christina 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2023 Καλησπέρα, έχω περίπτωση κτιρίου με μικρή αυθαιρεσία (κλείσιμο η/χ). Το οικόπεδό του είναι όμορο με οικόπεδο εντός του οποίου υπάρχει διατητηρέο κτίριο. Δηλ. το οικόπεδο της δήλωσης, συνορεύει με οικόπεδο, του οποίου του κτίριο είναι διατηρητέο. Η δική μου η δήλωση χρειάζεται να περάσει από κάποια επιτροπή? Διαβάζω την νομοθεσία, στο άρθρο 117, αλλά μιλάει για "περιβάλλων χώρο" διατηρητέου κτίσματος. Και αυτό το ερμηνεύω, εντός του οικοπέδου που βρίσκεται το διατηρητέο, κι όχι τα όμορα αυτού. Το κτίριο, δεν έρχεται σε επαφή με κανένα σημείο με το διατηρητέο κτίριο, αλλά το οικόπεδο βρίσκεται σε επαφή με οικόπεδο διατηρητέου κτιρίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venezia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2023 4 hours ago, christina 1 said: Η δική μου η δήλωση χρειάζεται να περάσει από κάποια επιτροπή? christina1 δεν είσαι περίπτωση αρθ.117 αλλά αρθρ. 116 παρ. 9α με το ακίνητό σου στο περιβάλλον μνημείων που προστατεύονται με τις διατάξεις του ν.3028/2002. Απαιτείται Επιτροπή ΥΠΠΟ και ΚΕΣΑ Υ.Γ. Το όμορο κτίριο από ποια υπηρεσία χαρακτηρίστηκε διατηρητέο ? ΥΠΠΟ ή ΥΠΕΧΩΔΕ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christina 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11 , 2023 (edited) Νομίζω από ΥΠΕΧΩΔΕ. Πώς όμως ορίζεται το περιβάλλον των μνημείων? Δηλ. το οικόπεδο του όμορου διατηρητέου, καθότι είναι μεγάλο σε έκταση, συνορεύει με αρκετά ακίνητα. Το ακίνητο προς υπαγωγή, δεν έρχεται σε οπτική επαφή με το διατηρητέο κτίσμα καθώς κοιτάει στην αυλή αυτού, και μάλιστα στην πίσω όψη. Επισυνάπτω σχετικό σχήμα. Σε περίπτωση που όντως χρειάζεται επιτροπή, ο νόμος αναφέρει α)γνωμοδότηση ΥΠΠΟ και έπεται β) έγκριση επταμελούς επιτροπής. Οι επταμελείς επιτροπές υπάρχουν? ή η έγκριση δίνεται ακόμα από ΚΕ.Σ.Α.? Δεν νομίζω να μην πάρει τις εγκρίσεις διότι, πραγματικά δεν βλάπτεται άμεσα ούτε έμμεσα ούτε το μνημείο, αλλά ούτε και ο περιβάλλων χώρος αυτού. Απλά σε περίπτωση συμβολαίου, αυτή η διαδικασία παίρνει πάρα πολύ χρόνο φαντάζομαι. Μπορεί αν έχει πληρωθεί το 30% να προχωρήσει η μεταβίβαση, και την διαδικασία να την συνεχίσει ο νέος ιδιοκτήτης, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 6? Edited Νοέμβριος 11 , 2023 by christina 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2023 (edited) Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς και να εξοφλήσεις, να κάνεις μεταβίβαση και να εκκρεμεί η έγκριση. Edited Νοέμβριος 12 , 2023 by Christos Link to comment Share on other sites More sharing options...
venezia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2023 19 minutes ago, Christos said: Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς και να εξοφλήσεις, να κάνεις μεταβίβαση και να εκκρεμεί η έγκριση. Δεν κάνεις λάθος . Κάνεις ένταξη , Υποβάλεις δικαιολογητικά σε Επιτροπή , πληρώνεις το 30% και κάνεις συμβόλαια με την υποχρέωση περαίωσης από τον νέο ιδιοκτήτη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
christina 1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Στην περίπτωση όπως φαίνεται στο σχήμα, πιστεύεται όλα τα κτίρια εμπίπτουν στο περιβάλλον του κτιρίου; Η μόνο αυτά που έχουν πρόσωπο στο μνημείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 (edited) 14 minutes ago, christina 1 said: Στην περίπτωση όπως φαίνεται στο σχήμα, πιστεύεται όλα τα κτίρια εμπίπτουν στο περιβάλλον του κτιρίου; Η μόνο αυτά που έχουν πρόσωπο στο μνημείο; Τι λέει το ΦΕΚ κηρυξης; Ανατρέξατε σε αυτό; Ορίζει ακτίνα ζώνης προστασίας; Γράφει κάτι σχετικό; Αναφέρατε παραπάνω "νομίζω από ΥΠΕΧΩΔΕ", οπότε κρίνοντας από αυτό, δεν το έχετε αναζητήσει ακόμα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ναι σας δώσει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτετε. Edited Νοέμβριος 13 , 2023 by JohnnyHoliday 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venezia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Ο 4495/17 είναι τόσο ασαφής με το θέμα .... Ο Ν. 3028/2002 αναφέρει το άμεσο περιβάλλον : ΑΡΘΡΟ 2: ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΩΝ γγ) …….. Στα ακίνητα μνημεία συμπεριλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις, οι κατασκευές και τα διακοσμητικά και λοιπά στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τους, καθώς και το άμεσο περιβάλλον τους. Λογικά σύμφωνα με τα παραπάνω , το ακίνητο ΔΕΝ εμπίπτει στο άμεσο περιβάλλον. Γνώμη μου , για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο , κάνε ερώτημα στην αρμόδια Νεωτέρων . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 21 minutes ago, venezia said: Ο Ν. 3028/2002 αναφέρει (Ν.4858/2021 πιά) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venezia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2023 16 minutes ago, JohnnyHoliday said: (Ν.4858/2021 πιά) Και ο Ν.4858/2021 το ίδιο αναφέρει στο άρθρο 2 παρ. βγ : .......καθώς και το άμεσο περιβάλλον τους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα