theodore4 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νέος μηχανικός και έχω περίπτωση ακινήτου οπου στο ισόγειο σε ένα εκ των καταστημάτων υπάρχει μετακίνηση 2 υποστηλωμάτων (35*35εκ) κατά 1.7-2μ περίπου. Η αρχική απόσταση με το επόμενο συνδεδεμένο υποστήλωμα είναι πλέον περίπου 5μ αντί 3μ. που ήταν στην οικοδομική άδεια. Με το άλλο-προηγούμενο υποστήλωμα η αρχική απόσταση από 4.5μ έγινε 2.5μ. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση. Χρειάζεται ΜΣΕ; Ή αν μπορώ κάπως να την αποφύγω. Να αναφέρω πως το συγκεκριμένο τμήμα του κτιρίου κατασκευάστηκε το 1968.
akis73 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Καλημέρα, διάβασε το παρακάτω: https://www.michanikos.gr/forums/topic/62426-αλλαγή-στατικού-φορέα-υπαγωγή-ν-449517/ 1
ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 Χαίρετε. Έχω μια περίπτωση τακτοποίησης που περιλαμβάνει κλείσιμο Η/Χ, αύξηση του νόμιμου περιγράμματος της αδείας και αύξηση των διαστάσεων των εξωστών, όλα αυτά κατηγορία 4. Επειδή για τους εξώστες έχω προεξοχή πάνω από 2,00 μέτρα αλλά και επαύξηση πάνω από το 25% σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το κριτήριο ια) που αφορά την αύξηση του 20% των κατακόρυφων φορτίων, αν βγαίνει φυσικά. Πιστεύετε με καλύπτει;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 @ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ γ) αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2.00 μέτρα ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχής τους μέχρι ποσοστού 25%, Για να το δούμε ξανά το θέμα του εξώστη. Ποια ήταν η εγκεκριμένη διάσταση βάθους του και ποια μέτρησες;
ΜΑΤΑΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 Καλησπέρα. Εγκεκριμένο βάθος εξώστη 1,50 Μ, σημερινή μέτρηση 2,20 Μ.
siaom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Καλησπέρα σε όλους. Έχω διαφωνία ως προς τον τρόπο χειρισμού της παρακάτω περίπτωσης με συνάδελφο και θα ήθελα και μια άποψη από το forum. Έψαξα αρκετά αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό να έχει ρωτήσει κάποιος. Αφορά την ανάγκη ή όχι για ΜΣΕ. Πρόκειται για κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, Α όροφο, Β όροφο και Γ όροφο (δώμα). Υπόγειο, Ισόγειο, Α όροφος έχουν γίνει με άδεια και έχουν επιφάνεια κάτοψης 330 τ.μ. Πλαισιακές κατασκευές Ο/Σ. Ο Β όροφος έγινε αυθαίρετα με επιφάνεια 330 τ.μ. προ του 1975. Πλαισιακή κατασκευή Ο/Σ. Ο Γ όροφος έγινε αυθαίρετα με επιφάνεια 80 τ.μ. προ του 1975. Πλαισιακή κατασκευή Ο/Σ. Το υπόλοιπο ακάλυπτο τμήμα του Γ ορόφου (δώμα) σκεπάστηκε από στέγη με ξύλινο σκελετό περί το 1990 αυθαίρετα. Στο κτίριο δεν έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία. - 1η άποψη: Ό,τι είναι προ του 1975 απαλάσσεται από ΜΣΕ. Τα πρόσθετα φορτία που εισάγει η στέγη διερευνώνται με την περίπτωση ια της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 και συγκρίνονται με τα υφιστάμενα φορτία του νόμιμου κτιρίου. Ουσιαστικά για τον έλεγχο υπέρβασης του 20% των φορτίων αμελούνται οι αυθαιρεσίες προ του 1975. -2η άποψη: Ο έλεγχος της περίπτωσης ια της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 γίνεται με το σύνολο των πρόσθετων φορτίων, δηλαδή και των προ του 1975 + της στέγης. Προφανώς δεν ικανοποιείται. Άρα πηγαίνουμε στην περίπτωση θ της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 και ελέγχουμε τα δομικά στοιχεία της στέγης και την σύνδεσή τους με τον υφιστάμενο φορέα.
kfil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 (edited) Η προσωπική μου γνώμη είναι η εξής 1) Τα θεωρητικά φορτία της στέγης επί του Β ορόφου ισοδυναμούν με αυτά που προέβλεπαν οι κανονισμοί φορτίσεων του 1954 (ίσα περίπου με τα φορτία της στέγης). Ως εκ τούτου από την στιγμή που η νομοθεσία επιτρέπει την απαλλαγή των προ του 1983 -1975 προφανώς εννοεί απαλλαγή με τα φορτία των κανονισμών. Ως εκ τούτου θεωρώ οτι μόνο έλεγχο στέγης πρέπει να κάνεις (περίπτωση θ χωρίς έλεγχο της ια)) . Edited Μάρτιος 18 by kfil
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 2 ώρες πριν, siaom said: ..Το υπόλοιπο ακάλυπτο τμήμα του Γ ορόφου (δώμα) σκεπάστηκε από στέγη με ξύλινο σκελετό περί το 1990 αυθαίρετα.... Ποια η επιφάνεια του αυθαιρέτου μετά το 1990, ποια χρήση έχει;
siaom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 23 minutes ago, Pavlos33 said: Ποια η επιφάνεια του αυθαιρέτου μετά το 1990, ποια χρήση έχει; Η επιφάνεια είναι 250 τ.μ. Δεν είναι κτίριο, ούτε κάποιος χώρος. Είναι δώμα στο οποίο κατασκευάστηκε αυθαίρετα ξύλινη στέγη, με μέγιστο ύψος στον ψηλότερο κορφιά 1.80μ. Άρα η αυθαίρετη στέγη έχει επιφάνεια 250 τ.μ. Σύσταση στο κτίριο δεν υπάρχει, οπότε η χρήση θα πάει με την επικρατούσα στο συνολικό κτίριο και θα είναι "Άλλη Κατοικία".
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Ααπό τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι έχεις κάποιο υπόστεγο ή στέγαστρο ξύλινης κατασκευής με επικάλυψη κεραμιδιών; Όλοι οι όροφοι στο κτίριο απαλλάσσονται λόγω κατηγορίας 1. Εξετάζεται μόνο η ξύλινη κατασκευή του δώματος με το 20% των φορτίων σε σχέση με αυτά της άδειας. Οι υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές κατηγορίας 1 για τον έλεγχο είναι σαν να μην υπάρχουν. Έτσι θα το χειριστείς.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα