Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Ρε παιδιά δηλαδή πρέπει η προσθήκη να είναι ακριβώς όπως προβλέπεται στην άδεια ? Σχέδια αρχιτετεκτονικά προφανώς δεν έχει η άδεια αλλά έχει θα έχει ξυλότυπο μελλοντικού ορόφου φαντάζομαι.

 

Και προφανώς η αυθαίρετη προσθήκη έγινε στην φάση κατασκευής του κτιρίου, οπότε τι συζητάμε για αναμονές κτλ. Υλικά εννοείται ότι είναι ίδια με του υπόλοιπου κτιρίου.

 

Τέλος πάντων....λογικά θα κάνω ΜΣΕ αλλά με παραδοχές υλικών, φορτίων και κανονισμό της στατικής μελέτης της άδειας. Άντε να πάρω και τρία καρότα και να κάνω μια-δυο ανιχνεύσεις να και το σκέφτομαι. Μιλάμε για κατοικημένο όροφο, σοβαντισμένο, με δάπεδα κτλ. Το ξέρετε φαντάζομαι ότι το σκάνερ οπλισμών θέλει τελείως γυμνό Φ.Ο. επιφάνειας περίπου 1μ2 για να σου πει σίδερα. Π.χ. δοκάρι εσωτερικό και πλάκα είναι σχεδόν αδύνατον να σου πει εκτός αν βγάλεις τον σοβά. Υποστύλωμα μόνο από την εξωτερική μερικά. Θα δω τι θα κάνω. 

Link to comment
Share on other sites

Για κάτι που κατασκευάστηκε αυθαίρετα δεν εννοείται τίποτα.

Με αυτόν τον τρόπο προφανώς θα πας σε χαμηλή γνώση....με ότι αυτό συνεπάγεται...

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που η μελέτη στατικής επάρκειας δείξει οτι το κτίριο θέλει ενίσχυση ,τί υποχρέωση έχουμε? Πρέπει να κάνουμε μελέτη-σχεδιασμό ενισχύσεων? Κ στη συνέχεια αυτές είναι απαραίτητο να γίνουν στην πράξη με επίβλεψη αλλιώς θα είναι αυθαίρετο το κτίσμα ? 

Link to comment
Share on other sites

Θα γραφτει σε τεχνικη εκθεση οτι απαιτειται ενισχυση. Η νομιμοποιηση γινεται κανονικα χωρις τη μελετη ενισχυσης . Η τεχνικη εκθεση με την απαιτηση ενισχυσης θα συνοδευει τα παραστατικα για τη μεταβιβαση.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα ναι μεν δεν υποχρεούται ο Ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε ενισχύσεις, αλλά τρόπον τινά υποβαθμίζεται το ακίνητό του από πλευράς τιμής μεταπώλησης...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό , είναι το γεγονός ότι η ύπαρξη κάποιου αυθαιρέτου που απαιτεί ΜΣΕ και βγάζει ενισχύσεις ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ την αξία όλου του κτιρίου και έτσι κάποιος συνιδιοκτήτης που δεν έχει αυθαίρετο θα μπορεί να απαιτήσει με αγωγές πολλά και διάφορα . 

 

Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει ληφθεί αρκετά υπ΄ όψη στην νέα κατάσταση .

Link to comment
Share on other sites

Σωστό μεν αλλα η πιθανή ανεπάρκεια εφόσον γίνει πλήρης αποτύπωση σε πολλές περιπτώσεις δεν θα οφείλεται στην αυθαιρεσία...

Link to comment
Share on other sites

Οποτε το 90% των περιπτώσεων κατοικιών θα είναι ΜΣΕ με ερήμην τιμές κ τέλος. Θα βρούμε πάρα πολλά να μην αντέχουν κ να θέλουν ενίσχυση. Βάζουμε τη ΜΣΕ + Μελέτη ενίσχυσης στο σύστημα αυθαιρέτων και κλείνει. Η μελέτη ενίσχυσης (όπου χρειάζεται) απ' οτι συμπεραίνω είναι υποχρεωτική βάση του άρθρου 107(5β-δδ) , οπότε στο κόστος που θα δώσουμε θα πρέπει να έχουμε ΜΣΕ+Μελέτη ενίσχυσης. Η υλοποίηση της μελέτης ενίσχυσης δεν είναι υποχρεωτική. 

-Θεωρώ οτι θα δώσουν κάποια διευκρίνηση που θα καθιστούν υποχρεωτική την ενίσχυση για κτίρια μεγάλης σπουδαιότητας (και στα δημόσια κτίρια) 

-Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κατανοητό γραπτώς οτι η ΜΣΕ γίνεται με ερημην τιμές (και να ξερει οτι χαντακώνουμε το κτίριο). Μπορεί να υπάρξει περίπτωση να θέλει να κάνει ενισχύσεις και να μας ζητησει το λόγο που δεν πήραμε καρότα κτλ ώστε οι ενισχύσεις να ήταν λιγότερες. (και να πάμε σε νέα ΜΣΕ-Μελέτη ενίσχυσης έτσι την οποία πρέπει να ξαναπληρωθούμε) .

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.