getsakna Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2020 48 λεπτά πριν, katero said: Ναι, ως ΒΧ. Άνοιξε την δήλωση και κάντο ΚΧ!
katero Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2020 (edited) 1 ώρα πριν, getsakna said: Άνοιξε την δήλωση και κάντο ΚΧ! Τι αποδεικτικά ζητάει για παλαιότητα; Και πως δηλωνεται η αλλαγή χρήσης; Edited Ιούνιος 9 , 2020 by katero
gorfeas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 Μελέτησα όλο το thread αλλά επειδή έχω μία ιδιαίτερη περίπτωση θα ήθελα τη γνώμη σας. Κτίριο εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια του 1991. Η άδεια αφορούσε σε ισόγειο κατάστημα με υπόγεια αποθήκη με το οποίο επικοινωνούσε με εσωτερική σκάλα. Στην πραγματικότητα η στάθμη δαπέδου του υπογείου υποβαθμίστηκε και το υπόγειο απέκτησε μεγαλύτερο ελεύθερο ύψος και ταυτόχρονα έγινε ξεμπάζωμα της μίας εκ των τεσσάρων πλευρών του κτιρίου και το υπόγειο απέκτησε ανεξάρτητη είσοδο με χρήση καταστήματος. Επίσης στον ακάλυπτο που δημιουργήθηκε κατά το ξεμπάζωμα, κατασκευάστηκε WC με ένα γραφείο από πάνω του. Στο σκαρίφημα που επισυνάπτω φαίνονται οι στάθμες. από ότι έχω καταλάβει έχω: 1. Υπέρβαση δόμησης με συντελεστή 0.50 για την αλλαγή από αποθήκη σε κατάστημα 2. μία παράβαση για το ξεμπάζωμα με αναλυτικό 3. Υπέρβαση δόμησης με συντελεστή 0.50 για wc και γραφείο
martha1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 τα υπογεια που αλλαξαν χρηση απο βοηθητικο σε κυρια χρηση δηλωνονται ως ΥΔΒΧ με αναλογο συντελεστη 0.3 η 0.5 σωστα?
Arche Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 (edited) martha1 ναι και αυτο, θα πρεπει να βρεις τι συντελεστη θα βαλεις αναλογα αν συνενωνεται λειτουργικα με ισογειο. Ακομα θα πρεπει να υπολογισεις το ποσοστο που υπερβαινουν την δομηση αναλογα τα χιλιοστα που εχει ο χωρος. Να βαλεις αριθμο κατηγοριας παραβασης αναλογα το ποτε τελεστηκαν οι αυθαιρεσιες κ.α. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33 Edited Ιούνιος 22 , 2020 by Pavlos33
martha1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2020 (edited) ναι ναι ευχαριστω πολυ arche Edited Ιούνιος 22 , 2020 by Pavlos33
ChristinaK Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2020 (edited) Καλημέρα!Θεωρώ κι εγώ πως έτσι είναι,1+2 σίγουρα,αλλά και 3 αφού τηρούνται προϋποθέσεις υπογείου σε σχέση με στάθμη +0.00 Ο.Α. Edited Ιούνιος 22 , 2020 by Pavlos33 1
gorfeas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2020 (edited) Τα εμβαδά έχουν ως εξής: Επιτρεπόμενη δόμηση στην άδεια: 150μ2 πραγματοποιούμενα στην άδεια: 100μ2 ισόγειο +100μ2 υπόγειο (δεν προσμετράται) υφιστάμενα: 100μ2 ισόγειο + 100μ2 ανεξαρτητο υπόγειο (ΦΚ1) + 20μ2 με υπέρβαση κάλυψης < 20% και υπέρβαση Δ> 20%(ΦΚ2) συνολικά δηλαδή έχω 70μ2 υπέρβαση δόμησης επομένως 47%<50% ΥΔ και για τα δύο ΦΚ ΦΚ1 50μ2 με μειωτικό 0.5 ΦΚ2 20μ2 με υπέρβαση κάλυψης < 20% και υπέρβαση Δ> 20%(ΦΚ2) αυτό μήπως ΔΕΝ έχει μειωτικό 0.5 επειδή είναι εκτός περιγράμματος; Σωστά; Edited Ιούνιος 22 , 2020 by Pavlos33
ChristinaK Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2020 (edited) Καλημέρα!Η εφαρμογή του μειωτικού συντελεστή 0,50 σύμφωνα με τον 4495 άρθρο 100 παρ.6 αφορά υπόγειους χώρους που αποτελούν αυτοτελή χώρο (συμπληρώθηκε δε με τον 4546 και ως προς τους ισόγειους βοηθητικούς μέχρι 50 τ.μ.).Όπως διευκρινίζεται και στην εγκύκλιο 2,υπόγειοι που τηρούν προϋποθέσεις να υπαχθούν, είναι τα υπόγεια κατά ΓΟΚ 85 δηλαδή οροφή το πολύ +1,50 μ. από την οριστική στάθμη εδάφους.Δεν βλέπω πουθενά σύνδεση του περιγράμματος που αναφέρεις με όλα αυτά και έτσι θεωρώ πώς είναι.Και πάλι,αυτή είναι μόνο η προσωπική μου ερμηνεία... Edited Ιούνιος 22 , 2020 by Pavlos33 1
gio_kon Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2020 (edited) (Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, Μια πελάτισσα μου ζήτησε να δηλωθεί το ημι-υπόγειο της στα αυθαίρετα καθώς και να κάνω αυτοψία για να τακτοποιήσει ότι υπόλοιπα έχει στο ακινητό της. Μετά απ' την οριστική τακτοποιήση επιθυμεί να βγάλουμε μια νέα άδεια ώστε να γίνει διαρρύθμιση των χώρων και να το ενοικιάσει ώς ενα μεγάλο διαμέρισμα. Τι ακριβώς άδεια χρειάζεται να βγάλω στο e-adeies; "Αναθεώρηση εντυπης άδειας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου" , "Ενημέρωση έντυπης οικοδομικής άδειας/Αδειας Δόμησης" είτε "έγκριση εκτέλεσης εργασιών" ; Υ.Σ Για να συνοψίσω θα τακτοποιήσουμε πρώτα τα αυθαίρετα και στην συνέχεια θέλουμε να φτιάξουμε ένα νέο διαμέρισμα χωρις να υπερβούμε στην δόμηση, κάλυψη. Edited Ιούλιος 25 , 2020 by Pavlos33
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα