκ απλά στην πρώτη περίπτωση ίσως μείνουν παραπάνω κάτοικοι τέλος πάντων.

Γι' αυτό δεν ενδιαφέρεται κανένας....

5 ώρες πριν, nik said:

....Ααααααν βαφτίσω ισόγειο με το υπόγειο "μεζονέτα", λέω δηλαδή ότι υπάρχει σήμερα εσωτερική σκάλα και δείξω στη δήλωση μου μία μεζονέτα και στα σχέδια και τακτοποιήσω σαν κατηγορία 4. Δεν μπορώ μετά να πάει άλλος "φίλος" μηχανικός (δεν θα είμαι εγώ δηλαδή τυπικά) και να βγάλει μία ωραιότατη άδεια διαχωρισμού στην πολεοδομία της μεζονέτας σε δύο διαμερίσματα και να τα παρουσιάσει όπως είναι στην πραγματικότητα ? Δεν υπάρχει "παραθυράκι" ή κάνω κάπου λάθος ?

Και που θα υπάρχει η είσοδός του; Για να μπει κάποιος θα μπαίνει πρώτα στο "άλλο" διαμέρισμα και μέσου αυτού στο δικό του;

Δημοσιεύτηκε

@ΙΑΣΟΝΑΣΜα θα κάνω άδεια διαχωρισμού μετά την τακτοποίηση και θα φτιάξω δύο αυτοτελή διαμερίσματα με ξεχωριστές εισόδους.

Κατάλαβες δηλαδή τι λέω ? Να το ξαναπώ. 

Στην πράξη έχω δύο αυτοτελή διαμερίσματα με ξεχωριστές εισόδους ισόγειο και υπόγειο.

Τακτοποιώ εικονικά σαν μεζονέτα για να μην πάω κατηγορία 5 και γλυτώνω και πρόστιμο....

Βγάζω μετά μία άδεια διαχωρισμού και δείχνω στην άδεια την πραγματικότητα. Δύο αυτοτελή διαμερίσματα με ξεχωριστές εισόδους.

Νομικά δεν είμαι καλυμμένος ?!

Δημοσιεύτηκε

Εγώ καταλαβαίνω ακριβώς ό,τι λες.... Αλλά δεν είμαι από εκείνους που κάνουν "αλχημείες", ούτε φυσικά είμαι "φιλανθρωπικό ίδρυμα"!!! Στοχεύω πάντα στο δικό μου "κέρδος" κι όχι στο όφελος αυτού που αντί για π.χ. 10 καλείται να πληρώσει π.χ. 30 για "εξυπνάδες" που έκανε! Κι όχι απλώς έκανε, αλλά τις συνεχίζει με μεγαλύτερες!

Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα....

Δημοσιεύτηκε

@κονκακου / Το ποσοστό υπέρβασης προκύπτει από τη σύγκριση της αυθαιρεσίας με το αντίστοιχο επιτρεπόμενο μέγεθος, και ας μην έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση ή κάλυψη.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε
34 λεπτά πριν, Aether said:

@κονκακου / Το ποσοστό υπέρβασης προκύπτει από τη σύγκριση της αυθαιρεσίας με το αντίστοιχο επιτρεπόμενο μέγεθος, και ας μην έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση ή κάλυψη.

Είναι και το πιο ασφαλές η αλήθεια είναι.

Δημοσιεύτηκε

Ισόγειο κατάστημα  25τ.μ. σε οικοδομή με άδεια του 68'

Έχει κατασκευαστεί υπόγειο 25τ.μ. που δεν προβλέπονταν στην άδεια και έχει αυξηθεί το ύψος του καταστήματος από 4 σε 5μ. και έχει κατασκευαστεί και πατάρι 25τ.μ. σε όλη την επιφάνεια του καταστήματος.

Μπορεί να μπει κατηγορία 1; είναι μεν κατάστημα αλλά η επικρατούσα χρήση στην οικοδομή είναι κατοικία

Για την αύξηση ύψους στο φύλλο καταγραφής βάζουμε στο πεδία υπέρβασης δόμησης "μόνο υπέρβαση ύψους ή κάλυψης" 25τ.μ. Μήπως βάζουμε και στο πεδίο υπέρβασης ύψους < 20% και στο πεδίο Υπέρβαση καθ’ύψος (εκ.) 100 εκατοστά;

Το ποσοστό υπέρβασης υπολογίζεται στα συνολικά 50τ.μ. του υπογείου και του παταριού προς το εμβαδό του καταστήματος δηλαδή 200%. Ή θεωρώ ότι το υπόγειο και το πατάρι δεν μετρούν στην στην δόμηση , οπότε υπέρβαση δόμηση < 50%

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.
Ερώτηση:
Γκαράζ 85τμ στο ισόγειο μεζονέτας που έγινε αποθήκη. 
Συνολική επιτρεπόμενη δόμηση 150τμ. 

Υπέρβαση κάλυψης δεν έχω. Έχω δόμησης που υπερβαίνει το 50% της επιτρεπόμενης. 

Μπαίνει Κατ4; 

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Συνήθως τέτοιες αλλαγές γίνονται για διαμερίσματα. Είναι διακριτή η χρήση της αποθήκης και αυτή δηλώνεται στο Ε9;

Αν σώνει και καλά θέλει να το δηλώνει αποθήκη και η αλλαγή χρήσης έχει συντελεστεί πριν την 28/7/2011 και εάν το γκαράζ δεν είχε προσμετρήσει στη δόμηση τότε έχεις αλλαγή χρήσης από Β.Χ σε Κ.Χ, βάζεις Υ.Δ=85 τ.μ και έχεις κατηγορία 5 την οποία δεν μπορείς να την προχωρήσεις (εκτός της περίπτωσης κληρονομικής διαδοχής).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.