Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 26/11/2024 at 10:37 ΜΜ, Pavlos33 said:

..... Το θέμα είναι ότι έτσι δεν θα υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης. 

• Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
On 28/11/2024 at 9:46 ΠΜ, Pavlos33 said:

Το θέμα είναι οτι θα μπορώ να κάνω τακτοποίηση χωρίς να ξέρω εαν χρειάζεται διαμερισμάτωση τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σχέδεια ούτε αδείας και ούτε σύστασης , δηλαδή δεν μπορεί να γίνει πώληση  του ακινήτου; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
On 26/11/2024 at 10:37 ΜΜ, Pavlos33 said:

....Ακόμη και χωρίς εγκεκριμένα σχέδια η υπαγωγή μπορεί να γίνει ως πλήρως αυθαίρετο (χωρίς άδεια) κατηγορία 1, με το πρόστιμο να είναι 250 Ευρώ (παράβολο)....

Σωστά! "Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε"!!!

• Upvote 1
  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό το φορουμ, και δεν έχω καταφέρει να βρω κάποια αντίστοιχη περίπτωση με τη δική μου (ελπίζω να το αναρτώ στο σωστό σημείο):

Σε διώροφη πολυκατοικία είμαι συνιδιοκτήτης με 530 χιλιοστά του οικοπέδου (Α' όροφος και δικαίωμα υψούν), με τον άλλο συνιδιοκτήτη να κατέχει τα 470 χιλιοστά (ισόγειο). Μετά από κοινού, περαιωμένη υπαγωγή στον 4495 και των δυο πλευρών (1 κοινή αίτηση από τους μηχανικούς μας), τακτοποιήθηκαν τα εξής:

ΦΚ1 (ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ 3) : αλλαγές σε εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου και μεταβολή της επιφάνειας έως 5%, και διαφοροποιήσεις και στις 4 όψεις του (ισογείου + ά ορόφου) με αλλαγή των διαστάσεων κάποιων ανοιγμάτων και μετατόπιση αυτών (οι αλλαγές στα ανοίγματα έγιναν μεταγενέστερα της κατασκευής)

ΦΚ2 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4): αλλαγή χρήσης τμήματος ισογείου από κατάστημα σε κατοικία

ΦΚ3 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4) διαφορετική διαρρύθμιση διαμερίσματος ισογείου με κατασκευή νέου λουτρού και μετατόπιση θέσεων κουζίνας

Στο ισόγειο αρχικά υπήρχαν 2 καταστήματα και 1 διαμέρισμα, τα οποία αργότερα έγιναν όλα 1 διαμέρισμα. Για την αυθαίρετη αυτή αλλαγή έγινε παλαιότερα τροποποίηση ΣΟΙ. Και στα 2 διαμερίσματα υπάρχει αλλαγή στην εσωτερική διαρρύθμιση. Στο δικό μου, πέρα από τα ανοίγματα και την εσωτερική διαρρύθμιση, δεν υπάρχει κάποια άλλη παράβαση.

Συνολικά δεν σημειώθηκαν υπερβάσεις (δόμηση, κάλυψης, καθ'ύψος). Σε σχέση με την ΣΟΙ το εμβαδόν του δικού μου διαμερίσματος όμως μειώθηκε από 100,03 τμ σε 98,49 τμ, ενώ του ισογείου αυξήθηκε από 100,03 σε 104,65 τμ.

Έτος κατασκευής 1972 (Ο.Α. 1985 - εξαίρεση από κατεδάφιση). 

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Μπορώ να πάω σε μονομερή τροποποίηση ΣΟΙ, συνδυάζοντας το αρ. 16 του Ν.5142 (για την αλλαγή στις διαστάσεις) και το αρ.98 του 4495 για τα ανοίγματα? Και αν ναι για το αρ.98, ποια συγκεκριμένα παράγραφο?

Να αναφέρω ότι η από κοινού τροποποίηση ΣΟΙ είναι, για πολλούς λόγους, ανέφικτη..

Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.