Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Αντώνη δεν υπάρχει πρόβλημα.

Νομίζω και οι δύο γράψαμε τις απόψεις μας (με επιχειρήματα) σε ένα δύσκολο (για εμένα) θέμα.

Συνεχίζουμε άλλοτε με συμφωνίες και άλλοτε με διαφωνίες, που πολλές φορές για να μην πω πάντα , είναι και πιό ωφέλιμες και κρατάνε και ζωηρό το ενδιαφέρον.

Συνεχίζουμε δυνατά!!

 

Τώρα αυτός που θέλησε σαν επιβράβευση του κόπου που έκανα επι τρείς+ ώρες να γράφω και να ανεβάζω σχήματα , ώστε να διευκολύνω έναν συνάδερφο στην αμφιβολία που είχε , τιμωρώντας με απρόσωπα μέσω του πληκτρολογίου, ας κάνει καλά με τον ευατό του.Αφού αυτή την αίσθηση του δικαίου έχει , καλά κάνει.

Και το άδικό της κίνησης του φαίνεται και απο την δικιά σου αντίδραση να δηλώσεις ότι δεν είναι απο εσένα η τιμωρία και σε ευχαριστώ πολύ γι'άυτό.

Link to comment
Share on other sites

Karanus,

επικροτώ πάντα την υγιή και εμπεριστατωμένη αντιπαράθεση ....

Νά σαι καλά,  όσο για το άγνωστο -1 δεν υπάρχει πιά ... 

;)  :) 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Anton_civeg

 

Όλα καλά!

Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πάμε παρακάτω. Ο δρόμος είναι μακρύς.

Τα λέμε.

Ευχαριστώ πολύ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι αντιπαραθέσεις πάντα θα υπάρχουν συνάδελφοι ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ασαφείς διατάξεις και πάντα θα μας κάνουν καλύτερους ειδικά όταν εκφράζονται με επιχειρήματα και συναδελφική διάθεση.

+1 και στους 2 από εμένα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Δανάη  Καλημέρα !!

Όπως το γράφεις είναι.

Υπάρχουν ασαφείς διατάξεις , που μας φέρνουν στα όριά μας.

Συνεχίζουμε όμως..

Σ' ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον τρόπο που λειτουργούσαν οι δύο προηγούμενοι νόμοι, δεν θα κλειδώσουν τα αρχεία όταν πάς από αρχική υποβολή σε υπαγωγή.
Τον αναλυτικό, όπως το αναφέρεις σωστά, μπορείς να τον συντάξεις σε ένα excel και να το ανεβάσεις ως αρχείο στα λοιπά. (ειτε excel ειτε pdf)
Για την ΜΣΕ καλό είναι πιστεύω να καταχωρήσεις και το όνομα του συναδέλφου, αλλά αυτό δε στο λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Στη θέση σου θα το έκανα.
Για το αν θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου την ΜΣΕ εκ των προτέρων πιστευω ναι, αλλά καλά κάνεις και αναρωτιέσαι γιατί αυτή τη λεπτομέρεια δεν μας την έχει πει κανείς. !!!
 
Για να μην αγχώνεσαι αν κάτι πάει στραβά με μια καταχώρηση μπορείς να επικοινωνήσεις με το τεχνικό τμήμα του ΤΕΕ που διαχειρίζεται τις δηλώσεις, να τους εξηγήσεις το πρόβλημα και να ζητήσεις ξεκλείδωμα ή διόρθωση.
 
Οι ασάφειες του νόμου καθώς επίσης οι πάμπολες ασάφειες και ο κακός σχεδιασμός του συστήματος διαχείρισης μας προκαλούν αβεβαιότητα "να πατήσω το κουμπί ή να μην το πατήσω". Με άλλα λόγια η απορία "θα κλειδώσουν τα αρχεία αν πάω σε υπαγωγή?", προκαλείται κατά τη γνώμη μου γιατί ο σχεδιασμός του συστήματος είναι τέτοιος που δεν μας πληροφορεί με σαφήνεια τι θα προκαλέσει κάθε μας ενέργεια. Αυτό είναι απλά κακός σχεδιασμός διαδραστικού συστήματος, (non intuitive) και απορώ πως γίνεται το ΤΕΕ με τόσους αξιόλογους μηχανικούς να έχει κατασκευάσει ένα τόσο κακοσχεδιασμένο σύστημα.
 

 

 

 
Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απο το σύστημα του ΤΕΕ

Εκδόθηκε η πράξη του Προέδρου του ΤΕΕ (ΑΔΑ 62ΑΦ46Ψ842-ΔΧΑ) για την έναρξη της δυνατότητας μεταφοράς των δηλώσεων του ν.4178/13 στις διατάξεις του ν.4495/17. Το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμο μέχρι την Δευτέρα 18/12/2017

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ούτε αυτό δεν είναι ικανοί να κάνουν εντός της προθεσμίας!!! Δηλαδή ΕΛΕΟΣ!!! Κατά τ' άλλα το ΤΕΕ έγραφε στη σελίδα του: Η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταφοράς δηλώσεων του ν. 4178/13 στον ν. 4495/17 και η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων τροποποίησης δηλώσεων του ν. 4495/17 θα ξεκινήσουν εντός 30 ημερών από την 14η-11-17, ημερομηνία έναρξης ισχύος της ΚΥΑ 27454/2631.

 

Τώρα θα μου πείτε, για 2-3 μέρες κάνεις έτσι; .... Ε ναι ρε φίλε, γιατί αυτό είναι δουλειά σου και γι' αυτό πληρώνεσαι και γι' αυτό σου δίνουν από πριν το πως θα είναι ο νόμος και γι' αυτό σου δίνουν και με καθυστερημένη ΚΥΑ ακόμη 30 μέρες και στην τελική το έχεις ξανακάνει σαν διαδικασία. Ούτε σε αυτό το κομμάτι δεν είσαι ικανό να είσαι δίπλα στους μηχανικούς!!!! ..... Την πληρωμή για το 2018 πρόλαβες όμως να τη ζητήσεις 2-3 μήνες πριν φύγει το 2017. 

 

Άι σιχτίρ!

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

Καταρχήν στο αρχικό σχήμα θεωρώ και εγώ πως δεν είναι σοφίτα αφού δεν θεωρώ πως είναι εντός της στέγης αλλά είναι όροφος που η οροφή του είναι κεκλιμένη....Προφανώς παίζει σημαντικό ρόλο το ύψος του περιμετρικού τοίχου... 

Βασικά όμως θα πρέπει να περιμένουμε εξηγήσεις όπως και στον ν4178

 

Αυτό το "νόμιμη στέγη" μάλλον περιπλέκει τα πράγματα...  Από που προκύπτει πως η στέγη πρέπει να είναι νόμιμη?

Θεωρώ ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν μπορεί να κατασκευασθεί σοφίτα κάτω από "νόμιμη στέγη",όταν οι στέγες έχουν μέγιστο ύψος 2.00 μ. (μικτό). Στις περισσότερες δηλαδή περιπτώσεις υπάρχει υπέρβαση στο ύψος της νόμιμης στέγης. Αν όλες αυτές τις περιπτώσεις τις εξαιρέσουμε από τις σοφίτες τότε δεν χρειάζεται καθόλου να αναφέρονται στον νόμο. Το ερώτημα βέβαια προκύπτει εύλογα: μέχρι ποιό όριο ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.