Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πως διαπιστώνεις αλλαγή στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις ενώ παράλληλα εικάζεις ότι είναι και εκ κατασκευής ?

Αυθαιρεσίες σε διατηρητέα σωστά σου είπαν με το 117

Επιτροές : Νεωτέρων ( και ΕΦΑ αν είναι και σε αρχαιολογικό )

Μετά την γνωμοδότηση Νεωτέρων τα στέλνεις ΚΕΣΑ ( πλέον ηλεκτρονικά από το e-αδεια )

Δημοσιεύτηκε (edited)
15 λεπτά πριν, venezia said:

Πως διαπιστώνεις αλλαγή στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις ενώ παράλληλα εικάζεις ότι είναι και εκ κατασκευής ?

Αυθαιρεσίες σε διατηρητέα σωστά σου είπαν με το 117

Επιτροές : Νεωτέρων ( και ΕΦΑ αν είναι και σε αρχαιολογικό )

Μετά την γνωμοδότηση Νεωτέρων τα στέλνεις ΚΕΣΑ ( πλέον ηλεκτρονικά από το e-αδεια )

Έχω οικοδομική άδεια με δωμάτια και στην πράξη ενιαίο χώρο με παλαιό ενιαίο δάπεδο.

Δεν είμαι σε αρχαιολογικό. Στο κέντρο της πόλης είμαι.

Η Νεωτέρων γιατί να μπλεχτεί; Αφού το ΥΜΑΘ έχει δικό του τμήμα που εξετάζει τα διατηρητέα του. Εγω καταλαβαίνω μόνο έγκριση ΣΑ.

Edited by freecat
Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφε καλύτερα είναι να δίνεις από την αρχή τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης. Υπήρχε οικοδομική άδεια ή ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις που δεν εφαρμόστηκε  ? Τα Σ.Α. έχουν αρμοδιότητα μόνο για παραδοσιακούς οικισμούς ,  για διατηρητέα αρμόδιο το ΠΕΣΑ ( άρθρο 117 )

edit  Το κέντρο της πόλης που αναφέρεις μήπως εμπίπτει και σε ιστορικό τόπο

Edited by venezia
προσθήκη κειμένου
Δημοσιεύτηκε (edited)
21 λεπτά πριν, venezia said:

Υπήρχε οικοδομική άδεια που δεν εφαρμόστηκε  ? Τα Σ.Α. έχουν αρμοδιότητα μόνο για παραδοσιακούς οικισμούς ,  για διατηρητέα αρμόδιο το ΠΕΣΑ ( άρθρο 117 )

edit  Το κέντρο της πόλης που αναφέρεις μήπως εμπίπτει και σε ιστορικό τόπο

Έγραψα "εντός του Ιστορικού Κέντρου της πόλης". Είναι Ιστορικός τόπος. 

Έχω οικοδομική άδεια του 1932 και χαρακτηρισμό διατηρητέου από το ΥΜΑΘ το 1993. Δεν υπάρχει ΕΕΜΚ για εσωτερικά.

Το κέλυφος μου προϋφίσταται του 55 οπότε δεν ασχολούμαι και θέλω να δω πώς θα επικυρώσω τις αλλαγές στο εσωτερικό. Που στην τελική δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να μπουν στον 4495 από την στιγμή που αν δεν ήταν σε διατηρητέο δεν θα ήταν καν ζήτημα τακτοποίησης. Αλλά οκ. Από την στιγμή που δεν υπάρχει διαδικασία ενημέρωσης για διατηρητέο να το κάνω. 

Edited by freecat

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.