sok_ratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Στην παρ. 3 λέει "3. Για τον υπολογισμό του προστίμου ομαδοποιούνται οι αυθαιρεσίες της ίδιας κατηγορίας και είδους κατα- σκευής ή χρήσης που ορίζεται στον πίνακα του παραρ- τήματος Α΄, οι οποίες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και προστίθενται τα εμβαδά των δηλούμενων εμβαδών της αυτής κατηγορίας και είδους ανά φύλλο καταγραφής" Μιλάει δηλαδή για φύλλο καταγραφής. Για την οικονομία της συζήτησης να σου πω ότι εγώ συμφωνώ μαζί σου και στον 4178 έτσι ενεργούσα, αλλά από το ΤΕΕ μου έδωσαν άλλη ερμηνεία. Θα ρωτήσω ξανά για τον 4495 και θα επανέλθω. Ευχαριστώ.
laxanos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Σωκράτη ειναι πιο απλό απ οσο φαίνεται . Δες το άτοπο σε καθε περίπτωση. Αν πας στη λογικη του α) το προστιμο θα βγει λιγοτερο για την περιπτωση που παραθετεις απ οτι αν ειχε 30τ.μ στο συνολο απο κλεισιμο η/χ ή απλα απο επεκταση του διαμερίσματος. Αρα, έχοντας τα ιδια τ.μ παράβασης ώς αυξηση της δομησης θα ειχες λιγοτερο προστιμο. Μπορεις να το δεις και ποιο ακραια οπου με λιγοτερα τετραγωνικα υπερβασης το α) μπορει να οδηγήσει ευκολα σε μεγαλυτερο πρόστιμο. Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
maximos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2018 ................... Για τον υπολογισµό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόµησης του ακινήτου." Συνάδελφε danaikaterina το παραπάνω αφορά την επιλογή κατηγορίας ή τον υπολογισμό των συντελεστών τετραγωνιδίων για υπολογισμό προστίμου?
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Τους συντελεστές υπέρβασης αφορούσε. Είναι απόσπασμα από την εγκύκλιο 4 του 4178
sok_ratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Σωκράτη ειναι πιο απλό απ οσο φαίνεται . Δες το άτοπο σε καθε περίπτωση. Αν πας στη λογικη του α) το προστιμο θα βγει λιγοτερο για την περιπτωση που παραθετεις απ οτι αν ειχε 30τ.μ στο συνολο απο κλεισιμο η/χ ή απλα απο επεκταση του διαμερίσματος. Αρα, έχοντας τα ιδια τ.μ παράβασης ώς αυξηση της δομησης θα ειχες λιγοτερο προστιμο. Μπορεις να το δεις και ποιο ακραια οπου με λιγοτερα τετραγωνικα υπερβασης το α) μπορει να οδηγήσει ευκολα σε μεγαλυτερο πρόστιμο. Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ο νόμος είναι γεμάτος με άτοπα παραδείγματα. Π.χ. Ενα ισόγειο κτήριο με δύο διαμερίσματα με ίδιες αυθαιρεσίες Η.Χ. μπορεί να έχει διαφορετικά πρόστιμα όταν υπάρχει σύσταση οριζοντιας στα διαμερίσματα σε σχέση με το αν δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλά τετοια παραδείγματα, αλλά το θέμα είναι αν υπάρχει κάπου μία σαφής ερμηνεία για τον τρόπο αντιμετώπισης και όχι απλά να συνδέσω το τελικό πρόστιμο με τον τρόπο υπολογισμού απλά επειδή έτσι βγαίνει περισσότερο και είναι υπερ της ασφάλειας. Οσο κι αν η δική μου άποψη σύμφωνα με την λογική ειναι οτι θα πρέπει να πάει αθροιστικά, ο ίδιος ο νόμος λέει ομαδοποίηση ομοειδών αυθαιρεσιών και υπολογισμός ανά φύλλο καταγραφής. Και αυτό ακριβώς μου είπαν και στο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης (μάλιστα ρώτησα 3-4 φορές γιατί μου φαινόταν περίεργο) οι οποίοι αντλήσαν πληροφορίες απευθείας από το Υπουργείο.
danaikaterina Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Συνάδελφε θα συμφωνήσω στο ότι γενικότερα οι διατυπώσεις του νόμου είναι προβληματικές σε πολλά σημεία. Το συγκεκριμένο για μένα είναι ξεκάθαρο ωστόσο δυστυχώς δεν μπορώ να σε πείσω και αντιλαμβάνομαι την αμφιβολία σου. Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι λες ότι η άποψη αυτή σου δόθηκε από το ΤΕΕ ενώ εγώ η ίδια έχω λάβει επί του συγκεκριμένου θέματος στις αρχές του 4178 ακριβώς αντίθετη απάντηση τόσο από το κεντρικό ΤΕΕ όσο και από το ΤΕΕ της Θεσσαλονίκης.
laxanos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Συμφωνώ ότι υπάρχουν άτοπα γενικά αλλα καλό είναι να ταστηριζόμαστε στην δική μας ερμηνεία παρά του ΤΕΕ ή καποιων υπαλλήλων του υπουργείου. Πρωτον, πιστεψε με, εχουν λιγότερη επαφή με τη νομοθεσία, απο ενα μέσο μηχανικό που υπογράφει αυθαίρετα και την εφαρμόζει. Και όχι μόνο. Το υπουργείο μας καλούσε να πληρώσουμε καταργημένες εισφορές και απο κοντά το ΤΕΕ εβγαλε ειδικό έντυπο περι αυτών... Ομαδοποίηση ομοειδών αυθαιρεσιών αποτελεί ότι ομαδοποιούνται οι παραβάσεις που αφορουν ΥΔ, ΥΚ ώστε να βγούν οι συντελεστές. Και οι 2 παραβάσεις στο παραδειγμά σου είναι ομοειδής υπο αυτή την έννοια, καθότι προσαυξάνουν την δόμηση του ακινήτου σου.
sok_ratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Συμφωνώ ότι υπάρχουν άτοπα γενικά αλλα καλό είναι να ταστηριζόμαστε στην δική μας ερμηνεία παρά του ΤΕΕ ή καποιων υπαλλήλων του υπουργείου. Πρωτον, πιστεψε με, εχουν λιγότερη επαφή με τη νομοθεσία, απο ενα μέσο μηχανικό που υπογράφει αυθαίρετα και την εφαρμόζει. Και όχι μόνο. Το υπουργείο μας καλούσε να πληρώσουμε καταργημένες εισφορές και απο κοντά το ΤΕΕ εβγαλε ειδικό έντυπο περι αυτών... Ομαδοποίηση ομοειδών αυθαιρεσιών αποτελεί ότι ομαδοποιούνται οι παραβάσεις που αφορουν ΥΔ, ΥΚ ώστε να βγούν οι συντελεστές. Και οι 2 παραβάσεις στο παραδειγμά σου είναι ομοειδής υπο αυτή την έννοια, καθότι προσαυξάνουν την δόμηση του ακινήτου σου. Δεν ειναι ομοειδεις γιατί οι εξώστες έχουν και υπέρβαση κάλυψης και γι αυτό ακριβώς έβαλα εξώστες Συνάδελφε θα συμφωνήσω στο ότι γενικότερα οι διατυπώσεις του νόμου είναι προβληματικές σε πολλά σημεία. Το συγκεκριμένο για μένα είναι ξεκάθαρο ωστόσο δυστυχώς δεν μπορώ να σε πείσω και αντιλαμβάνομαι την αμφιβολία σου. Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι λες ότι η άποψη αυτή σου δόθηκε από το ΤΕΕ ενώ εγώ η ίδια έχω λάβει επί του συγκεκριμένου θέματος στις αρχές του 4178 ακριβώς αντίθετη απάντηση τόσο από το κεντρικό ΤΕΕ όσο και από το ΤΕΕ της Θεσσαλονίκης. Αυτό που λες τώρα με προβληματίζει ιδιαίτερα! Εχω ρωτήσω την συνάδελφο που δίνει απαντήσεις στο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης πολλές φορές! Εν πάσει περιπτώσει για να μην σας κουράζω άλλο, θα ρωτήσω εκ νέου να δω τι απάντηση θα πάρω και θα ενημερώσω στο νήμα. Ευχαριστώ!
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Ποια η ανάλυση του τι είναι ομοειδείς? Α/Χ από υπόγειο σε κατοικία --> ΥΔ Αυθαίρετη προσθήκη κατ. επέκταση ισογείου -- ΥΔ, ΥΚ Αυθαίρετη προσθήκη καθ'ύψος με ΥΥ --> ΥΔ, ΥΥ Είναι όλες αυτές ομοειδείς?
maximos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2018 (edited) Τους συντελεστές υπέρβασης αφορούσε. Είναι απόσπασμα από την εγκύκλιο 4 του 4178 Εννοείτε του συντελεστές υπέρβασης για επιλογή κατ. 4? Το συγκεκριμένο απόσπασμα της εγκυκλίου 4 αφορά το άρθρο 9, απλά γίνεται μία παρεμβολή, η παρακάτω : "Μετά την επιλογή της κατηγορίας, για τον υπολογισµό του προστίµου εφαρµόζονται οι συντελεστές που προκύπτουν από τη σύγκριση των αυθαιρέτων επιφανειών προς τις επιτρεπόµενες επιφάνειες από τους όρους δόµησης που ισχύουν σήµερα στην περιοχή του ακινήτου." και δημιουργείται σύγχυση, γι' αυτό ρώτησα. Edited Φεβρουάριος 6 , 2018 by maximos
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα