Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
1 minute ago, Pavlos33 said:

Καλό είναι να ανεβάσεις τοπογραφικό να καταλάβουμε τι εννοείς αναφέροντας ότι το κτίριο κόβεται στη μέση. Εννοείς ότι ρυμοτομείται κατά το ήμισυ;

Αναφέρεις ότι 10 τμ είναι κατασκευασμένα μετά το 1983 και μέχρι το 2011; Αν ναι αυτό από μόνο του σε οδηγεί στο να μην μπορείς να υποβάλεις δήλωση λόγω κατηγορίας 5. Όταν επιλέγεται στο σύστημα "χωρίς Ο.Α" απενεργοποιούνται κάποιες παραβάσεις (παραβίαση Δ, πρασιάς κλπ).

Ναι βάσει του διαγράμματος ρυμοτομίας η οικοδομικη γραμμή περνάει κατα πλάτος του κτιρίου.

Σχετικά με την κατηγορία 5 , εχω την δυνατότητα να δηλώσω το συγκεκριμένο ακίνητο.

Κατασκευάστηκαν 140 τμ προ 75 , εγινε προσθηκη 10 τμ προ του 2011.

Το πρόβλημα μου είναι ακριβώς πως απενεργοποιείται η επιλογή της παραβίασης πρασιάς.

• Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αναφέρεσαι στην οικοδομική ή στην ρυμοτομική γραμμή; (Ανέβασε τοπογραφικό).

Η προσθήκη προ 2011 έγινε πότε ακριβώς. Αν είναι μετά το 1983 βγαίνει κατηγορία 5 . Εμπίπτει το ακίνητο στις εξαιρέσεις (΄πλειστηριασμός, κληρονομική διαδοχή κλπ) για να μπορέσει να υποβληθεί δήλωση με κατηγορία 5;

Δεν διάβασες τι γράφω παραπάνω. Η μη ύπαρξη Ο.Α απενεργοποιεί παραβάσεις διότι αυτές δεν έχουν νόημα όταν δεν υπάρχει Ο.Α για να συγκρίνεις.

Δημοσιεύτηκε (edited)

image.png.70d0a533ee0a6f0f8b6c3855398eae42.png 

Η (κόκκινη) οικοδομική γραμμή περνάει κεντρικά στο κτίριο..  

Η προσθήκη εγινε μεταξυ 2004 και 2011. Εμπίπτει στις εξαιρέσεις και μπορεί να μπει κατηγορία 5.

Διάβασα τί λες και εκεί έχω κολλήσει. 

Δηλώνω το "προ 75" τμημα κτιρίου στην κατηγορία 1 και το "μεταξυ 2004 και 2011" τμήμα κτιρίου στην κατηγορία 5, χωρίς να δηλώσω παραβίαση της πρασιάς. Σωστά?

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Επαναλαμβάνω για να είμαστε σίγουροι τι λέμε. 

α) Δεν έχεις ρυμοτομούμενο οικόπεδο.

β) Έχεις ακίνητο από κληρονομική διαδοχή ή πλειστηριασμό και εμπίπτει στις εξαιρέσεις για να υπαχθεί στην κατηγορία 5

Αν η απάντηση είναι "ναι" στα παραπάνω, τότε μπορείς να υποβάλεις την δήλωσή σου.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Εχω ρυμοτομούμενο οικόπεδο, πέραν της (πράσινης) ρυμοτομικής γραμμής, 490 τμ, το απομένoν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα.

Ναι εμπίπτει στις εξαιρέσεις για κατ.5.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Από ότι μπορώ να διακρίνω δεν φαίνεται το κτίσμα σου να ρυμοτομείται. Επομένως, εφόσον πληρούνται τα δυο παραπάνω τα οποία αναφέρω μπορείς να προχωρήσεις σε υποβολή της δήλωσής σου.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το κτίσμα οχι δεν ρυμοτομείται.

Οπότε συμφωνείς με τον τροπο δηλωσης που ανέφερα, να αγνοήσω δηλαδή την παραβίαση της οικοδομικής γραμμής.

(μην απαντάς με παράθεση κάτω από το προηγούμενο μήνυμα. Pavlos 33)

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Στο έχω αναφέρει εξαρχής. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ο.Α αυτή η παράβαση είναι απενεργοποιημένη όπως και η παραβίαση της Δ. 

Δημοσιεύτηκε

Οκ!

Ναι, απλά είναι παράλογο κατα τ'αλλα- ενα κτίριο χωρίς καν οικοδομική άδεια θα πληρώσει προστιμο αντίστοιχο των 10 τμ κατηγορίας 5 κααι θα αγνοηθεί η παραβίαση της Ο.Γ.

Αν είχε εκδοθεί οποιαδήποτε άδεια θα είχε επιβάρυνση λόγω του τμήματος πέραν της Ο.Γ.

Σ' ευχαριστώ πολύ , καλή συνέχεια.   

Δημοσιεύτηκε

Λοιπή παράβαση σε προκήπιο είναι κατηγορία 5 ? Π.χ. δημιουργία θέσης στάθμευσης ή BBQ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.