vagias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2022 Καλημέρα σας, Έχω πραγματοποιήσει τακτοποίηση σε ακίνητο κατηγορίας 2 για κατασκευή εξ ολοκλήρου αυθαίρετου κτίσματος εντός της Αττικής και ο πελάτης έχει επιλέξει δόσεις για την εξόφληση του προστίμου. Δηλαδή η δήλωση αυτή τη στιγμή είναι σε "Υπαγωγή". Τώρα, αποφάσισε ότι δεν θέλει να πληρώνει το πρόστιμο και θέλει να το κατεδαφίσει (λόγω ενδιαφέροντος από κατασκευαστή για ανέγερση στο οικόπεδο). Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αλλαγή και αντί για "Ρύθμιση" να επιλέξω "Έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκρισης κατεδάφισης" και να εκδώσω έγκριση εργασιών για κατεδάφιση; Το έχει κάνει κάποιος; Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChristinaK Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2022 Καλημέρα,ναι,από την περιγραφή σου και σε κατάσταση υπαγωγής, μπορείς να αλλάξεις την επιλογή και να εκδοθεί η έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης με το παράβολο που είναι ήδη πληρωμένο. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venezia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2022 Επειδή το παράβολο κατεδάφισης πιθανόν να είναι μεγαλύτερο (500,00€), ίσως θα πρέπει να επανυπολογιστεί συμπληρωματικό νέο παράβολο υπαγωγής αν το αρχικό ήταν 250.00€. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerina1984 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2022 καλησπέρα σας σε οικοπέδο χωρις σύσταση οριζόντιας αλλά με κάθετη ιδιοκτησία έχει βγεί άδεια το 1975. Ο ιδιοκτήτης εχει κάνει αυθαίρετη προσθηκη τρίτου ορόφου μετά το 2011 και υπερβάσεις στους άλλους δύο απο κατασκευής. Κατα την σύνταξη του τοπογραφικού πρέπει να γίνει παραχώρησει σε κοινή χρήση τμήματος του δρόμου με βάση το Τ.Ε του 1964 διότι ρυμοτομέιται το οικοπεδο με βάση το τροποποιημένο ρυμοτομικό εχω δυο ερωτησεις: Θέλω να βγάλω αδεια νομιμοποίησης εφόσον μπορώ για όλο το ακίνητο η πρώτη ερώτηση είναι με ποιους ορους δόμησης αυτους που ισχυαν διότι μετράει το κλιμακοστάσιο και έχω υπέρβαση ή με αυτους βάσει ΝΟΚ? και δεύτερον αφού το ΤΕ είναι του 1964 δεν έπεπρεπε ήδη να έχει αποδωθεί σε κοινή χρήση το τμήμα αύτο πρίν την άδεια του 1974? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2022 κατ' αρχας, πόσες καθετες εχεις και ποιος ειναι ιδιοκτητης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerina1984 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Εχω τρεις κάθετες οπου στη μια είναι ιδιοκτητης ο δικός μου ο πελάτης (τριόροφη οικοδομή) και άλλες δύο οπου είναι άσχετοι μεταξύ τους δεν γνωρίζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerina1984 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Μόλις τώρα, katerina1984 said: Εχω τρεις κάθετες οπου στη μια είναι ιδιοκτητης ο δικός μου ο πελάτης (τριόροφη οικοδομή) με τις αυθαιρεσίες που αναφέρω παραπάνω και άλλες δύο οπου είναι άσχετοι μεταξύ τους δεν γνωρίζονται εμένα με ενδιαφέρει η δική μου κάθετη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 - με βαση το αρθρο 109, καθε κάθετη τακτοποιει μονη της τις δικες της αυθαιρεσιες. - το ρυμοτομουμενο τμημα δεν αφαιρεθηκε απο το τοπογραφικο της αδειας; - η συσταση καθετων περιλαμβανει και το ρυμοτομουμενο; - εχεις αυθαιρεσιες μετα το 2011. Εχεις υπολοιπα σδ για να κανεις νομιμοποιηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerina1984 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 - Οκ αυτό το γνωρίζω. - το ρυμοτομούμενο τμήμα ούτε το δέιχνει στο τοπογραφικό της άδειας ούτε αφαιρέθηκε απο πουθενα και μου κάνει αντύπωση(?????) - Το τοπογραφικο της σύστασης περιλαμβάνει και το ρυμοτομούμενο τμήμα - Εχει αυαθιρεσίες μετά το 2011 είναι ο τριτος όροφος ολοκληρός. - Για το σ.δ εξαρταται τι γίνεται με το ρυμοτομούμενο τμήμα και αν το κλιμακοστάσιο μετράει στη δόμηση (στην άδεια μέτρησε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2022 επομενως εχεις αδεια με ψευδες τοπογραφικο. ερωτημα: η ρυμοτομηση κοβει και τις τρεις καθετες ή μονον την μια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα