Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ναι Παύλο υπάρχει στην άδεια. Η κάτοψη είναι αυτή της Ο.Α.

Επομένως από την στιγμή που έχει γίνει η παράβαση από τον χρόνο ανέγερσης της οικοδομής+ Υ. Δ. του ιδιοκτήτη της οριζόντιας που έχει γίνει η παράβαση τελειώνουμε?

Δημοσιεύτηκε

Ναι σε ο,τι αφορά την υπαγωγή. Για τέλεση δικαιοπραξίας χρειάζεται να γίνει μονομερής τροποποίηση η οποία μπορεί να είναι μονομερής αφού η αποθήκη όπως αναφέρεις προβλέπονταν στην Ο.Α (άρα συμμετείχε και στον όγκο).

  • Like 1
  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους

Σε ρετιρέ πολυκατοικίας, του οποίου η μπροστινή πλευρά βρίσκεται «πιο πίσω» από την πρόσοψη του κτηρίου, ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε, με αλουμίνιο, μία προέκταση του υφιστάμενου διαμερίσματος, επιφάνειας περίπου 20μ2, η οποία βρίσκεται εντός του περιγράμματος του κτηρίου.

Η κατασκευή έγινε το 2005, οπότε το πρόστιμο ρύθμισης με το Ν. 4495, για Υ.Δ. κυρίων χώρων είναι αρκετά υψηλό.

Θα μπορούσε, εναλλακτικά, να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης, εάν υπάρχει κάποιο μικρό υπόλοιπο δόμησης στο οικόπεδο? Ωστόσο, εάν υπάρχει, αλλά δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο από τη σύσταση, ποιος δικαιούται να το αξιοποιήσει? Ο καθένας δικαιούται την υπολειπόμενη δόμηση σύμφωνα με τα χιλιοστά ιδιοκτησίας του ή λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα) δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις ιδιοκτησίες τους, μπορεί να αξιοποιηθεί ολόκληρο από το εν λόγω διαμέρισμα?

Ευχαριστώ οποιονδήποτε αφιερώσει χρόνο να απαντήσει.

Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά. Που πας να μπλέξεις με νομιμοποιήσεις; Πως ακριβώς θα κρίνεις αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης εκτός και αν σκέφτεσαι να αποτυπώσεις όλο το κτίριο (!). Θα ακολουθήσεις τη γνωστή συνταγή της τακτοποίησης. Εξάλλου, δεν θα είναι λιγότερα τα χρήματα που θα πληρώσει για πρόστιμο και έκδοση άδειας. Δες το δώμα που προκύπτει λόγω της οπισθοχώρησης του κτίσματος σε ποιον ανήκει βάσει της ΠΣΟΙ. Έχει το διαμέρισμα αποκλειστική χρήση; Μήπως είναι Κ.Χ;

  • Thanks 1
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε
On 12/16/2024 at 11:39 AM, steve100 said:

Ισόγειο κατάστημα  25τ.μ. σε οικοδομή με άδεια του 68'

Έχει κατασκευαστεί υπόγειο 25τ.μ. που δεν προβλέπονταν στην άδεια και έχει αυξηθεί το ύψος του καταστήματος από 4 σε 5μ. και έχει κατασκευαστεί και πατάρι 25τ.μ. σε όλη την επιφάνεια του καταστήματος.

Μπορεί να μπει κατηγορία 1; είναι μεν κατάστημα αλλά η επικρατούσα χρήση στην οικοδομή είναι κατοικία

Για την αύξηση ύψους στο φύλλο καταγραφής βάζουμε στο πεδία υπέρβασης δόμησης "μόνο υπέρβαση ύψους ή κάλυψης" 25τ.μ. Μήπως βάζουμε και στο πεδίο υπέρβασης ύψους < 20% και στο πεδίο Υπέρβαση καθ’ύψος (εκ.) 100 εκατοστά;

Το ποσοστό υπέρβασης υπολογίζεται στα συνολικά 50τ.μ. του υπογείου και του παταριού προς το εμβαδό του καταστήματος δηλαδή 200%. Ή θεωρώ ότι το υπόγειο και το πατάρι δεν μετρούν στην στην δόμηση , οπότε υπέρβαση δόμηση < 50%

Κάποια γνώμη επί του θέματος;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Οι 2 συνθήκες που πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα είναι: 

(α) προ 9/6/75 και (β) επικρατούσα χρήση κτιρίου, κατοικία. 

Κανένα πρόβλημα λοιπόν ως προς την κατηγορία 1 αν έχεις κατασκευή προ 75.

Την υπέρβαση εσωτερικού ύψους την αντιμετωπίζεις με μια λοιπή παράβαση, χωρίς να καταχωρήσεις πουθενά Υ.Υ .

Για τον προσδιορισμό κατηγορίας, υπόγειο και πατάρι δεν προσμετρούν. Εσύ έχεις κατηγορία 1, οπότε δεν σε απασχολεί. Για το ποσοστό υπέρβασης, πάλι δεν σε απασχολεί, λόγω κατηγορίας 1, αφού ό,τι και να βάλεις, το πρόστιμο παραμένει 250 Ευρώ.

Γενικά, το ποσοστό υπέρβασης, θα είναι: Στον αριθμητή, επιφάνεια αυθαίρετου υπογείου+παταριού/ χιλιστά συνιδιοκτησίας * Σ.Δ οικοπέδου (σε τ.μ)

 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση

Το υπόγειο είναι προ του 1975 κα τεκμαίρεται εκ της κατασκευή

Το πατάρι είναι μεταλλικό και μεταγενέστερο δεν τεκμαίρεται απο την κατασκευή οπότε το βάζω κατ.4

Το κατάστημα έχει ποσοστό 0,8% και το οικόπεδο δόμηση 2751τ.μ.

Άρα 25/0,008Χ2751=25/22=1,13

Αρα 113% ποσοστό υπέρβασης;

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.