Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφοι έχω κάποιες ερωτήσεις για κάτι που μου τυχαίνει πρώτη φορά. Σε δήλωση του 4178 το δεδοτα βγαίνει Υ. Συμφέρει να γίνει μεταφορά στον 4495 για να μειωθεί το πρόστιμο, αφού πρέπει  να γίνει ΜΣΕ όπως και να ‘χει. Ο ιδιοκτήτης το πουλάει και πρέπει προφανώς να γίνει και ΗΤ. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1)      Αν η ΜΣΕ βγάλει το κτίριο ανεπαρκές (υπάρχει σοβαρή πιθανότητα) μπορεί να γίνει συμβόλαιο αρκεί να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης μέσα σε 3 χρόνια κάποιες ενισχύσεις;

2)      Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κατεδαφίσει το παλιό κτίριο και να εκδώσει με τον μηχανικό του άδεια δόμησης για να χτίσει νέο. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ΜΣΕ και να έχουν γίνει οι ενισχύσεις και να βγει μετά η άδεια κατεδάφισης (λίγο παράλογο μου φαίνεται);

Edited by pipakos
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, σε πολυόροφο κτίριο υπηρεσιών στη Βόρεια Ελλάδα και για αυθαίρετες κατασκευές άνω των 600 τετραγωνικών θα υπογράφατε τακτοποίησή 4495 και ηλεκτρονική ταυτότητα χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας γιατί πραγματικά θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Αν έπεφταν αυτά τα έγγραφα στα χέρια σας πραγματικά τι θα κάνατε εκτός από το να αρνηθείτε τη δουλειά;

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, δεν είναι δίκαιο να κατακρίνονται έτσι συνάδελφοι, χωρίς να παρατίθενται τα ακριβή δεδομένα της υπόθεσης. Οπότε γράψε λεπτομερώς τι αφορά η εν λόγω υπαγωγή αν θες να πάρεις μία πιο σαφή απάντηση. Για αρχή έχε υπόψη σου ότι συγκεκριμένες κατηγορίες αυθαιρέτων εξαιρούνται της εκπόνησης ΜΣΕ χωρίς να υπάρχει κάποιο όριο στην επιφάνεια της αυθαιρεσίας.

• Like 2
Δημοσιεύτηκε

@italian  Όπως ορθά αναφέρει ο Άκης ένα κτίριο, ας είναι και όλο αυθαίρετο και ας έχει όποια επιφάνεια θέλει, αν για παράδειγμα είναι κατηγορία 1 ή 2 εξαιρείται από την υποχρέωση Μ.Σ.Ε. Οπότε, αναμένουμε λεπτομέρειες για το τι είναι αυτό που σε έχει θορυβήσει τόσο πολύ.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, κτίριο υπηρεσιών, 3000τμ με αυθαίρετες επεκτάσεις 600τμ, ημερομηνίας κατασκευής 2000 αποδεδειγμένα δεν βλέπω ούτε έναν λόγο για αποφυγή μελέτη στατικής επάρκειας, επίσης δεν κατέκρινα ονομαστικά κανέναν ούτε πρόκειται. Αν στα 600τμ υπέρβασης δόμησης μου δώσει κάποιος έναν λόγο που πληρούνται ο προϋποθέσεις του ΦΕΚ 1643/11.05.2018, τότε πραγματικά δεν έχω καταλάβει τίποτα από τον 4495 και θα το δεχτώ ταπεινά.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Αν το κτήριο είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου και γνωρίζεις καλά τις απαιτήσεις του νόμου, σαφώς και δεν τον έχεις καταλάβει.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε
50 λεπτά πριν, kan62 said:

Αν το κτήριο είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου και γνωρίζεις καλά τις απαιτήσεις του νόμου, σαφώς και δεν τον έχεις καταλάβει.

Είναι ιδιωτικό, συγγνώμη για την παράλειψη.

50 λεπτά πριν, kan62 said:

Το πρόβλημα μου ήτανε νομίζω ξεκάθαρο από την αρχή, ας εστιάσω καλύτερα διότι δε με νοιάζει η κόντρα μεταξύ μας, παρά αν εμένα μου ξεφεύγει κάτι, ο πελάτης μου αγοράζει κτίριο γραφείων 3000τμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο οποίο ο μηχανικός του ιδιοκτήτη έχει προβεί σε τακτοποιήσεις 600τμ έτους 2000 όπως περιέγραψα παραπάνω χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας αλλά με τεχνική έκθεση μηχανικού, εγώ δεν αποδέχομαι ηλεκτρονική ταυτότητα χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας. Ρωτάω ξεκάθαρα είμαι λάθος; Το συμβόλαιο το έχω μπλοκάρει, μπορεί κάποιος να μου αποδείξει ότι είμαι ο κακός και ο λάθος της υπόθεσης;

Δεν μιλάω για ένα μικρό μπαλαμούτι από το συνάδελφο που θα το έκανα αποδεκτό για να τον εξυπηρετήσω και να τελειώνει η αγοραπωλησία, δεν είμαι τέτοιος τύπος να βασανίζω τον κόσμο, αντιθέτως. Δυστυχώς μιλάμε για μεγάλη χοντράδα για την οποία έχει αντιδράσει και η συμβολαιογράφος του αγοραστή χωρίς καν να την έχω ενημερώσει.

Oι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Για να απαντηθεί τέτοιο ερώτημα  πρέπει να υπάρχουν πλήρη στοιχεία που προφανώς εσύ ξέρεις.

(π.χ μπορει να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 2 της Υ.Α που ανέφερες)

Μην περιμένεις μια ορθή απάντηση για θέμα που μόνο εσύ κατέχεις 100%.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Αρχικά, δεν βλέπω κάποια "κόντρα μεταξύ μας" όπως γράφεις...

Μετά για το ερώτημά σου. Την ευθύνη της σύνταξης την έχει ο συνάδελφος που έκανε την υπαγωγή.

Ο διαχειριστής της ΗΤΑ και του πιστοποιητικού πληρότητας δεν κάνει έλεγχο για τα προ της περαίωσης.

Πληροφοριακά απλά, ο συνάδελφος τι αιτιολογία έχει για την απαλλαγή ;

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Γειά και πάλι συνάδελφε @italian, να υποθέσω ότι έχεις διαβάσει εκτενώς το ΦΕΚ με τις εξαιρέσεις της ΜΣΕ πριν καταλήξεις σε αυτά που ισχυρίζεσαι; Πχ 600/3000 = 20% αν δηλαδή τα 600τμ αφορούν Η/Χ που κλείσανε τότε το παράδοξο είναι ότι εξαιρούνται χωρίς να θέλω να πω βέβαια ότι δεν το έχεις ψάξει.

Επίσης ο νόμος επιτρέπει να γίνει μεταβίβαση χωρίς την εκπόνηση ΜΣΕ, μήπως έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο τελικά και δεν έχει αντιληπτό;

Κατά τα άλλα αν είναι όπως τα περιγράφεις, εγώ θα αποχωρούσα από την υπόθεση.

Edited by akis73
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.