Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Ναι  πήγε στους 12 μήνες, απλά δεν ξέρω αν η ημερομηνία λήξεις του νόμου μας δεσμεύει και στο ανέβασμα των αρχείων, εγώ καταλαβαίνω πως ναι, βάση των παρακάτω.

Βάση Εγκυκλίου 2

«Στην παρ.1 ορίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής στο πληροφοριακό σύστημα αίτησης υπαγωγής, καθώς και των συνοδευτικών της στοιχείων και δικαιολογητικών είναι η ημερομηνία ισχύος του νόμου, δηλαδή η 08.11.2019. Η υποβολή σχεδίων και δικαιολογητικών υπαγωγών στον ν.4495/17 γίνεται εντός δώδεκα (12) μηνών από την πληρωμή του παραβόλου»

Βάση άρθρου 102, παράγραφος 1, Ν.4495/2017

«Για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις διατάξεις για την αναστολή επιβολής κυρώσεων του άρθρου 97 του παρόντος, η αίτηση υπαγωγής μαζί με τα συνοδευτικά της στοιχεία και δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι τις 8.11.2019»

 

Edited by Saleptsis
Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι πολύ δύσκολο να κλείσει ο νόμος τον Νοέμβριο, οπότε θεωρώ πως θα πάρει παράταση οπότε θα έχουμε το 12μηνο που αναφέρει. Κατά τα άλλα, έτσι πως διαβάζω τα παραπάνω, καταλαβαίνω, πως θα πρέπει όταν κλείσει ο νόμος να έχει κλείσει και η δήλωση. Αν και είναι χαζό να σου λέει ότι μπορείς να κάνεις υπαγωγή στις 8/11, αλλά ταυτόχρονα να πρέπει να ανέβουν όλα τα δικαιολογητικά πάλι μέχρι της 8/11

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Έχω περίπτωση που ανδρόγυνο έχει από 50% πλήρη κυριότητα. Ο άνδρας απεβίωσε χωρίς διαθήκη. Μπορώ να κάνω τακτοποίηση με το 50% της συζύγου πλήρη κυριότητα??? Η θα πρέπει να περιμένω να γίνουν τα συμβόλαια να δούμε που θα πάει το άλλο 50%. Και αν πάω με αιτούσα την γυναίκα του, τι θα βάλω στην δήλωση στο άλλο 50%?

Στο άρθρο 99 αναφέρει:
«Την αίτηση υποβάλλει :
αα) ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση. Δικαίωμα υπαγωγής έχουν, επίσης, ο ψιλός κύριος, ο επικαρπωτής, ο εργολάβος για τις περιερχόμενες σε αυτόν συνεπεία εργολαβικού προσυμφώνου ιδιοκτησίες, ο μισθωτής εφόσον έχει το δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας από τη μισθωτική σύμβαση και επί νομικών προσώπων ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτών, καθώς και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης επί του οποίου έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης»

Η Εγκύκλιος 2 αναφέρει:
«Ως φερόμενος ιδιοκτήτης νοείται και το πρόσωπο επί του οποίου έχουν επιβληθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων μετά από αυτοψία, κατά τις κείμενες διατάξεις, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη καθώς και του είδους και του ποσοστού εμπραγμάτου δικαιώματος που έχει επί του ακινήτου. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται η συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών για την υπαγωγή και μόνο, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία διαγραφής βεβαιωθέντων προστίμων.
Όταν η υπαγωγή αφορά σε κατεδάφιση του αυθαιρέτου, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς συναινέσεις.
Κληρονόμοι ακινήτων με αυθαιρεσίες καταθέτουν συμπληρωματικά το Ε9 του αποβιώσαντος δικαιοπαρόχου.»

Ευχαριστώ

Edited by Saleptsis
Link to comment
Share on other sites

τι συμβολαια  περιμενεις να  γινουν?

απλα, ή υπάρχει διαθηκη  οπότε κληρονομούν και κανουν αποδοχη εκ διαθηκης

 

ή δεν υπαρχει, οπότε κληρονομουν -οσοι δικαιουνται- σαν εξ αδιαθετου.

Υπαρχουν παιδια?

Πότε πεθανε ο συζυγος?

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα παιδί, ενήλικος. Ο ιδιοκτήτης πέθανε πριν κανένα τρίμηνο. Έχουν πάει σε συμβολαιογράφο αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμα. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο κληρονομίας, οπότε φαντάζομαι θα πάει ένα ποσοστό στην γυναίκα του και ένα στο γιο. Το θέμα είναι αν μπορώ εγώ να τακτοποιήσω ή αν θα περιμένω να γίνει κάποια συμβολαιογραφική πράξει πρώτα? Μήπως πάνε αυτόματα τα ποσοστά οπότε με τα Ε9 είμαι καλυμμένος?

Link to comment
Share on other sites

θα κανουν αποδοχη και θα εχεις

την μητερα με το 62,50% [50 απο τον τιτλο της και 12,50 απο την αποδοχη]

και τον γιο με 37,50% απο την αποδοχη.

Μετα εχεις νομιμους εντολεις.

Στο μεταξυ, να μετρησεις -ατυπα - το ακινητο/α για να κανουν σωστες αποδοχες

.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, άρα δεν μπορώ να κάνω την τακτοποίηση πριν την αποδοχή. Αν είχε το 100% ο νεκρός, τότε δεν θα είχα αμφιβολία, αλλά τώρα μιας και υπάρχει εν ζωή το 50% πλήρη κυριότητα της μητέρας έλεγα μήπως πάω με αυτό για να μην περιμένουμε την αποδοχή.

Link to comment
Share on other sites

Ειτε με το 100% ειτε με το 50% η διαδικασια ειναι ίδια,

πριν την αποδοχη απλα  μετραμε και τα δινουμε ατυπα στην συμβ/φο, για να γραψουν τα σωστα

μετα την αποδοχη εχουμε νομιμους εντολεις.

Τακτοποιουμε και δινουμε βεβαιωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.