Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα "διαμέρισμα" στο δώμα ακινήτου με ΣΟΙ, με την οποία του έχουν αποδοθεί 110 χιλιοστά. Το "διαμέρισμα" αυτό έχει με (τη δεύτερη) ΟΑ 9,00 τ.μ. νομίμως υφιστάμενα και επιπροσθέτως σήμερα με την αυτοψία σου έχει και 40,00 τ.μ. αυθαίρετα.

Η συγκεκριμένη (δεύτερη) ΟΑ εκδόθηκε το 1990 (ΣΔ 1,3 - 1,2) οπότε τα 110 χιλιοστά αντιστοιχούν περίπου 28,00 τ.μ. και τελικώς έχεις Συντελεστή Υπέρβασης Δόμησης μεταξύ 100% και 200% (145% περίπου)...

Όσον δε αφορά στην εύρεση της Κατηγορίας και ειδικότερα στο extra bonus που δίδει ο Ν.4495/2017 των 50,00 τ.μ. ανά ακίνητο, όπως ήδη έχω αναφέρει κατά την προσωπική μου άποψη κι ανεξαρτήτως του αν δεν είναι απολύτως σαφές στο κείμενο του συγκεκριμένου νόμου, θεωρώ ότι, το πνεύμα του νομοθέτη είναι αυτά τα 50,00 τ.μ. να επιμερίζονται στις ενυπάρχουσες ΟΙ των ακινήτων όπου υφίσταται ΣΟΙ. Με τη λογική αυτή το "διαμέρισμα" στο δώμα "δικαιούται" περίπου 5,5 τ.μ., με απώτερο αποτέλεσμα να εκτινάσσεται αυτή η ΟΙ στην Κατηγορία 5, με ό,τι αυτό συνεπάγεται....

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

καλησπέρα,

έχω περίπτωση αυθαιρέτου Κατηγορίας 4 με μεγάλο προστίμο (>10.000 ευρώ). Ποιος είναι σήμερα ο μέγιστος αριθμός μηνιαίων δόσεων? εξακολουθεί να ισχύουν οι 100 μηνιαίες δόσεις?

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Συγνώμη αν δεν είμαι στο σωστό θέμα.

Αν υπαχθεί όροφος σ.ο.ι. στον 4495/17 που έχει υπαχθεί και στον 3843/2010(οι Η.Χ δεν ξαναϋπολογίζονται, έστω ότι δεχόμαστε τον 3843), τότε στο ποσοστό υπέρβασης για τον υπολογισμό του προστίμου θα συμπεριλάβω και τους Η.Χ. του 3843? δηλαδή ότι αυθαίρετο γενικά υπάρχει και ας έχει τακτοποιηθεί με προηγούμενο νόμο?

Δημοσιεύτηκε

Αν έλεγξες την τακτοποίηση του τότε νόμου και την έκρινες-με βάση την αυτοψία-σωστή, οι ρυθμισμένοι Η.Χ δεν θα λάβουν ξανά πρόστιμο. Μήπως θέλεις να ρωτήσεις την περίπτωση συμψηφισμού προστίμου με νέα ένταξη;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω διαφορά 0,40τ.μ. στους Η.Χ. που τακτοποιηθήκανε + ότι καινούργιο βρήκα που δεν είχε σχέση με την προηγούμενη δήλωση, που είναι επιφάνειες κατηγορίας 3 με 5% στο περίγραμμα και ένας ημιυπαίθριος που έκλεισε και δεν είχε περιληφθεί στον 3843. Τους Η.Χ. του 3843 θα τους βάλω με πρόστιμο 100 ευρώ με δήλωση στον 4495 (όχι όμως να τους υπολογίσω εκ νέου με 4495, θα πάω με άρθρο 88 παρ 1 β) και ρωτάω αν τις επιφάνεις της κατηγορίας 3 + τα 0,40 + τους Η.Χ. θα τους αθροισω ολους μαζί ως αυθαίρετους/δικαούμενα τ.μ. οριζόντιας για το ποσοστό στον υπολογισμό ειδικού προστίμου.

Edited by κονκακου
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ερώτηση:

Σε οικογενειακή τετραώροφη οικοδομή επί πυλωτής με ένα διαμέρισμα ανά όροφο έχω τα εξής δεδομένα

Κατά τη σύσταση το κάθε διαμέρισμα έχει ποσοστά 33,33 και ένα 33,34% . Πέραν αυτού η σύσταση αναφέρει ότι η Πυλωτή και το δώμα αποτελούν κοινόχρηστα μέρη της οικοδομής.

Κατά την αποτύπωση διαπιστώνεται:

1. ότι όλα τα διαμερίσματα έχουν ως αυθαιρεσία 1,80τ.μ λόγω του εν μέρη κλεισίματος ενός κοιν/στου φωταγωγού 

2. όλοι η πυλωτή μετατράπηκε σε 3 γκαρσονιέρες και

3. στο δώμα κατασκευάσθηκε σοφίτα

Σήμερα 1 από τους 3 θέλει να μεταβιβάσει το διαμέρισμα του. Στη ρύθμιση του  κάθε διαμερίσματος  δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή λόγω  της σύστασης  αποκτά και δικαιώματα  στα κοιν/στα (πυλωτή και δώμα), τα οποία φυσικά δεν θέλουν να μεταβιβαστούν στον αγοραστή),  πάμε  σε αλλαγή της σύστασης με ρύθμιση όλων των διαμερισμάτων και των κοιν/στων 

Tα ποσοστά των κοιν/στων υπερβαίνουν το 40%. 

Τι κάνω λοιπόν σ΄αυτή την περίπτωση??

Υ.Γ Μάλλον δεν μπορώ. Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος!

Edited by ΚΑΝΑ
Δημοσιεύτηκε

Μπορείς! Υποβάλλεις δήλωση 4495 για όλες τις αυθαιρεσίες όλων των κοινόχρηστων χώρων του ακινήτου και λαμβάνεις ως δεδομένα όλα τα αντιστοιχούντα στο ΣΔ τ.μ.! 

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

καλημέρα φίλε ΙΑΣΟΝΑ και σε ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση.

Δηλαδή μου συστήνεις, ενώ στις 3 δηλώσεις των διαμερισμάτων,  θα βάλω μόνο την υπέρβαση των 1,80τ.μ , στη δήλωση των κοιν/στων, το ποσοστό υπέρβασης δόμησης 44%,  να το διαμοιράσω στα 3 διαμερίσματα, οπότε πέφτει στο 15% περίπου, που είναι <40%, οπότε και οι αυθαιρεσίες εντάσσονται στην  κατηγορία 4.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όταν κάνεις δήλωση για τα κοινόχρηστα,δεν σε ενδιαφέρουν οι επιμέρους οριζόντιες ιδιοκτησίες!

Χρησιμοποιείς το 100% των χιλιοστών του ακινήτου και με αυτό υπολογίζεις τις αυθαιρεσίες των κοινόχρηστων χώρων. Δηλαδή, σχεδόν σε κάθε περίπτωση είσαι κατηγορία 4 και με χαμηλό συντελεστή υπέρβασης δόμησης (αφού συγκρίνεις με τα επιτρεπόμενα στον ΣΔ) κ.λπ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

ΙΑΣΟΝΑ 

Είχα κάλυψη 127 - σ.δ 1,40 - συνολική δόμηση 357 και κατά την Ο.Α -πυλωτή 115 κλιμ 12 (εκτός σ.δ)- κάθε όροφο 119 (8 τ.μ φωτ/γό) και απόληξη 12τ.μ δηλ συν δόμηση 357τ.μ= επιτρεπόμενη

Σήμερα που έχω όλη την πυλωτή κλεισμένη 127τ.μ- κάθε όροφο 120,8 τ.μ -σοφίτα 52 και απόληξη 12τ.μ 

δηλαδή συνολική δόμηση:  από πυλωτή 127- 3 όροφοι *120,8=362,4-σοφίτα 52τ.μ  = 541,4τ.μ  και Υπέρβαση δόμησης 184,4 ή (αν αφαιρέσω το κλιμ/σιο της πυλωτής) έστω 172,4   δεν έχω υπέρβαση δόμησης >40%??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.