ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Απαιτείται και η υποβολή του Ε1 στο οποίο αναφέρονται τα προστατευόμενα μέλη. Συστήνω μακρυά από "ταρζανιές".... Ο μηχανικός δεν έχει απολύτως κανένα όφελος!!!
G T Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Νομος 4495 (Για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας πολυτέκνων με ατομικό εισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, αυτοί καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων.) Εγκυκλιός2 (Για την παρ.4 διευκρινίζεται ότι η ιδιότητα του πολύτεκνου αποδεικνύεται με τοπιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το έντυπο Ε1 της αρμόδιας φορολογικής αρχής απ’όπου προκύπτουν τα εξαρτώμενα μέλη-τέκνα και μετυχόν αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να έχει εξαρτημένα μέλη. Από που προκύπτει αυτό ? στα 2 από τα 3 φαίνεται ότι είναι πολύτεκνο, δεν λέει αν δεν καλύπτεις και τις τρείς δεν το δικαιούσαι.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 (edited) 3. Πολύτεκνοι, για την κύρια κατοικία τους με ατομικό εισόδημα έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, έχουν ΕΚΠΤΩΣΗ 80% στο πρόστιμο και υποβάλλουν ως δικαιολογητικό το πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Πολύτεκνοι, για την δεύτερη κατοικία τους με επιφάνεια μικρότερη των 80 τ.μ, έχουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% στο πρόστιμο. πηγη https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=284223 ποιός λογιζεται πολυτεκνος https://sites.google.com/site/eopanew/poios-logizetai-polyteknos Edited Σεπτέμβριος 22 , 2020 by dimitris GM
LESS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος σε αυτό, για να ξέρω αν πρέπει να πληρώσει μέχρι τις 30/9 ή όχι: Ζευγάρι, με τη γυναίκα να κλείνει μακροχρόνια άνεργη σε 2 μήνες, θέλουν να τακτοποιήσουν την κύρια και μοναδική κατοικία τους που είναι 100 μ2 τα νόμιμα + 75 αυθαίρετα (15 μ2 κλεισμένοι ηχ + 60 μ2 υπόγειο που έγινε χώρος κύριας χρήσης). 1. Σε 2 φκ βάζω τον καθένα με τι του αναλογεί και έκπτωση παίρνει μόνο η γυναίκα, ανεξαρτήτως εμβαδού κατοικίας και εισοδήματος? 2. Η αίτηση θα γίνει σε 2 μήνες οπότε θα υπάρχει η προσαύξηση του εξαμήνου 20%, σωστά? 3. Συνολικά η κατοικία είναι > 150 μ2 , νόμιμα + αυθαίρετα οπότε δεν είναι στην παρ. 8 σχετικά με το παράβολο των 50 ε, σωστά? Και το πιο σημαντικό η κατηγορία είναι 4 και όχι 5, γιατί το υπόγειο με εσωτερική σκάλα δεν προσμετράται στον υπολ. κατηγορίας?
DE GI Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Παλλινοστούντες Καλησπερα, ιδιοκτήτης από την πρώην σοβιετική ένωση αγόρασε οικοπεδο και έβγαλες άδεια για κατοικία. Η άδεια έχει δυοροφη μεζονέτα με υπόγειο. Σήμερα το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση και είναι ανεξάρτητη κατοικία. Μπορεί να πάρει την έκπτωση λόγω παλλινοστησης. Ή δεν μπορεί γιατί δεν είναι κυρία και μοναδική.;
fthanos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 (edited) Μακροχρόνια άνεργος με κύρια κατοικία του μια διώροφη μεζονέτα με υπόγειο. Σε αυτό το υπόγειο (125 μ2, όλα δηλωμένα ως αποθήκη + ένα λεβητοστάσιο κι ένα γκαράζ), θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε ημιυπόγεια κατοικία (η οποία έχει ανεξάρτητη είσοδο) τα 61 μ2. Πέρα του ότι αυτά τα τετραγωνικά τα υπολογίζω με μειωτικό συντελεστή 0,50, μπορώ να χρησιμοποιήσω στο πεδίο των ειδικών συνθηκών τη μακροχρόνια ανεργία του; Ρωτάω μιας και ουσιαστικά αυτή η νέα κατοικία ορίζεται ως άλλη κατοικία, ασχέτως αν βρίσκεται στο υπόγειο της κύριας κατοικίας του. Edited Σεπτέμβριος 22 , 2020 by fthanos
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2020 (edited) 2 ώρες πριν, DE GI said: Παλλινοστούντες Καλησπερα, ιδιοκτήτης από την πρώην σοβιετική ένωση αγόρασε οικοπεδο και έβγαλες άδεια για κατοικία. Η άδεια έχει δυοροφη μεζονέτα με υπόγειο. Σήμερα το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση και είναι ανεξάρτητη κατοικία. Μπορεί να πάρει την έκπτωση λόγω παλλινοστησης. Ή δεν μπορεί γιατί δεν είναι κυρία και μοναδική.; 3. Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους, καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Οι διατάξεις του ανωτέρω εδαφίου εφαρμόζονται και για τους μόνιμους κατοίκους της Θράκης, καθώς και για τα ακίνητα αυτών στη Θράκη. Για την περίπτωση έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας τα δικαιολογητικά καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών. Χρειαζεσαι "κυρια" κατοικία πρίν το 2011, οχι "σημερα" Edited Σεπτέμβριος 22 , 2020 by dimitris GM
DE GI Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2020 @dimitris GM η κυρία κατοικία είναι η μεζονέτα. (Ισόγειο - όροφος) Το υπόγειο που έγινε ανεξάρτητη κατοικία είναι δηλωμένο ως ΒΧ της κυρίας κατοικίας. Τι γίνετε με αυτό; Η αυθαιρεσία είναι μόνο η αλλαγή χρήσης οτ υπογείου.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2020 ενα υπογειο, που εγινε κατοικια δεν μπορει να ειναι χωρος και κυριας χρησης και να δηλωνεται σαν ΒΧ της κατοικιας. Αν το υπογειο ειναι αποθηκη, δεν εχει αυθαιρεσια.
DE GI Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2020 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2020 32 λεπτά πριν, dimitris GM said: ενα υπογειο, που εγινε κατοικια δεν μπορει να ειναι χωρος και κυριας χρησης και να δηλωνεται σαν ΒΧ της κατοικιας. Αν το υπογειο ειναι αποθηκη, δεν εχει αυθαιρεσια. Ηταν υπόγειο που το δήλωναν ως ΒΧ της μεζονέτας. Από την κατασκευή του όμως είναι κατοικία. Οι ιδιοκτήτες είναι παλλινοστούντες. Μπορούν να πάρουν την έκπτωση. Συγνώμη αν σας μπερδεύω λίγο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα