Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ο όγκος δεν έχει σημασία στην περίπτωσή σου.

Αν η στέγη είναι υποχρεωτική στην περιοχή, την κατασκευάζεις.

Αν η στέγη δεν είναι υποχρεωτική στην περιοχή αλλά προβλέπεται από την οικοδομική άδεια, την κατασκευάζεις με την προϋπόθεση  ότι δεν έχεις υπέρβαση ύψους μεγαλύτερη του 10% του ύψους που εγκρίθηκε με την οικοδομική άδεια.

Διάβασε προσεκτικά τον Ν.4495/17 άρθρο 107§5β και §5γ

  • Απαντήσεις 662
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ευχαρίστω για την απάντηση. Διαβάσα τα αντιστοίχα σήμεια του αρθρού που μ είπες αλλά δεν το ξεκάθαρισα ακρίβως. Στην περιοχη το επιτρεπόμενο ειναι 8.5μ +2.00 στεγή. 

Στην αδεία είχαμε 7.5 + 2 στεγή. Αν τώρα θεωρήσουμε το υψος απο διαμόρφομενο εδάφος εχώ 9.00μ.( ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ +0,50μ) . Αν κανω και στεγή θα παω τουλαχίστον +1.50 αρα 10.50μ. Επομένως δεν μπορώ? Η δεν μετραεί το ξεμπάζωμα του υπογείου καθώς στις τακτοποιήσης δεν λαμβάνεται ως υπερβάση υψους? 

Υ.Γ.Ρ 

Η παροίμια "" Στραβός βελόνα γύρευε, μέσα σε αχυρώνα 
κι ένας κουφός του έλεγε, την άκουα που εβρόντα"" ταιριαζει γαντι οταν ασχολούμαστε με κατι τετοια! 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το ύψος από την οικοδομική άδεια είναι 7,50 μ. άρα το όριο ανοχής σου είναι 7,50*0,10=0,75μ. Το 1,50μ. υπέρβαση ύψους που έχεις δεν σε βοηθάει καθόλου.

Τσέκαρε αν είναι υποχρεωτική η στέγη στην περιοχή.

Υ.Γ. Είναι στίχοι από παιδικό τραγουδάκι που σίγουρα το ξέρεις: τα ψέματα (βατσιτσέλο-βατσιτσό)

Edited by melissa
  • Like 1
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε
On 8/1/2018 at 9:24 PM, danaikaterina said:

Τι θέση στάθμευσης είναι αυτή; Ανοικτή; Κλειστή;

Αν είναι απλά ένας χώρος στον ακάλυπτο που κάποιος βάζει το αμάξι του δεν υπάρχει αντικείμενο πολεοδομικής τακτοποίησης. Αν έχεις κατασκευές όπως στέγαστρα, τσιμεντοστρώσεις, διαμορφώσεις εδάφους ράμπες κλπ υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Αν είναι κλειστός χώρος υπολογίζεται με υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και παραβίαση προκηπίου. Αυτά όσον αφορά τον υπολογισμό του προστίμου. Γιατί λες ότι πρέπει να βγάλεις άδεια; Πιθανόν να μπορείς αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Από κει και πέρα αν δεν υπάρχει κάποια αποκλειστική χρήση μιλάμε για χώρο κοινόχρηστο. Έχε υπ' όψιν σου ότι το γεγονός πως ένας εκ των ενοίκων της πολυκατοικλιας θα λάβει συναινέσεις για να τον ρυθμίσει δεν θα του δώσει σε καμία περίπτωση ιδιοκτησιακό δικαίωμα και θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση της σύστασης.

Ανοιχτή είναι..

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε 2οροφο κτίριο με άδεια, κατασκευάστηκε αυθαίρετο διαμέρισμα στην πυλωτή μετά το 2011 και κλείστηκε ο φωταγωγός του πρώτου ορόφου (πριν το 2011).

Μπορώ να πάω για άδεια νομιμοποίησης (αρθ.94.3) δείχνοντας, πλέον, για αερισμό-φωτισμό κλιμ/σίου άνοιγμα στην πλάκα οροφής σύμφωνα με κτιριοδομικό (αρθ.11.5 & 11.7)?

 

 

Edited by Largy
Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα Συνάδελφοι

Σε αυθαίρετο κτίσμα που έχει δυνατότητα να εκδοθεί οικ. άδεια νομιμοποίησης μπορεί να πάει μόνο με τακτοποίηση?(είναι προ 1973 με αποδεικτικό στοιχείο)

ή επειδή μπορεί να νομιμοποιηθεί (και με τους σημερινούς όρους δόμησης) πρέπει υποχρεωτικά να πάει με άδεια νομιμοποίησης?Αναφέρεται στον νόμο κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Ότι θέλεις. Είτε τακτοποίηση, είτε νομιμοποίηση με πληρωμή παράβολου. Λόγω προΰπαρξης του 75, λαμβάνει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση, οπότε δεν έχεις κανένα λόγο (εκτός αν ο ιδιοκτήτης το θέλει οπότε θα πληρωθείς παραπάνω) να μπεις σε διαδικασία άδειας νομιμοποίησης.

Δημοσιεύτηκε
On 8/9/2018 at 7:54 ΜΜ, Pavlos33 said:

Ότι θέλεις. Είτε τακτοποίηση, είτε νομιμοποίηση με πληρωμή παράβολου. Λόγω προΰπαρξης του 75, λαμβάνει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση, οπότε δεν έχεις κανένα λόγο (εκτός αν ο ιδιοκτήτης το θέλει οπότε θα πληρωθείς παραπάνω) να μπεις σε διαδικασία άδειας νομιμοποίησης.

Καλημέρα

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ πιστεύω με την τακτοποίηση είναι καλύτερα και πιο γρήγορα.

Το συγκεκριμένο παρουσιάζει και τις παρακάτω ιδιομορφίες :

1) Στην πλάκα(ταράτσα) έχει μία μεταλλική αποθήκη εμβαδού 5,00 μ2 που έχει μέσα τον καυστήρα. Μπορεί να πάει με ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3? και έστω ότι πάει με χρονολογία 2003-2011.

2) Η διαρρύθμιση που αποτυπωνόταν σε επίσημη κάτοψη του 1983(για νομιμοποίηση περί Τρίτση ως προ του 1970) έχει αλλάξει (θέση κουζίνας, μπάνιου) αλλά έχει αλλάξει και η εσωτερική φέρουσα τοιχοποιία. Επίσης έχει αλλάξει ελάχιστα και η θέση των ανοιγμάτων. Δηλαδή έγινε ανακαίνιση στο μεταξύ του διαστήματος 1983-1985. Ο πελάτης μου ανέφερε ότι έγινε το 1984. Έκανα έλεγχο στατικής επάρκειας με την νέα διαρρύθμιση και είναι επαρκές υπερ του συντελεστή ασφαλείας.

Πως αντιμετωπίζω τα παραπάνω?

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό θέμα, άλλα θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατή η άδεια νομιμοποίησης αυθαίρετου κτίσματος που κατασκευάστηκε μετά τις 28/7/2011 και υπό ποιες προυποθέσεις? Με τον 418/13 ήταν κάπως μπερδεμένα τα πράγματα. Τώρα έχει αλλάξει κάτι?

Δημοσιεύτηκε (edited)

οι προυποθέσεις είναι να πληροί τις πολεοδομικές διατάξεις. Εχεις υπόλοιπο ΣΔ, ΣΚ, αποστάσεις απο όρια, ύψη?

Καταθέτεις φάκελο, βεβαιώνεται πρόστιμο (αν δεν έχει ήδη γίνει) και ακολουθείς τη διαδικασία έκδοσης άδειας ωσάν να ήταν μια νέα άδεια.

Αν θες δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι μπέρδεμα ηταν στον 4178?

 

 

Edited by Largy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.