Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου


Recommended Posts

Αυτό το περίμενα (έπρεπε να το αναφέρεις στο αρχικό ποστ). Για  τον χώρο αυτό θα βάλεις πρόστιμο επιπλέον του αναλυτικού που αφορά τη σκάλα. Ο χώρος προφανώς είναι βοηθητικής χρήσης. Επιλέγεις, είτε κατηγορία 3 (αν το ύψος πληροί το κριτήριο της κατηγορίας 3), είτε με ΥΔ+ΥΚ. Λογικά συμφέρει με ΥΔ+ΥΚ, εκτός και αν έχεις και άλλες αυθαιρεσίες κατηγορίας 3. Ενσωμάτωση παράβασης αυθαίρετης αποθήκης κατηγορίας 3, σε αναλυτικό δεν επιτρέπεται. Οπότε, κρίνε τι συμφέρει και πράξε αναλόγως.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα! Σε οικόπεδο με αδεια καταστημάτων, έχει κατασκευαστεί ισόγειος χώρος - πρόχειρη κατασκευή 100 τμ με ξύλινο σκελετό και τοιχοποιία με λαμαρίνες και χρησιμοποιείται για αποθήκευση ξυλείας από τον ενοικιαστή του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει στο παιδί του και μελλοντικά να κατεδαφιστεί η πρόχειρη κατασκευή και να οικοδομήσει νέα κατοικία. Για να τακτοποιήσουμε την πρόχειρη κατασκευή ώστε να γινεί η μεταβίβαση, πιστεύετε θα μπορούσε να μπει σαν λοιπή παράβαση και να πάει με αναλυτικό; Ή αναγκαστικά θα πρέπει να τακτοποιηθεί σαν Υ.Δ-Υ.Κ;

 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει πρώτα την αποθήκη και μελλοντικά, όποτε αποφασίσει να την κατεδαφίσει; Ειδάλλως, αν τη δηλώσει προς κατεδάφιση και το κάνει εντός εξαμήνου δεν έχει πρόστιμο..

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

On 1/9/2021 at 9:20 ΠΜ, Αθηνά Θεοδώρου said:

πρόχειρη κατασκευή

Δεν υπάρχει αυτό στον 4495. ΥΔ+υκ, το πολύ πολύ μέχρι 50τμ να το βάλεις ΒΧ (κανονικά θέλει χώρισμα). Αλλιώς όπως λέει ο τεττρις κατεδάφιση.

Συμπλ:

Αν θυμάμαι καλά σε έξι μήνες από την πληρωμή του παράβολου πρέπει να βγάλεις την άδεια κατεδάφισης, η οποία έχει ισχύ ένα χρόνο.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα καλή βδομάδα και καλό Φθινόπωρο

Πως υπολογίζεται πρόστιμο αυθαιρέτου για οικοδομή που δεν τηρήθηκε η οκοδ. άδεια και η υπάρχουσα οικοδομή βρίσκεται μεν εντός του αρχικού εγκεκριμένου περιγράμματος , αλλά με εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική και στατική μελέτη .

image.png.5ff3df78d8e2d8ff9f03d9bd01588177.png

 

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά το κτίριο είναι αυθαίρετο (οι εξηγήσεις περιττεύουν).
Όμως -όσο και αν ακούγεται περίεργο- σύμφωνα με τον Ν. 4495/17, δεν είναι.
Εάν υπάρχει οικοδομική άδεια -βάσει του άρθρου 81, παρ. 1- μία κατασκευή είναι αυθαίρετη όταν έχει εκτελεστεί καθ’ υπέρβαση της άδειας ή κατά παράβαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων.
Εδώ δεν έχουμε υπέρβαση, αλλά μη τήρηση της άδειας.
Οι δυνατότητες είναι δύο:
Είτε ακολουθείς την διαδικασία της νομιμοποίησης είτε το τακτοποιείς ως (εξ ολοκλήρου) αυθαίρετο αγνοώντας την ύπαρξη άδειας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα.

Εκτός σχεδίου κατοικία με ύπαρξη οριζόντιας ιδιοκτησίας. 

Έχω μια περίπτωση όπου το γκαράζ ενώ προβλέπεται από τα σχέδια να κατασκευαστεί σε μια ενδιάμεση στάθμη υπογείου-ισογείου τελικά κατασκευάστηκε στη στάθμη υπογείου.

στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ο χώρος φαίνεται στην κάτοψη ισογείου. 

πως τακτοποιείται αυτό τόσο σε σχέση με την άδεια όσο και σε σχέση με την οριζόντια? 

 

 

 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. στην παραπάνω περίπτωση αν τακτοποιηθεί το υπόγειο λόγω ξεμπαζώματος (1 παράβαση με αναλυτικό), τότε για τους συντελεστές τετραγωνιδίων των υπερβάσεων στους ορόφους, λαμβάνω υπόψη ως αφετηρία τη θεωρητική στάθμη ισογείου βάσει αδείας ή την υφιστάμενη διαμορφωμένη του υπογείου λόγω ξεμπαζώματος? 

 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους. Σε πολυκατοικία που έχω αναλάβει τακτοποιήσεις οριζόντιων ιδιοκτησιών, διαπίστωσα και έναν αυθαίρετο όροφο (στυλ "σοφίτα") κατασκευασμένο πάνω στο δώμα με πρόσβαση από το κλιμακοστάσιο και μία αποθήκη στον περιβάλλοντα χώρο. Αν να κάνω μία δήλωση για τις κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους του οικοδομήματος με τι επιφάνεια συγκρίνω για να βγάλω ποσοστό υπέρβασης; Επίσης την "σοφίτα" μπορώ να την εντάξω στα κοινόχρηστα τη στιγμή που ένας ιδιοκτήτης είχε το ποσοστό στην μελλοντική καθ' ύψος επέκταση (η οικοδομή ανήκει σε δύο αδέλφια και έχουμε όλες τις απαιτούμενες συναινέσεις). 

Link to comment
Share on other sites

"ποιός" δηλωνει στο Ε9 την αποθηκη και το δωμα;;

κατα τα λοιπα

τακτοποιουνται με το αρθρο 98, με συναινεση  ολων και τροποποιηση συστασης, αφου  λες οτι ολοι συμφωνουν

Ο "αερας" δεν εχει  σχεση με την αυθαιρεσια, εκτος εάν εχεις υπολοιπο σδ και πας για νομιμοποιηση.

Χιλιοστα δεν εχουν

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.