Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κάνω μία κοινή δήλωση γιατι μπορείς ακόμη και αν είναι διαφορετικοί ιδιοκτήτες. Αλλά ας μην πάμε εκεί....ας πούμε είναι ένας ο ιδιοκτήτης.

Δημοσιεύτηκε

Ναι μπορείς, ΟΚ σε αυτό.

Απλά σε ρωτάω γιατί πιστεύω ότι εάν είναι 1 ιδιοκτήτης (ή τέλος πάντων είναι παντού οι ίδιοι ιδιοκτήτες), τότε μπορείς να πεις ότι το κτήριο ως μία στάθμη ψήλωσε 60εκ. και το συγκρίνεις με τα 9μ..

Εάν είναι διαφορετικών ιδιοκτητών, τότε το πιο ασφαλές είναι να το πας ανά όροφο.

Δημοσιεύτηκε

Είναι σόι. Ό,τι θέλουμε κάνουμε. Και θέλουν να πληρώσουν τα λιγότερα. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε.

Δημοσιεύτηκε
4 hours ago, gountas said:

ξεπερνώ το 20%

Στην περίπτωσή σου, της μη προσβάσιμης στέγης σίγουρα αναλυτικός. Άσχετα, τον υπολογισμό της υπέρβασης >20% πώς τον έκανες;

1. Εκατοστά επιπλεον της άδειας / μεγ. επιτρεπόμενο ή 2. Εκατοστά επιπλεον του μέγιστου επιτρεπόμενου/ μεγ. επιτρεπόμενο;

 

 

 

Δημοσιεύτηκε
19 ώρες πριν, Didonis said:

εγώ θα έβαζα αυτό 

nik, η ορθή αντιμετώπιση είναι αυτή που συμφωνεί και ο Didonis! Δεν υφίσταται άλλη εναλλακτική! Η κάθε ΟΙ ρυθμίζει τις δικές της αυθαιρεσίες, με τους δικούς της συντελεστές  στα δικά της ΦΚ!!! Δεν αθροίζονται κοινές αυθαιρεσίες διαφορετικών ΟΙ!!! Προσοχή, υπάρχουν διαφόρων ειδών παγίδες σε κοινή δήλωση.... Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ!

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 16/12/2022 at 3:36 ΜΜ, tettris said:

Στην περίπτωσή σου, της μη προσβάσιμης στέγης σίγουρα αναλυτικός. Άσχετα, τον υπολογισμό της υπέρβασης >20% πώς τον έκανες;

1. Εκατοστά επιπλεον της άδειας / μεγ. επιτρεπόμενο ή 2. Εκατοστά επιπλεον του μέγιστου επιτρεπόμενου/ μεγ. επιτρεπόμενο;

 

 

 

. Εκατοστά επιπλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου/ μεγ. επιτρεπόμενο  δηλαδή 100 εκ/180 εκ

  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προσπαθώ...χρόνια να ξεκαθαρίσω την κοινή μέθοδο του τρόπου υπολογισμού της υπέρβασης ύψους. Να υποθέσω ότι στην περίπτωσή σου εξετάζεις ολόκληρο το κτίριο. Σύμφωνα πάντως με αυτή τη λογική (και η ερώτηση απευθύνεται γενικά, όχι μόνο σε εσένα) αν είχαμε τακτοποίηση οριζόντιας πχ του 2ου ορόφου με υπέρβαση του ύψους της 30εκ και όλο το κτίριο έχει συνολική υπερύψωση 200εκ λόγω των οποίων το κτίριο υπερβαίνει το max επιτρεπόμενο 100εκ, τότε πώς θα υπολογίζαμε την υπέρβση;

Καταλαβαίνω όχι 0,30μ/max επιτρεπόμενο, αλλά θα βρίσκαμε το αναλογούν ποσοστό των 30εκ ως προς τα 200εκ, για να το ανάγουμε στα 100εκ της υπέρβασης άνω του max, το οποίο είναι 15εκ και με αυτό θα υπολογίζαμε τον συντελεστή υπέρβασης:

0,15μ/max επιτρεπόμενο.

Σωστά;

(Δεν είδα να διαφωνεί κάποιος συνάδελφος, οπότε έτσι πρέπει να είναι)

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, στην Πάρο σε εντός σχεδίου οικόπεδο θέλουμε να κάνουμε διώροφη κατοικία με ή χωρίς υπόγειο (2περιπτώσεις) για να δούμε υψομετρικά που τοποθετούμε την οικοδομή.

Πόσο μπορεί να απέχει η οροφή του ισογείου από το εξωτερικό διαμορφωμένο έδαφος  σε περίπτωση που κάνω υπόγειο και πόσο στην περίπτωση που δεν κάνω? 1.20, είναι και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο?

 

 

 

000.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Δεν έχω καταλάβει, αν το ερώτημα αφορά ρύθμιση αυθαιρέτου ή έκδοση Ο.Α. Το αναφέρω αυτό επειδή έχεις δημοσιεύσει ερώτημα σε ενότητα αυθαιρέτων. Αν πρόκειται για έκδοση Ο.Α θα χρειαστεί να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες, όπως αν  υπάρχει ειδικό  καθεστώς όρων δόμησης στην περιοχή κλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.