Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Ακριβώς.. Άλλωστε η υποχρέωση για τον ένα χρόνο είναι στο να ανέβουν όλα τα δικαιολογητικά εκτός βέβαια αυτών που ο νόμος λέει πως θα υποβληθούν σε μεταγενέστερο χρόνο...

Link to comment
Share on other sites

On 2/10/2019 at 8:07 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Και πως εσύ τότε θα τσεκάρεις το αντίστοιχο "κουτάκι" της εφαρμογής του ΤΕΕ, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι, "....έχεις στη διάθεσή σου ΟΛΕΣ τις μελέτες"; Κι αν σε 5 χρόνια ο φίλτατος ιδιοκτήτης "...κάνει την πάπια"; 

καλημέρα ΙΑΣΟΝΑ

Μα για να αναβάσεις τα σχέδια, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη, όταν στο ίδιο το άρθρο 99 αναφέρεται ρητά το παρακάτω

 "Η μελέτη στατικής επάρκειας  μπορεί να υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία τριών (3) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ4, Σ3 και πέντε (5) ετών για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ2."

Οπότε που είναι το πρόβλημα για τον συν/φο? Μήπως εννοείς στο ότι ο πελάτης επειδή δεν θα υποβάλει την Μ.Σ.Ε  δεν θα κερδίσει την έκπτωση του 10%??

Σε κάθε περίπτωση   στην KYA -  Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 (ΦΕΚ 3976/14-11-17)

άρθ 2 αναφέρονται και τα παρακάτω

6. Για την εφαρμογή της διάταξης της παρ.  η   του άρθρου 99 του ν. 4495/2017 σχετικά με την υποβολή ή μη της μελέτης στατικής επάρκειας, όπου απαιτείται, γίνεται ειδική μνεία σε κάθε βεβαίωση οριστικής υπαγωγής καθώς και σε κάθε βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, καθώς και στη βεβαίωση της παρ. 2 (περ. γ) του άρθρου 83 του ν. 4495/2017 για μεταβίβαση.

    Η αναφορά επί της βεβαιώσεως για την υποβολή ή μη μελέτης στατικής επάρκειας καταχωρείται από τον εξουσιοδοτούμενο Μηχανικό στην Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την έκδοση της βεβαίωσης της παρ. 2 (περ. γ) του άρθρου 83 του ν. 4495/2017. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υποβάλλεται μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρεται ρητά ότι η μελέτη στατικής επάρκειας πρέπει να υποβληθεί  εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις κείμενες διατάξεις.
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Βασιλη.

Εσύ να μην το κάνεις!!!! Τα υπόλοιπα αν θέλεις με pm...

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανείς ασχοληθεί με την  περίπτωση Θ της  ΔΑΟΚΑ /19409/1507 (ΦΕΚ 1643Β’/11-5-18)

«για αυθαίρετη προσθήκη στέγης με μεταλλικά ή ξύλινα ζευκτά ο έλεγχος περιορίζεται στον έλεγχο των δομικών στοιχείων της στέγης καθώς και στις συνδέσεις με το φέροντα οργανισμό του υφιστάμενου φορέα» ?

Πόσο αναλυτική θα πρέπει να είναι η αναφορά μας ?

Σε δική μου περίπτωση δεν βγαίναι πάνω από 2-3 γραμμές

 

Edited by Valantis Angelopoulos
Link to comment
Share on other sites

εγω νομίζω το λέει διότι η ΜΣΕ θα πρέπει ισως να χει αμοιβη καποιες χιλιάδες ευρω. Οποτε σου λέει.. ο Συνάδελφος λεει πως εχει τις μελέτες και την υποχρέωση να καταθέσει την μσε σε 5 χρ εστω. Αν ο ιδιοκτητητης ο οποιος αιτηθηκε ρυθμιση και την πληρωσε ενα ποσο 500€... εστω, δεν έχει καταλάβει ότι η ΜΣΕ μπορει να έχει 2000 ή σε 5χρονια δεν θα μπορεί να δώσει τα 2000, τι γίνεται?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πιστεύω βέβαια ότι όπως οι αεροφωτογραφίες έδειξαν μια καθυστέρηση ότι ενδέχεται να λάβουν μια παράταση η υποχρέωση υποβολής οπότε ως τότε κάτι μπορεί να αλλάξει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Για αυθαίρετη πισίνα, εκτός σχεδίου, χρειάζεται, υποβολή ΜΣΕ,αν ναι μπορώ να υποβάλω την μελέτη για να έχω έκπτωση 10%? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Oταν εχουμε αυθαιρετη προσθήκη ισογειου  αποθηκης και πανω απο αυτη α οροφος  ΗΜ. χωρο. επισης τρεις εξωτερικες κλιμακες που εχουν κλειστει  στο ισογειο και εχουν γινει αποθηκες και προσθηκη οροφου  <25μ2  μπορει να υπαρξει απαλλαγη απο ΜΣΕ? Οι  αποθηκες   ως Σ1 οι ΗΜ.Χωροι με αναλυτικο και  ο Αοροφος <25,00μ2.Με το ανοιγμα της τρυπας για τον οροφο πρεει να γινει καποια αναφορα ?

Link to comment
Share on other sites

Από την παρακάτω εξαίρεση...

Παράθεση

ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και 10% για κατηγορίες σπουδαιότητας Σ3 και Σ4 για τη διηρημένη ιδιοκτησία αυτή ή το ανεξάρτητο κτίριο,

....ισόγεια μονοκατοικία χωρίς υπόγειο που μετατρέπεται σε καφετέρια απαιτεί ΜΣΕ ? Ρυθμίζω μόνο την αλλαγή χρήσης με αναλυτικό. Η μονοκατοικία είναι νομίμως υφιστάμενη ως κατοικία προ 55. Εγώ θεωρώ πως προφανώς και δεν απαιτείται αφού δεν έχω μεταβολή φορτίων. Αλλάζουν τα φορτία επί εδάφους μόνο από 200 σε 500 κιλά αφού δεν έχω υπόγειο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.