Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

5. Μέχρι την συγκρότηση και έναρξη λειτουργίας της επιτροπής της παρ.10 του Αρθ-117, το ΚΕΣΑ, µετά από σύµφωνη γνώµη της αρµόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, επιλαµβάνεται της υπαγωγής στη διαδικασία του Αρθ-117 του παρόντος νόµου των εκκρεµών ενώπιόν του διαδικασιών τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων διατηρητέων κτιρίων της παρ.10 του Αρθ-117 του παρόντος νόµου,

Αρθ 125 

Πας για ΚΕΣΑ

αποστολή με μέιλ [email protected] 

2106475101

https://ypen.gov.gr/chorikos-schediasmos/geniki-grammateia-chorikou-schediasmou-kai-astikou-perivallontos/

Αναμονή 1,5 έτος ++ 

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα έστειλα στο ΚΕΣΑ ένα για περίπτωση του 116. Το 1+ ήταν φήμη που επιβεβαιώθηκε από την γραμματεία στο τηλ που έγραψα 

Εύχομαι να εχει συγκροτηθει το ΠΕΣΑ. Δεν το ξέρω.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφοι. Εχει κάνει κανείς μελέτη προσαρμογής για αυθαιρετο του 117 (το δικό μου είναι διπλοχαρακτηρισμένο σε ιστορικό κέντρο) ;

Μου είπαν από το ΥΠΠΟ ότι έτσι όπως είναι παίρνει αρνητική απάντηση , εκτός εάν καταθέσουμε μελέτη προσαρμογής, η οποία είναι μια μελέτη σε επίπεδο οριστικής.

Δημοσιεύτηκε

Πλήρης μελέτη με αιτιολογική έκθεση αρχιτέκτονα. Σχέδια Αποτύπωσης τοπογραφικό (αδείας) αρχιτεκτονικά (κατόψεις όψεις τομές), φωτογραφίες, επισήμανση βλαβών κτιρίου (δείχνεις ρηγματώσεις κλπ) και αυθαίρετων κατασκευών, και τέλος σχέδια προσαρμογής.

Τεχνική αιτιολογική έκθεση στην οποία περιγράφονται η αρχική κατασκευή, το περιβάλλον, τα ΦΕΚ κήρυξης, οι βλάβες, οι μεταγενέστερες αυθ. κατασκευές, ο τρόπος αποκατάστασης και τα μέτρα προστασίας (του διατηρητέου) που λαμβάνονται κατά την εκτέλεση των εργασιών. Σε περίπτωση που επεμβαίνεις και στο διατηρητέο περιγραφή υλικών και πως επηρεάζουν το κτισμα.

Αυτά από την εμπειρία μου στα διατηρητέα / μνημεία, όχι όμως από το 117... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.