ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2024 Didonis, μην λες τέτοιες εξυπνάδες δημόσια... Υπάρχουν πολλοί, που "αφού σπείρεις το σπόρο, σε λίγο φυτρώνει λουλούδι"....
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2024 λες. ε.... (το είχα κι εγώ κατά νου) αλλά μπας και τους δώσουμε λύση να επαναφέρουν την κατ 5 .... Τεσπα.... τέλος αυτό
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2024 Θα την επαναφέρουν, να είσαι απολύτως βέβαιος! Αλλά δεν θα είναι όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα... Θα αλλάξουν κάποια πραγματάκια και θα κοστίζει, ειδικά στις μεγάλες αυθαιρεσίες πολλά χρήματα... Προς το παρόν σκέφτονται το πότε ακριβώς θα το τολμήσουν....
κονκακου Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 Καλησπέρα συνάδελφοι, Γ όροφος 2003 αδείας με 54τ.μ νόμιμα αδείας και 46τ.μ ημιυπαίθριους (σύνολο καλ.επιφάνειας 100τ.μ.) έχει κλείσει όλους τους ημιυπαίθριους και είναι 100τ.μ. Έχει γίνει υπαγωγή σε 3843/2010 για τα 44τ.μ ημιυπαίθριων. Σήμερα καλούμε να βγάλω ταυτότητα και πρέπει να τακτοποιήσω τα υπολειπόμενα 2τ.μ ΗΜ/Χ + κάποιες λοιπές παραβάσεις. Στον 4495/17 άρθρο 88) 1) ββ) αναφέρει ότι Η/Χ που υπαχθήκανε στον 3843/2010 και δεν ξεπερνούν το 40% των πολεοδομικών μεγεθών δόμησης/κάλυψης και 20% ύψους της οικοδομικής άδειας εξαιρούνται οριστικά στης κατεδάφισης με 100 ευρώ και υπαγωγή στον 4495. Το παραπάνω ποσοστό 40% αναφέρεται όπως και το 20% που αναγράφει παραπάνω επί 1) των τετραγωνικών της οικοδομικής αδείας δλδ 54τ.μ. ή 2) του μεγέθους που αντιστοιχεί από το ποσοστό της οριζόντιας ιδιοκτησίας επί τον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου δλδ 25% x 330τ.μ. = 82,50τ.μ.? Αν δεν ισχύει το 2) και βάσει της διευκρινιστικής εγκυκλίου 2019 του 4495/17 που σε αντίστοιχα ποσοστά για την κατηγορία 4 αυθαίρετων κατασκευών αναφέρει ''Ο έλεγχος του υπολογισμού της υπέρβασης έως 40% μπορεί να γίνεται για μέρος ή το σύνολο του κτιρίου, μετά από συναίνεση του συνόλου των αντίστοιχων συνιδιοκτητών, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί μεμονωμένες δηλώσεις υπαγωγής για επιμέρους ιδιοκτησίες του ακινήτου.'', γίνεται μια οριζόντια ιδιοκτησία να συμφωνήσει να δώσει και το δικό της ποσοστό του 40% σε αυθαίρετες κατασκευές που δικαιούται βάσει αδείας , για τον έλεγχο του 40% μιας άλλης οριζόντιας ιδιοκτησίας? Ψάχνω να βρω λύσεις για την μόνιμη εξαίρεση από την κατεδάφιση για αυτά τα 46τ.μ ΗΜ/Χ και η εκ νέου τακτοποίηση με κατηγορία 4 και έως 50τ.μ μου βγάζει πρόστιμο 13.000 (μείων 4.500 που πληρώσανε για τον 3843) μένουν 8500 που είναι πολλά. Αλλιώς τακτοποιώ τις ανεπομείναντες αυθαίρετες κατασκευές με 4495 και βγάζω ταυτότητα για μεταβίβαση?
κονκακου Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Καλησπέρα σας, Έχω διαβάσει πάρα πολλές συζητήσεις σε διαφορετικά μέρη του φόρουμ για το παραπάνω ερώτημά μου και έχω χτενίσει τον 4495 αλλά δεν έχω καταλήξει σε μία ξεκάθαρη απάντηση. Τελικά υπάρχει τρόπος να αυξήσω τα δικαιούμενα τετραγωνικά του παρονομαστή για τον έλεγχο του ορίου του 40% στους Η.Χ. οριζόντιας ιδοκτησίας που έχουνε δηλωθεί στον 3843 με στόχο την μόνιμη εξαίρεσή τους με 4495? Πχ να κάνω υπαγωγή ολόκληρη την οικοδομή (α, β και γ όροφο που αποτελούν ο καθένας μια ξεχωριστή ο.ι.) γιατί απ' ότι διάβασα δεν μπορεί να γίνει υπαγωγή ορισμένων ο.ι. (βάσει παραγράφου α) άρθρου 99 ή όλες μαζί ή κάθε μία ξεχωριστά που είναι και το πιο ορθό). Ο πελάτης μου στον γ και β όροφο αν και διαφορετικές ο.ι. έχει ποσοστά 100% κυριότητα για τον β και 40% για τον γ (δεν ξέρω αν βοηθάει για περίπτωση δυνατότητας υπαγωγής β και γ ορόφου μαζί χωρίς τον α όροφο). Συγνώμη που ξαναρωτάω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα