Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βλακεία του συστήματος του ΤΕΕ είναι! Κράξτους για να το διορθώσουν...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τώρα στέλνω εμαιλ Μπήκα για να αντιγράψω το κείμενο να μην το ξαναγράφω στο εμαιλ 

Edited by GEORGE MICHEAL
Δημοσιεύτηκε

Δείτε τι μου απάντησαν Πρώτη φορά αυτό μέχρι τώρα πάντα μετα την μεταφορά δεν πλήρωνα πάλι παράβολα Αλλωστε αν δεν είναι κατηγορία 5 τι νόημα έχει η μεταφορά αν μπορουμε να κάνουμε πάλι δήλωση ειδικά στις κατηγορίες 3 και 1 ή και στις σταυλικές εγκαταστάσεις που έχω εγώ την περίπτωση αυτήν Θα επιμείνω στέλνοντας  με εμαιλ περίπτωση μεταφοράς μου που έκανα περαιωση χωρίς να ξανα πληρώσω παράβολα να δω τι θα μου πουν 

sbysto.jpg

Δημοσιεύτηκε

@GEORGE MICHEAL 

1) Τι εννοείτε με το "Από ότι βλέπω πλέον με τον καινούργιο χρόνο  δεν μπορεί να γίνει οριστική υποβολή στον Ν 4178"? Είχατε δήλωση στον 4178 που προσπαθησατε να την κλεισετε τωρα και δε σας αφηνει?

2) Η μεταφορά στον 4495 αφορά άλλη δήλωση ή εννοείτε ότι επειδή δε σας άφηνε να οριστικοποιήσετε στον 4178 τη μεταφέρατε στον 4495;

3) Τι αλλάξατε στη δήλωση; Για να καταλαβουμε πως προκύπτει το επιπλέον ποσό. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, δεν υπήρχαν στον 4178 οι σταυλικές εγκαταστάσεις ως ειδική περίπτωση. Εαν τη μεταφέρατε από τον 4178 που δηλώνατε κανονικά τα τμ ως κτίριο κλασσικό, στον 4495 επιλέγοντας οτι ειναι σταυλική εγκατάσταση, τότε πιθανότατα να ζητάει το παράβολο του άρθρου 120 διότι είναι παράβολο και όχι πρόστιμο. Εικασία κάνω, προσπαθώντας να ερευνήσω με τα δεδομένα που έχουμε.

Δημοσιεύτηκε (edited)
4 ώρες πριν, alexandra_ said:

@GEORGE MICHEAL 

1) Τι εννοείτε με το "Από ότι βλέπω πλέον με τον καινούργιο χρόνο  δεν μπορεί να γίνει οριστική υποβολή στον Ν 4178"? Είχατε δήλωση στον 4178 που προσπαθησατε να την κλεισετε τωρα και δε σας αφηνει?

2) Η μεταφορά στον 4495 αφορά άλλη δήλωση ή εννοείτε ότι επειδή δε σας άφηνε να οριστικοποιήσετε στον 4178 τη μεταφέρατε στον 4495;

3) Τι αλλάξατε στη δήλωση; Για να καταλαβουμε πως προκύπτει το επιπλέον ποσό. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, δεν υπήρχαν στον 4178 οι σταυλικές εγκαταστάσεις ως ειδική περίπτωση. Εαν τη μεταφέρατε από τον 4178 που δηλώνατε κανονικά τα τμ ως κτίριο κλασσικό, στον 4495 επιλέγοντας οτι ειναι σταυλική εγκατάσταση, τότε πιθανότατα να ζητάει το παράβολο του άρθρου 120 διότι είναι παράβολο και όχι πρόστιμο. Εικασία κάνω, προσπαθώντας να ερευνήσω με τα δεδομένα που έχουμε.

