Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Στην  οικοδομική άδεια προβλεπόταν ισόγεια οικοδομή με υπόγειο  επιτρεπομένου ύψους 4,00μ.Υπερυψώθηκε  το υπόγειο και η οικοδομή  έγινε διώροφη με ύψος 5,6+ στέγη .Να βάλω όλο τον όροφο ο οποίος δεν έχει ΥΔ στην υπέρβαση ύψους ή να υπολογίσω την υπέρβαση στο υπόγειο που έγινε ισόγειο και επομένως υπολογίζεται και ως ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

Μόνιμα προβληματική κατάσταση οι υπερβάσεις ύψους σε όλους τους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων. Κυριάρχησε στην κοινότητά μας να λαμβάνουμε τον τελευταίο όροφο για την Υ.Υ.  

Εκτός σχεδίου είσαι;

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι εκτος σχεδίου .Έλεγα να βάλω το υπόγειο γιατί σε αυτο θα βάλω ΥΔ διαφορετικά πως να δηλωθεί ο όροφος μόνο με τα τ.μ  χωρίς ποσοστό ΥΔ ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το κατάλαβα ότι ήσουν εκτός σχεδίου που είπες για τα τέσσερα μέτρα ύψος για το ισόγειο.  

Μην αγχώνεσαι. Μπορείς να το γράψεις στην τεχνική σου έκθεση, ότι για τον όροφο δεν υπάρχει παραβίαση πολεοδομικών μεγεθών και ότι για τις ανάγκες υπολογισμού προστίμου υπέρβασης ύψους, καταχωρείται Υ.Δ στο εμβαδόν ορόφου. Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται υπέρβαση δόμησης στον όροφο. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνωμη σου πρέπει να βάλω ΥΥ στον όροφο και οχι στο υπόγειο που έγινε ισογειο ,το πρόστιμο δεν αυξάνεται πιο πολύ με αυτό το τρόπο ;θα βαλω βέβαια <50 υπέρβαση. 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να σου πει κάποιος ότι ο τελευταίος όροφος είναι αυτός που "βγαίνει" έξω από το επιτρεπόμενο ύψος και όχι το υπόγειο. Ουσιαστικά σε όλο αυτό το χάος των νόμων τακτοποίησης, έχουμε κάνει μια άτυπη σύμβαση για το δύσκολο αυτό κεφάλαιο της υπέρβασης ύψους. Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες ο όροφος είναι σε εσοχή και έχει μικρότερη επιφάνεια από το ισόγειο. Σε αυτή την περίπτωση τι θα συνέφερε;

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε ρύθμιση αυθαιρέτου (κατ.1) που αφορά 2οροφη οικοδομή με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας , στο ισόγειο ρυθμίστηκαν οι αυθαιρεσίες κάλυψης, δόμησης και ύψους εσωτερικά της κατοικίας.

Η οικοδομή υψώθηκε 2,50 μέτρα σε σχέση με την άδεια , υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο ύψος. Το ερώτημα είναι η υπέρβαση ύψους θα δηλωθεί στην κοινόχρηστη δήλωση της οικοδομής όταν γίνει;

Επηρεάζει την ρύθμιση του ισόγειου διαμερίσματος (το συγκεκριμένο διαμέρισμα θα πουληθεί); 

Edited by χαιδω
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.