Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το πρόστιμο το λέει ο ν.4495/17 - άρθρο 94 - παρ.4δ :

δ) το πρόστιμο ανέγερσης για τις πολεοδομικές παραβάσεις των περιπτώσεων ε, ... της παραγράφου 3 του άρθρου 81, ανέρχεται σε χίλια (1000) ευρώ ανά περίπτωση πολεοδομικής παράβασης. Το πρόστιμο διατήρησης των ανωτέρω περιπτώσεων ανέρχεται στο είκοσι τοις εκατό (20%) του προστίμου ανέγερσης ετησίως, με δυνατότητα εφ’ άπαξ καταβολής ποσού διπλάσιου του προστίμου ανέγερσης για την οριστική διατήρησή τους.

Αν ο υπόχρεος συμμορφωθεί με τις πολεοδομικές διατάξεις και αποκαταστήσει την πολεοδομική παράβαση με την απομάκρυνση της χρήσης ή την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής ή εκδώσει την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια όπου επιτρέπεται, μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από τη διαπίστωσή της δεν επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης και το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.

 

  • Απαντήσεις 662
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

και στα 200€ αν πληρωθεί εντός μηνός επιβάλλεται και έκπτωση  10 ή 30% (δυστυχώς δεν θυμάμαι ακριβώς)

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

και στα 200€ αν πληρωθεί εντός μηνός επιβάλλεται και έκπτωση  10 ή 30% (δυστυχώς δεν θυμάμαι ακριβώς)

Καλησπέρα Βασίλη.

Δεν ισχύει το "ελάχιστο" στην παραπάνω διάταξη ; Υπάρχει κάποια διευκρινιστική ;

Δημοσιεύτηκε

άρθρο 95

3.        Τα πρόστιμα ανέγερσης των αυθαιρέτων καταβάλλονται από τον υπόχρεο σε τριάντα (30) ισόποσες μηνιαίες δόσεις και τα πρόστιμα διατήρησης σε δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέσα στον επόμενο μήνα από τη βεβαίωση του προστίμου στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία.

4. Αν το οφειλόμενο πρόστιμο εξοφληθεί ολόκληρο εντός του πρώτου μηνός από τη βεβαίωση του προστίμου στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία, παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του ποσού αυτού.

Δημοσιεύτηκε

Θόδωρε καλημέρα

Καταλαβαίνω ότι η  μεν ΥΔΟΜ   πρέπει να βεβαιώσει το "ελάχιστο" ,  η δε ΔΟΥ   να εφαρμόσει την έκπτωση 30% αν καταβληθούν εντός μηνός από την ημερομηνία  βεβαίωσης της ΥΔΟΜ

Επίσης καταλαβαίνω ότι εννοείται ότι ισχύει και το 30% λόγω αποδοχής της Έκθ Αυτοψίας άρθ 93 παρ 6[S1]  αλλά ΜΟΝΟ στο πρόστιμο ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ


 [S1]Αν ο ενδιαφερόμενος, αντί προσφυγής, αποδεχθεί, με υπεύθυνη δήλωση, την έκθεση αυτοψίας, εντός των τριάντα (30) ημερών από τη λήψη γνώσης του, παρέχεται έκπτωση τριάντα τοις εκατό (30%) επί του προστίμου ανέγερσης

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Στην περίπτωση έκδοσης αδείας νομιμοποίησης αυθαιρέτου, τι ακριβώς πληρώνεται πέραν των αμοιβών και ΦΕΜ μηχανικών. Πληρώνονται Φορολογικά ιδιοκτήτη?

Δημοσιεύτηκε

ναι πληρώνουμε βάσει του προϋπολογισμού του έργου

(εκτός από την προκαταβολή ΙΚΑ-Γενικά το αν θα πληρώσει  ένσημα  και για ποιο αριθμό το εκτιμά το ΙΚΑ μετά την υποχρεωτική κοινοποίηση της εκδοθείσας Ο.Α)

Δημοσιεύτηκε
On 15/6/2019 at 4:13 ΜΜ, itzanis said:

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Σε έναν διώροφο επαγγελματικό χώρο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια το 2005. Έπειτα από καταγγελίες για το ύψος του υπογείου της οικοδομής(ώστε να αποτελεί βοηθητικό χώρο) ακολούθησε αναθεώρηση. Τελικώς έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έγινε η ακύρωση της οικ. άδειας την οποία εφάρμοσε η υπηρ. Δομησης το 2013. 

Ο λόγος που έγινε η ακύρωση ήταν ότι το ύψος του υπογείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3,00 μ. ενώ η άδεια το δείχνει 3,85 μ. (το οποίο και έχει κατασκευαστεί).  Επίσης το 2012 και ενώ δεν φαινόταν πουθενά στην υπηρ. δόμησης η διαδικασία ακύρωσης έγινε τακτοποίηση με τον Ν.4014 για μία αποθήκη εντός "Δ". 

1) Λογίζοντας όλα τα παραπάνω υπάρχει κάποια διαδικασία με τον Ν.4495/2017 για ακυρωμένες άδειες ?  Ο συντελεστής δόμησης έχει εξαντληθεί οπότε ο χώρος πρέπει να δηλωθεί ως βοηθητικός. 

2) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δήλωση στον 4014 εφόσον μεταφερθεί στον ισχύον νόμο 4495 ή πρέπει να γίνει νέα δήλωση?

3) Θα δηλωθεί όλο το ακίνητο προς νομιμοποίηση και θα αιτηθούμε παρέκκλιση για το ύψος βοηθητικού χώρου υπογείου βιομηχανικού χώρου?

 Ευχαριστώ

Καλημέρα Συνάδελφοι 

Σχετικά με το θέμα που είχα παραθέσει και έχοντας κάνει κάποιες ενέργειες σχετικά με το να πάει ο φάκελος έπειτα από εισήγηση της υπ. δόμησης στο ΠΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. (το ΣΥΠΟΘΑ εκτελεί χρέη του) σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 1,3 (ανάκληση οικ. άδειας χωρίς αναληθή στοιχεία) για να δώσει θετική απάντηση για έκδοση άδειας νομιμοποίησης αντιμετωπίζω τα εξής : 

1. Αργεί πάρα πολύ η εισήγηση του θέματος γιατί είναι προηγούμενα από αρχές του 2019. Εξετάζουν 1-2 την φορά και τα συμβόυλια γίνονται 4 τον χρόνο. Εκτιμώμενη ημερομηνία εξέτασης είναι περίπου στον Απρίλιο.

2. Υπάρχει το ενδεχόμενο να απορρίψουν το αίτημα.

Έπειτα από επικοινωνία στην υπ. δόμησης μου είπαν να ερευνήσω τους τρόπους εφόσον η άδεια είναι ακυρωμένη, οπότε λογίζεται ως μη γενόμενη :

Α)  να πάω με τακτοποίηση της υπέρβασης ύψους του υπογείου(το όλο ύψος του κτηρίου είναι εντός των επιτρεπτών της περιοχής) και ταυτόχρονα να προχωρήσω σε νομιμοποίηση χωρίς να πάει ΣΥΠΟΘΑ, δλδ σαν να μην είχε ποτέ οικ. άδεια.

Β) Μία άλλη λύση είναι να βάλω ψευδοροφή στα 3,00 μέτρα και από τα 3,00 έως τα 3,85 να θεωρηθεί κενός χώρος για την διέλευση μηχανολογικών και πάχος πλάκας και να προχωρήσω σε νομιμοποίηση χωρίς να πάει ΣΥΠΟΘΑ, δλδ σαν να μην είχε ποτέ οικ. άδεια και ήταν όλο αυθαίρετο.

Βλέπεται εσείς κάποιο κόλλημα στους δύο παραπάνω τρόπους με δεδομένο ότι η άδεια είναι ακυρωμένη?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύτηκε

το 110 "έχει"τροπ/θει-συμπληρωθεί με το Ν 4546/2018 - ΦΕΚ 101Α/12-6-2018 (Άρθρο 34)

Φαντάζομαι να τις είδες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.