Ζήτησα να μου επιστρέψουν δήλωση Ν 4178  σταυλικών εγκαταστασεων που είχα κάνει οριστκή με όλα τα δικαιολογητικά για να διορθώσω κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες στην τεχνική μου έκθεση (δεν ήταν δική μου η προτροπή παρότι προειδοποίησα για πιθανό πρόβλημα μετά τον ιδιοκτήτη) Λόγο γριπης με πυρετό  πήγα να κάνω πάλι την οριστική υποβολή με το νεο χρόνο και μου έγραψε η πλατφόρμα δεν μπορώ να κάνω οριστική υποβολή γιατί ο χρόνος για αυτό στον Ν 4178 έληξε  Επομένως αφού ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη έκανα αίτημα για μεταφορά της δήλωσης στον Ν 4495 / 2017 και έγινε αυτόματα όπως γίνεται πάντα Μετά αφού τροποποίησα - συμπλήρωσα  ελαχιστα (αυτά που είχε κενά πχ αν είναι εκτός σχεδίου τιμή ζώνης κλπ ) χωρίς να αλλάξω το ότι ήταν σταβλική εγκατάσταση πήγα να κάνω υποβολή , πρώτη φορά αυτή έγινε και μετά στην επόμενη για οριστική μου έγραψε η πλατφόρμα  ότι δεν έχει πληρωθεί το ανταποδοτικό του ΤΕΕ  Έκπληκτος γύρισα στις οικονομικές (δεν θυμάμαι πως το γραφει ακριβώς τώρα ) και είδα ότι είχε εκδώσει παράβολα και για ΤΕΕ 15 ευρώ  και το 300 ευρώ  πάλι 

Υπηρχαν οι σταυβλικές εγκαταστάσεις στον 4178  όπως και στον Ν 4495 Το μόνο που άλλαξα για να μην έχω πρόβλημα στον Ν 4495 ήταν η κατηγορία έβαλα 4 από 5 που είχα στον Ν 4178 αφού υπάρχει μέσα και παλαιό κτίσμα προ του 1955  και έβαλα  ένα αρχείο αντί για άδεια με επεξήγηση πως προκύπτει ότι είναι προ του 1955 

Edited by GEORGE MICHEAL
Δημοσιεύτηκε

Ξαναμιλήστε με το ΤΕΕ αφού το παράβολο 300€ το έχετε πληρώσει ήδη στον 4178! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να το εμφανίσει ξανά.

Για τον 4178 κάτι άλλο θα συνέβη, ίσως ειδικά για αυτή την περίπτωση, διότι σε μια δήλωση που πήγα τώρα ως τεστ να οριστικοποιήσω μου επέτρεπε κανονικά.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Βρέθηκε τι έγινε Υπήρχαν καμία δεκαριά μου δηλώσεις για σταβλικές εγκαταστάσεις που δεν ξέρω πως το έκανα τότε , όσες είχαν περάσει την διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση σαν προ του  2004 (ήταν ένα πρόγραμμα τότε του Αγροτικής ανάπτυξης για άδεια κτηνοτροφικών εγκταταστάσεων ) και δεν είχα τελειώσει οριστικα με επιτροπές σταβλισμου .....  δεν πλήρωναν παράβολο αλλά ζητούσαν στο αγροτικής  ανάπτυξη να συμπληρωθεί στο φάκελο και με δήλωση με Ν 4178 ...όπου δεν πληρωνόταν παράβολο Αλλά τώρα με την μεταβολή πρέπει να πληρωθεί αφου δεν το βρίσκει .. άσε που πλεον έχει και κτίσμα μετ΄το 2004 ουσιαστικά παλαιό που επισκεύασε σε μεγάλο βαθμό με νεο κτίσιμο με πέτρα και στέγη μεταλλική που τότε δεν είχε στέγη  Το είχα ξεχάσει και δεν το είδα στις οικονομικές υποχρεώσεις του Ν 4178 ... ότι δεν υπαρχει πληρωμή παράβολου , και την είχα κάνει και οριστική που να το θυμηθώ να το τσεκάρω το θεώρησα δεδομένο ότι ήταν πληρωμένα Που να τα θυμάμαι όλα και πριν 10 χρόνια Επομένως καλά μου ζητά παράβολο 

Edited by GEORGE MICHEAL

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.